2008-08-22 | 21:35:36

En strandad val hög på heroin

Tvi. Mamma hade framkallat en gammal filmrulle och fick hem bilderna idag. Givetvis var jag med på en hel del bilder trots att jag undviker kameror till varje pris samt säger åt folk (läs: släkten) att inte fotografera mig. Grrrrrrrrr. Alltså... jag klarar inte av att se mig själv på bild! Jag vet ju att jag är fet och tjock, jag vet hur jag ser ut och jag vet att jag inte gör mig bra på bild - men det blir så jäkla påtagligt med bilder. Speciellt med bilder där man inte är förberedd. Inte nog med att man ser ut som en strandad val, man ser ut som en strandad val hög på heroin!
Två av bilderna fick bli klippta, jag klippte alltså bort mig själv och resterande bilder rev jag sönder. Mamma såg besviken ut och samtidigt verkade hon se på mig att jag blev väldigt ledsen - för det blev jag. Jag önskar verkligen att hon kunde respektera mitt beslut att inte vilja bli fotograferad. Jag mår så fruktansvärt dåligt av min övervikt som det är redan så att då bli fångad på bild... ja, det hjälper inte. Inte just nu.

Men samtidigt blir det en form av pushning - eftersom jag inte vill se ut sådär så ger det mig en "jävlar anamma"-känsla att jag ska fixa detta, jag ska gå ner i vikt och jag kommer i slutändan inte att se ut som ett fläskmongo på bild.

...men just idag, just nu, mitt i all pms - så hade jag gärna blivit besparad på det där.

3 Kommentarer
Emma:

Ja det är inte så kul att se sig själv på bild. Det blir så påtagligt att se sig själv utifrån. Gillade inte heller att vara med på bild förut, åtminstone inte helkroppsbilder... Men nu går det bra för självförtroendet är ju bättre :)

2008-08-23 | 09:50:03
URL: http://twentysomething.webblogg.se/
Lina:

Emma: Jag hoppas att det blir bättre... och det blir det ju. Det är den jävla pms:en som ställer till det! :(

2008-08-23 | 21:49:32
URL: http://linasliv.blogg.se/
M:

Vet precis hur det är! Rusade i från en middag i snöstorm på juldagen för att pappa knäppte kort när jag sagt i från, överreaktion visserligen, men så ångestladdat kan det ju vara! Nuförtiden om någon knäpper kort går jag med på det om jag själv vet att jag inte kommer se bilderna. Annars ser jag till att aldrig kolla på dem, det man inte vet mår man inte dåligt av. :P Hoppas pms:en blir bättre snart, kram!

2008-08-24 | 09:35:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.



Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.



Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)