2008-01-26 | 21:37:39
Italiensk tomatsås
Den här såsen gjorde jag igår kväll till middag ihop med pasta.
Mycket god, snabblagad och billig!
Den funkar utmärkt som ensamsås till pasta, men också som tillbehör till exempelvis kött, fisk eller som soppbas. Eller varför inte till italienska eller grekiska köttbullar?
För dig som är ViktVäktare ger denna sås ½ points per portion.
Italiensk tomatsås
4 portioner
2 gula lökar, finhackade
2 stora vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
1 burk krossade tomater, 400g
1 tsk honung
ca ½ dl finhackad persilja eller basilika
salt och nymald svartpeppar
Fräs löken + vitlöken mjuk i oljan i en låg och vid kastrull på svag värme.
Häll på tomatkross och tillsätt honung, salt och peppar.
Låt såsen koka på svag värme utan lock ca 20 minuter. Blanda i hackad persilja eller basilika, smaka av med salt och peppar, och ev. lite mer honung om det behövs.
Tips!
Smula ner en torkad piripiri för mer sting, om du gillar kryddstark mat.
/Karolina
Mycket god, snabblagad och billig!
Den funkar utmärkt som ensamsås till pasta, men också som tillbehör till exempelvis kött, fisk eller som soppbas. Eller varför inte till italienska eller grekiska köttbullar?
För dig som är ViktVäktare ger denna sås ½ points per portion.
Italiensk tomatsås
4 portioner
2 gula lökar, finhackade
2 stora vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
1 burk krossade tomater, 400g
1 tsk honung
ca ½ dl finhackad persilja eller basilika
salt och nymald svartpeppar
Fräs löken + vitlöken mjuk i oljan i en låg och vid kastrull på svag värme.
Häll på tomatkross och tillsätt honung, salt och peppar.
Låt såsen koka på svag värme utan lock ca 20 minuter. Blanda i hackad persilja eller basilika, smaka av med salt och peppar, och ev. lite mer honung om det behövs.
Tips!
Smula ner en torkad piripiri för mer sting, om du gillar kryddstark mat.
/Karolina
3 Kommentarer
klara:
det där såg gott ut :) jag brukar alltid slänga i för mycket saker i min tomatsås, en sån där enkel är vad jag behövde :)
Karolina:
Klara: Lite så har jag med gjort, och det har aldrig blivit riktigt bra. Men det här blev god! Och den blir nog ännu godare om man använder sig av några färska tomater i den också. :)
klara:
ah får tänka på det :) Det ger väl förstås mera smak. sånt jag alltid glömmer av :)