2008-08-29 | 06:54:22

Idag fyller Anna år!Grattis på födelsedagen! ♥
Kram / Karolina
2008-08-28 | 14:24:58

Kom igen nu dåååå!

Vet ni hur trött jag är på att vänta på denna operation?
Nu har jag stått i kö i 1 år och snart 8 månader. Det är lång tid. (Och om någon från Viktop är här och läser så ja, jag vet att det finns många andra som väntat ännu längre.)
Först all denna väntan på informationsmötet - det tog 1 år. Sen prövoåret, då man ska visa en nedåtgående viktkurva. Det var ju här kirurgen var lite ful i munnen och sa "vi har ändrat det nu från 1 år till 6 månader eftersom det blir sån lång väntan annars". Heh. Och sen ska man vänta på tiden för att träffa honom - förvisso gör man ju det under prövoåret, men ändå. Och det här med vårdgarantin verkar inte vara något man kan ta till - om man läser på Viktop så kan man åberopa vårdgarantin efter att man blivit godkänd för operation. Men det är bara det att har man väl blivit godkänd för operation, ja, då verkar det gå i rasande fart där uppe i Falun?!
Har slängt ut en fråga på forumet om köstatus och vårdgaranti, får hoppas att någon svarar eller vet mer innan jag eventuellt ringer dit och frågar.

Jag visste innan jag beslutade mig för en operation att det var långa köer och Dalarna är väl värst av alla. Surt. Och jag har tagit tillvara på tiden bra hittills tycker jag, genom att gå ner i vikt och lusläsa forumet samt länkar och böcker. Så det är väl inte så konstigt att man till slut bara blir så trött på all väntan hela tiden...

Tänk om man ändå hade ca 100 000:- till övers... jag hade valt privat operation direkt. Inte en tvekan om saken. Jag är så innerligt trött på att vara tjock, fet och fläskig. Jag är så innerligt trött på att se mitt feta jag i spegeln varje dag.

Att jag har PMS just i skrivande stund kanske påverkar inlägget, eller ja, det är väl bidragande orsak till min irritation över väntan och köer.
Tycker att kirurgen kunde vara ärlig från början och säga att man får vänta i minst 1 år från informationsmötet så att man vet. (Jag visste ju det från början, men alla andra då?)

Slutsats: Jag vill bara att det ska hända något. Nu.
2008-08-25 | 20:13:52

Dagens

Frukost: Naturell yoghurt, crunch, hallon, lingongrova (bröd), kaffe med mjölk.
Mellanmål: -
Lunch: Potatismos, wienerkorv, tomat, paprika, knäckebröd, mjölk.
Fika/Mellanmål: Grovt bröd med ost, kaffe med mjölk.
Kvällis: Mango och en nektarin + 2 rutor mörk 72% choklad.
Motion: 5 km cykling.

Kommentar: Jävla PMS! Grrrrrrrrrrrrrrrr.
Jag hade NOLL lust att röra på mig idag men gjorde det ändå, man måste ju eftersom man sväller som en jävla padda under PMS:en. Imorgon blir det tvättstugespring och ev. lite cyklande på eftermiddagen/kvällen beroende på ork och lust.
Har kikat igenom recepten som Emma var snäll att skicka - kanske jag provar GI framöver, det lutar åt det i alla fall! :)
2008-08-22 | 21:35:36

En strandad val hög på heroin

Tvi. Mamma hade framkallat en gammal filmrulle och fick hem bilderna idag. Givetvis var jag med på en hel del bilder trots att jag undviker kameror till varje pris samt säger åt folk (läs: släkten) att inte fotografera mig. Grrrrrrrrr. Alltså... jag klarar inte av att se mig själv på bild! Jag vet ju att jag är fet och tjock, jag vet hur jag ser ut och jag vet att jag inte gör mig bra på bild - men det blir så jäkla påtagligt med bilder. Speciellt med bilder där man inte är förberedd. Inte nog med att man ser ut som en strandad val, man ser ut som en strandad val hög på heroin!
Två av bilderna fick bli klippta, jag klippte alltså bort mig själv och resterande bilder rev jag sönder. Mamma såg besviken ut och samtidigt verkade hon se på mig att jag blev väldigt ledsen - för det blev jag. Jag önskar verkligen att hon kunde respektera mitt beslut att inte vilja bli fotograferad. Jag mår så fruktansvärt dåligt av min övervikt som det är redan så att då bli fångad på bild... ja, det hjälper inte. Inte just nu.

Men samtidigt blir det en form av pushning - eftersom jag inte vill se ut sådär så ger det mig en "jävlar anamma"-känsla att jag ska fixa detta, jag ska gå ner i vikt och jag kommer i slutändan inte att se ut som ett fläskmongo på bild.

...men just idag, just nu, mitt i all pms - så hade jag gärna blivit besparad på det där.

2008-08-21 | 10:43:02

Dagens lunch......blir detta. Superenkelt & supergott!
Prova du med!

/Karolina
2008-08-19 | 19:38:28

Dagens

Frukost: Smoothie på naturell, sockerfri yoghurt, mango & banan
Mellanmål: -
Lunch: Köttfärssås, pasta, rårivna morötter
Fika: Kaffe med mjölk, nektarin, vindruvor
Middag: Det blir sen middag idag; italienska köttbullar som står och puttrar på spisen i skrivande stund
Motion: 40 minuters cykling

Kommentar: En helt okej dag om vi bortser från huvudvärken och att jag höll på att krocka med en snorunge på bräda i en gång/cykeltunnel. "Sladdbromsade" med cykeln och sa "men se dig för" eftersom att ungen inte observerade mig whatsoever. Vad säger ungen då? Jo, "kärringjävel". TACK. Dagens ungdomar! ;)
Nu ska jag kolla till mina köttbullar och sen äta en sen middag framför tv:n.
2008-08-15 | 21:25:05

Dagens

Frukost: Grov limpa, ost, gurka, kaffe med mjölk
Mellanmål: Vindruvor
Lunch: Stuvade morötter, lantfalu
Fika: Kaffe med mjölk, vindruvor
Middag: Delade på en kebabtallrik med mamma - hmm... jaja, det var ingen pizza iaf!
Motion: 50 minuters cykling

Kommentar: Idag har jag verkligen bränt fläsk med min långcykling. Tog mig dessutom uppför mördarbacken utan att stanna - och då har jag ändå inte cyklat ordentligt sen den här veckan. Konditionen låg visst kvar där under någonstans... goodie. Däremot råkade jag köra lite för fort i ett gupp och fick svinont i härligheten (...)! Uuuhh. Dessutom har jag ont i bäckenet... så imorgon tänker jag bara vila. Och kanske gråta en smula om det fortfarande gör ont då.
Nu ska jag ta en dusch och sen somna framför tv:n...
2008-08-14 | 10:33:37

Vägning - 14 augusti

Vägning - 14 augusti: -0,4 kg
Total viktminskning sen 1/1-08: -6,25 kg

Jamen det var väl trevligt! :)
Och jag förtjänar det också. Som fan.

Nästa vägning: 9 september
2008-08-14 | 06:41:15

Idag gäller det

Idag är det vägning!
Kan ju säga att det här känns inte bra alls. Som sagt, gick ju upp förra gången (+0,65 kg) och undrar om jag gått upp nu igen eller om jag har gått ner? Jag hoppas ju givetvis på det sistnämnda.
Jag har ju rört mig hela veckan fram tills nu och minskat på sockret och allt det där. Och så ska jag cykla dit vilket tar runt 20 minuter = bra för fläsket och ta trapporna upp (platsen dit jag ska ligger smart nog högst upp) = fint flås och bra för hjärtat.

Det borde väl ha gett lite resultat? Håll en tumme eller flera är ni snälla! :)

Uppdatering: Cykla? I ösregn? Nä.
2008-08-12 | 12:43:23

Dagens lunchVarm pastasallad stod på menyn idag!


Den är snabb och enkel att göra: varva kruksallad/romansalladsblad med gurka, paprika samt tomat (hade inget tomat i idag). Koka valfri pasta och blanda ner. Stek några färska champinjoner med lite vitlök, samt valfritt bacon med lite gul lök (hade ingen gul lök), salt och svartpeppar. Blanda ner. Jag strimlade även ner en liten rödlök. Ringla över lite olivolja vid servering.
Vill man "lyxa" till den kan man tillsätta t.ex. mozzarella, fårost eller flagor av parmesan. Ät!

/Karolina
2008-08-12 | 11:18:31

Lite nytt

Jag försökte ändra lite i designen men jag vet inte om jag blev så nöjd... kände för något nytt.
Anna, vad tycker du?
Och ser den konstig ut för er som har Firefox?
2008-08-12 | 09:35:12

Morgonstund har fukt i håret

Vet ni hur mycket jag avskyr fuktig luft och kvavhet? Vet ni hur mycket mitt hår avskyr fuktig luft och kvavhet?
Herregud så jag ser ut i håret efter morgongympan (= promenad + cykling)! Bilden nedan ger en hänvisning som är väldigt lik...


Det enda positiva med fuktig luft och kvavhet är att jag svettas massor = vätska försvinner. Men resten suger.

Nu - vatten!
2008-08-11 | 12:12:08

Tre steg i rätt riktning

Steg 1: En bra frukost.
Steg 2: Morgonpromenad.
Steg 3: En bra lunch.

Och så ska jag cykla hem. Det tar förvisso inte mer än 5-6 minuter men man ska vara glad för det lilla, right?
2008-08-10 | 15:26:05

Hallå?

Det är ekande tyst här i bloggen och vi har väl tappat alla våra läsare vid det här laget, men men.
Anledningen till att jag inte viktbloggat är för att jag helt enkelt tappat både lust och motivation! Jag tappade även motivationen till att satsa ordentligt på min vikt ett tag så jag fasar inför torsdag då jag har vägning.
Sist hade jag ju gått upp så det vore ju trevligt om jag har gått ner nu, men tyvärr tror jag att jag har gått upp igen. Men, vi får väl se. På torsdag är det upp till bevis!

Min motivation till att satsa på vikten kommer smygandes tillbaka - jag börjar tänka mer och mer på operationen och till varför jag måste gå ner i vikt innan. Jag tänker på min framtid, på varför jag inte vill vara fet och fläskig längre, på kläder, på min hälsa framför allt annat.

Jag vet ju att jag innerst inne vill detta - men det blev bara så jobbigt ett tag. Så jävla jobbigt rent ut sagt. Jag orkade inte bry mig så jag bara sket i allting - och det visade ju resultat rätt fort. Nåja. Snedsteg tar vi alla och kommer ur fas, ja, även det gör vi alla. Det är bara att köra vidare - det har ju för fasen fungerat tidigare (att gå ner) så nu ska det fan funka igen!

Jag ska göra mitt bästa för att komma igång med vardagsmotion igen - cykla + gå. Och jag ska börja med att äta bättre frukostar (det har varit lite för mycket smörgås och för lite fil/gröt). Mer frukt - mindre socker. Det var ju så jag gjorde tidigare och det gav resultat - så nu kör jag igen!

Och så kanske jag ska börja mäta mig, armar, mage, lår. Är det något mer? Hur mäter man? Där man är som tjockast eller? Den som vet kan väl skicka en kommentar!

Anna - hur går det för dig?
Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)