2008-03-26 | 14:58:27

ont i mig, gott i mig

Det gör ont i min själ. Jag fick i fredags veta att min pappa har gått bort. det gör ont i mig. men det gör gott i mig, alla fina minnen. och de minnen som inte är så fina, de betyder ingenting.
2008-03-25 | 09:33:15

Nytt mål

Sen vägningen sist har jag funderat över om jag ska sätta nytt mål eller inte...
Hittade häromdagen mina gamla viktpapper och insåg hur mycket jag gått upp sen februari 2006: 14,7 kg.
Jag tänker inte hacka på mig själv för det - det lär ju knappast hjälpa mig vidare med att vara elak mot mig själv.

Sist gick jag ner 2,55 kg och då undrar jag om det kanske är möjligt att gå ner lite till eftersom mitt mål redan är uppnått? Och det borde ju inte vara en omöjlighet.
Så nu har jag satt upp ett nytt mål och för att uppnå det måste jag gå ner 2,6 kg till. Det ska väl inte vara så förbaskat svårt?

Det nya målet:

♦ Till 4 juni 2008: -6 kg2008-03-24 | 17:55:39

En hel del

Anna, jag tänker på dig!Snart så är äntligen helgen över. Jag säger äntligen för att det har blivit en hel del mat och en hel del godis, eller ja, främst choklad. Nu känns allt bara äckligt och illamående-framkallande, så det ska bli skönt med vardag och vanlig mat, haha!
Det har blivit en hel del motion också då jag tagit fram cykeln - förvisso går det sådär då det fortfarande är minusgrader så växlarna samarbetar liksom inte... Sen har det blivit långpromenader i helgen också, mycket skönt. Och behövligt.

Hoppas att ni andra har haft en skön påskhelg!
2008-03-21 | 18:18:42

Dagens

Dagens frukost: a-fil, cheerios flingor
Dagens lunch: stuvade makaroner & köttbullar, gurka, mjölk
Dagens fika: lite påskgodis, kaffe med mjölk
Dagens kvällsmål: baguette med tomat och kalkonbröst
Dagens motion: långpromenad (60 minuter)

Kommentar: Jag tror inte att jag tål godis... Åt ca 3/4 dl smågodis (från Karamellkungen) hos mamma & pappa och fick jätteont i magen samt svullnade upp. Är fortfarande öm och svullen och det har gått ca 1½ timme nu. Jag tror det är alla färgämnen och socker... usch.
Jag håller mig till enbart choklad resten av helgen!

Skönt med långpromenad men mindre skönt med isvindar och snö rätt i fejset. Cyklade hem och det var inget cykelväder - iskallt och snöigt. Dessutom verkar inte min cykel gilla minusgrader då det inte gick att växla = gick jääävligt trögt i uppförsbacken, haha! Tur att det var en kort backe...

Nu ska jag ta en varm dusch och sen blir det bara slappa.
Imorgon vankas påskbord, lite bläigt tycker jag...
2008-03-18 | 23:21:44

GI-noll fråga

just nu kan inte PMS-monstret kliva in och göra mig grinig och sur, jag har kört 12 minuter på crosstrainern och har dessutom haft turen att kunna sitta och smyglyssna när min man spelar gitarr i det andra rummet. Supermysigt! Nu ska jag ta´en dusch och gå och lägga mig, ska upp tidigt imorgon och jobba.

klev mest in här i blöoggen för att fråga om någon av er som läser har läst boken GI-noll och om det är en bra bok, den verkar ha fått bra recensioner, men jag är ju jättemisstänksam mot allt sokm kan kallas metoder, fast ändå nyfiken just eftersom att den ska vara anpassad efter kvinnor...


eller har ni andra tips på kostråd/metoder etc som funkat för er i längden, alltså inte snabbkurer man bara kan göra ett kort tag utan livsstilsmetoder....
2008-03-18 | 21:49:01

Riskakor

Efter att vi kommit hem från handlingen så fikade vi. jag var otroligt fikasugen nästan desperat efter att få sitta och dricka kaffe och mumsa på något knaprigt.

för min del bestod fikat av kaffe med mjölk, kanel och lite kakao samt några riskakor .

Till middag blev det enkel kormakyckling (recept finns under recept).

Nu ska jag byta om och köra en omgång i crosstrainern, tanken på affärsiditerna från tidigare idag har gjort mig superarg igen.

Det är lite roligt, när karolina börjar skriver sitt första inlägg om PMS inågon av bloggarna vet jag alltid att det bara är fråga om dagar innan min PMS kickar igång.
2008-03-18 | 21:44:41

Grinig

Idag har jag haft en riktig surdag. har irriterat mig på alla och envar som råkat befinna sig i närheten. Extra irriterad blev jag när vi var i afären. hur jag än gör så hamnar jag alltid bakom idioter som inte vet hur man gör när man handlar. varuberg. krångel. Idag skulle idioterna köpa cigaretter men det dög såklart inte med de tusen sorter som fanns vid kassan, utan man måste gå iväg och hämta vid någon annan kassa. när man väl får sin sort måste men börja tveka om man ska ha den eller inte för att den är så dyr. Såklart bestod idiotgänget av tre pers som alla skulle handla varsin gång så man fick gott om tid på sig att irritera sig. Cigarettidiotens kompis verkade inte veta hur man gjorde när man la varorna på bandet, för hon var tvungen att vänta tills nästan hela bandet hade blivit tomt innan hon började lassa på. och cigarettidioten och den tredje människan i gänget visste tydligen inte att det inte finns någon regel som säger att man inte måste kolla kvittot direkt i kassan utan att man faktiskt kan gå några steg och sen kolla kvittot för att gå tillbaka om det är något som inte stämmer. och att det är schysst om man plockar i ALLA sina varor innan nästa kunds varor börjar komma eller i allafall när man bara har två varor kvar och nästa kunds varor har börjat komma nerför varubandet. nej de ville kolla kvittot hängadens över ipackningsdelen så att man knappt fick plats och låta två av varorna ligga kvar under tiden.

PMS-monstret i mig ville vråla åt alla idioterna att ta en kurs i hur man gör när man handlar men jag höll mig.

At bero på affärer och irritation föresten, en gång har jag faktiskt på riktigt hamnat efter en gubbe som betalade med 50 öringar. hna hadlade för 49 kr och allt skulle betalas med 50 öringar som han stoppade i den lilla myntautomaten framme vid kassan en efter en...
2008-03-18 | 21:22:47

Kormakyckling

kormakyckling  med ris och sallad(den enkla varianten)

1 grillad kyckling
1 burk kormasås (hittade min på internationella hyllan  på ica tror jag)
salladsmix på påse
lite råkostsallad på påse


rensa kycklingen från skinn, lägg bitarna i kormasås och värm, ha i råkosten och om du vill kan du även ha i salladen. När det är klart efter ca 20 minuter, servera med ris.

enkelt och gott, precis som Anna vill ha det när hon står i köket 8till skillnad från karolina så gillar inte jag att laga mat)
2008-03-18 | 19:55:25

Dagens

Dagens frukost: 2 bananer, lite a-fil
Dagens lunch: Pastaomelett
Dagens mellis/fika: Kaffe med mjölk, 2 kakor, 1 mango
Dagens kvällis: A-fil, flingor, 1 knäckemacka

Kommentar: Motion då? Njet. Slöis idag.
Och så har jag fått fil-dille igen. Fil dygnet om. Jaja, gott är det och min mage likes it. Så då kör jag & magen på det!
2008-03-17 | 19:09:33

Dansuppvisning

Här har ni en som tydligen blir väldigt glad när hon ser sin mans bil. jag stod och väntade på honom vid vägen utanför huset där vi bor (det är hus runtomkring vägen också + en stor parkering så risken att man står där helt anonymt är obefintlig). jag väntade. jag såg hans bil. jag kommer på mig själv med att stå där och dansa. Mitt i en piruett kom jag på vad jag höll på med :D

så mitt bostadsområde blev bjudna på en liten dansuppvisning, själv brännde jag kanske någon extra kalori där, det är ju inte fy skam :D Ett gott skratt fick vi både maken och ujag i allafall i bilen sen, han undrade varför jag gjorde piruetter :D
2008-03-17 | 18:54:17

Dagens

Dagens frukost: 2 smörgåsar på grovt bröd, 1 latte
Dagens mellis: inget
Dagens lunch: korv & hemgjort potatismos, mjölk
Dagens fika: kaffe med mjölk, 2 kakor
Dagens kvällis: a-fil, flingor, banan + färska jordgubbar
Motion: Promenad, ca 25 minuter

Kommentar: Frukosten var under all kritik. Åt alldeles för lite och det fick jag sota för på målningskursen då magen började vråla efter en kvart... Men skyller på min onda mage imorse. Lunchen var inte heller så bra, men god. Fikat - jaja. Däremot är kvällisen bra även om jag skulle föredra något mera matmässigt. Dock orkar jag inte laga mat nu och jag har mycket att göra... så fil, flingor & frukt duger okej ändå.
Och så promenad - pluspoäng! ;)
2008-03-17 | 15:23:05

40 dagar och 40 nätter

En gång såg jag filmen 40 dagar och 40 nätter, där en kille skulle hålla sig i ett 40 dagar och 40 nätter långt celibat. jag minns inte när det var men jag minns att jag blev inspirerad. På 40 dagar och 40 nätter åt jag inget godis. Den 41:a dagen var jag inte ens sugen, men jag tvingade mig själv att äta lite godis för att fira och sen var jag fast igen i godisdjävulens klor. 

jag har tänkt mycket på det där. rent omedvetet så fastade jag nästan eller inte riktigt såklart, fasta är väl mycket svårare och det som hände jesus i öknen ska jag väl inte likna vid godisätande som inte får ske  men i alalfall för att glorifiera mig själv lite så tänker jag att det var nästan som fasta, fast istället för att som man vid den kristna fastan ska göra, ska lägga sitt begär åt sidan och tänka mer på Gud och Jesus så tänkte jag nog mest på godis dvs begäret självt. jag trodde förut att fasta endast kan bestå av att man inte äter mat, men efter vad jag sen har förståtyt så går den kristna fastan ut på att man ska avstå från något man verkligen tycker om och som sagt var få mer tid över till religionen (rätta mig om jag har fel, jag är itne så beläst i ämnet även om jag är konfimerad) i 40 dagar och 40 nätter (lika länge som Jesus frestades av Djävulen i öknen) (återigen rätta mig gärna för nu känner jag att jag mest kopplar saker utifrån gissning....)


Hursomhelst, den här 40-dagarsgodisfastan jag ägnade mig åt hjälpte ju den gången till viss del. hade jag inte börjat igen så hade jag kanske kunnat hålla det 40 dagar till. det var befireiande att veta att jag inte fick, då slapp jag valet, jag hade redan valt för 40 dagar framåt.

jag funderar på att ta mig en strikt 40-dagarsperiod sen någon gång efter påsk, jag vet inte exakt när. men jag funderar på det. kanske någon annan vill hänga på också. 40 dagar med ert eget mål.

tänk på det en stund.

om jag vinne rlite extra tid så ska jag ägna den tiden åt att tänka avkopplande tankar. Avlsappning och avspänning. Det behövs. allt är så hektiskt och jag är så trött.


Hittade bra info om den kristna fastan här

2008-03-17 | 14:57:41

kalashelg

Har haft en riktig kalashelg. min mamma fyllde år så jag åkte dit. hade först tänkt stanna bara kort över dagen, men bestämde mig för att sova över också. På lördagen var vi ute och åt, sen åkte vi hem till mormor som hade gjort rulltårta och inte gav sig förrän man tagit en kaka och bulle också. Sen var vi en sväng in till brorsonen och lekte. innan vi åkte hem till mamma. På kvällen gjorde mamma pommesfrites och hamburgare och så blev det tårta till kvällsfika. brorsan var förbi en sväng också. På söndagen trodde vi nog att det skulle bli lite lugnare, men det blev kinarestaurang med mamma, maken och makens farmor. Så rent matmässigt var helgen en katastrof, men rent mentalt så var det kalas. Mamma är alltid mamam och man träffas inte så ofta.

idag har det inte heller varit så toppen emd maten direkt, har blivit lite improvisation. Vi måste nog handla lite när maken slutar jobbet, annars blir det ingen ordning alls på torpet.

Blev ingen fika me dgrannarna förra veckan, får se om de kikar in den här veckan, ligger bullar i frysen i så fall.

Ska träffa en kompis jag inte träffat sen mitt bröllop i september förra året på torsdag också och fika eller äta, ska försöka välja lite nyttigt, får väl grunda med en rejäl lunch oich sen nåt nyttigt mellanmål emellan så att man inte är så hungrig. ska försöka träna lite i veckan också. Så för att komma igång utlovar tille r kära läsare jag minst två pass på crosstrainern. med uppsatsen känns det mest som att det går åt helvete just nu, men jag vägrar ge upp. Jag vill bli färdig, det är nyckeln till frihet, till fritid till att slippa allt dåligt samvete, till examen och förhoppningsvis till jobb och det i sin tur hoppas jag ska leda till att jag vågar rota mig mer och skaffa fler vänner och intressen.
2008-03-16 | 13:02:16

Bläigt

The PMS-bitch is back!
Jepp, återigen. Har jag alltid PMS? Känns så.
Är otroligt svullen (mage, bröst och fötter) och saltsugen så inåt helvete.... baaaah, blir tokig! Finnarna/utslagen börjar göra sig påminda och humöret ska jag väl inte ens nämna. Heh... råkade ha sönder en del av mitt tangentbord igår när datorn bråkade med mig (läs: inte var tillräckligt snabb) - det fungerar men vissa gånger får man vara rätt hårdhänt. Hmmm. Borde kanske tygla mig...

Så nu måste jag tänka till fler än en gång på vad jag stoppar i munnen. Jag förbjuder mig aldrig till något utan allt är tillåtet - men det är inte tillåtet att äta 2 liter glass, svulla tre påsar chips och äta ett kilo godis på en vecka. Dessutom är påsken i intågande och då blir det ju sött i ägget (yes, jag har ett ägg).
Eftersom jag har PMS så lär det bli två saker i mitt: choklad och lakrits. (Sojabönorna känns sådär att stoppa i ägget... dom knaprar jag på vid sidan om.)

Ni andra som pysslar med viktminskningsprojekt - vad stoppar ni i era ägg?
2008-03-14 | 15:43:52

Äckliga mentala bilder

Det har skett en skandal på ICA. Som alla vet så äter inte veganer kött. och ändå har en vegan fått en död mus i sin chipspåse fastän det inte står någonstans på påsen att den skulle innehålla döda möss utan veganen trodde att chipsen var musfria. men nu fick veganen in den döda musen i munnen och det är ju så hemskt eftersom att människan inte äter kött....

Läs artikeln själv:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2053784.ab

är det bara jag som tycker att vinklingen på aftonbladets repotage i det här fallet är lite skum? jag kan nog med största sannolikhet påstå att det skulle vara likia äckligt och traumatiskt för mig att få en död musunge i munnen som för vilken vegan som helst, det är ju inte precis så att jag sitter och mumsar döda musungar annars heller....

men jag tänker t med mig den menatala bilden av dlda möss bland chipsen i mitt huvud i allafall, på det sättet lär det ju ´bli ganska lätt att hålla vantarna borta från chipsskålen ett tag.

Har sedan tidigare menatala bilder av hur den lokala lustanten plockade smågodis med händerna på konsum när jag var där, och hur plockandet av smågodis med den där lilla skopan påminner om när jag plockade kattbajs med en liten skopa ur kattlådan förut när jag bodde hemma och vi hade katt.

kanske skulle man ta en kik på Supersize me snart igen också. Efter att ha sett den åt jag inte MC Donaldsmat på ganska länge....
2008-03-14 | 13:00:08

Nästa vägning: 24:e april

Eftersom att karolina hade nästa vägningstillfälle den 24:e april och eftersom att jag råkade ha nystart nu i samma veva som hon hade vägning så tar jag samma datum som henne för nästa delmål. Jag får välja att lita på den i mitt förra inlägg omtalade vågen och sätta delmål efter det. Det är ungefär 5 veckor kvar tills dess. jag vill inte sätta ett altför lågt mål, men inte alltför högt heller. Fast jag behover nog pressen lite satsar ändå ganska högt och säger:


Annas nästa delmål är : minus 4 kg den 24:e april 2008

2008-03-14 | 12:45:40

Glädjevåg eller pessimistAnna?

Idag tog jag tjuren vid hornen och fick ändan ur vagnen och gjorde det jag varit rädd för länge nu: vägde mig.

Och jag tänker att min våg kanske är en sån där glädjevåg som karolina skrev om förut, för enligt den vågen så hade jag inte gått upp någhonting mutan låg kvar på samma vikt som sist. och jag har väldigt svårt att tro att det är så faktiskt, med tanke på de vanor som jag levt efter och eftersom att kläderna känns stramare än förut. Har inte ekonomiska resurser till att köpa en ny våg just nu heller, och har ingen jag kan gå hem och kontrollväga mig hos heller. och vem säger att någon annas våg skulle stämma bättre, tänk om den man kontrollväger sig hos också har en glädjevåg, en våg som kanske är ännu gladare än ens egen? Hur ska jag göra?  kanske kan jag mäta lite och sen jämföra måtten också vid nästa vägning, om vågen pekar neråt då, så ska ju måtten också göra det. Lägg märke till att jag endast misstänker vågen för att hon visat nedåt, hade det varit uppåt istället hade jag suttit här och besviket konstaterat att jag hade rätt och hade gått upp, men nu när resultatet var positivt så misstänker jag resultatet för att vara felaktigt. kanske är det inte vågen som är en glädjevåg utan jag som är en hög pessimistkilon?
2008-03-13 | 20:17:06

Restaurangdilemmat

Hur gör ni andra när ni äter ute? Själv försöker jag göra bra val, men vill samtidigt inte sitta och bara tänka på kalorier och fett.
2008-03-13 | 20:14:14

Bjuden på restaurang

Idag har vi varit och tittat på en lägenhet som vi kanske ska hyra, och sen tog vi en sväng på stan för att köpa present till min mamma som fyller år snart, men det jag hade tänkt köpa var slut, så jag måste tänka ut något annat, så det blir nog en stadstur imorgon också efter jobb och skola, har ändå lite andra små ärenden man kan passa på att utföra.

Blev utbjuden på restaurang av maken, så det var väl inte världens kalorisnålaste middag direkt, och det blev efterätt också men vem orkar tänka på kalorier när man är kär? : ) jag tycker att man får unna sig såna guldkantedagar ibland, det är ju itne som att vi äter ute varje dag. Vi var på Jensens bøfhus.

Jag åt grillad lax med smörstekt potatis och grillade grönsaker + mineralvatten och sen blev det chokladtryffel med glass och frukt till efterätt.

hade slarvat lite med maten på dagen innan och bara ätit osötad godmorgonvälling (med lite kanle i) och en dubbelmacka av grovt bröd med sallad, rökt skinka och lite fetaost på.
2008-03-13 | 13:31:29

Lycka!

-2,55 kg!

Heja mig! Heja mig! Heja mig!
Jag vet inte hur det gick till men vågen visade på -2,55 kg idag. Lycka!
Sköterskan frågade om jag gjort något särskilt, men det tycker jag inte... möjligtvis att jag minskat en aning på sockerintaget - men utöver det vet jag inte.

Nu har jag gått ner 3,4 kg sen start (4 januari) och har alltså slagit mitt mål med 4 hekto!
Jag vet inte om jag ska höja ribban ännu, måste tänka på det.

Men en sak är säker: glad som fan är jag! :)

2008-03-12 | 19:49:53

Vanlig onsdag

Idag har det varit en bra dag mat och motionsmässigt tycker jag.

Frukost: Brämhults smoothie
Förmiddagsfika på jobbet.:banan
Lunch på jobbet. 3 stycken sportbullar eller av det nu hette stoppade med keso, purjolök och skinka.
Eftermiddag Hemma: kaffe med mjölk, banan
Middag: laxbullar i citronsås, potatis-trattkantareller-putjolök kokat i fiskbuljong, salladsmix från påse

Motion: 8 timmars rörligt arbete (storstäd, jag är ju städerska)
2008-03-12 | 09:10:38

Vad hände?

Jag har noll motivation just nu.
Verkligen - noll. Ingen lust, ingen glädje, bara trötthet. Vad hände?
För bara en månad sedan var jag motiverad och tyckte att det här går ju bra, det går ju kalas i MIN takt! Men sen bara, mjääää, så föll jag.

Jag hoppas att motivationen kommer tillbaka. Den pendlar ju som bekant och fine, men jag skulle verkligen behöva motivation just nu.

Jag behöver och vill känna att det är kul att gå ut och röra på sig, jag behöver känna glädje över det jag gått ner och jag behöver få tillbaka min inre pepp. Damn it!

Och imorgon ska jag till sköterskan och väga mig. Iiihh. Vill. Inte.
Djävulen på ena axeln säger "nepp, du har gått upp" och ängeln på andra axeln säger "liiite har du nog allt gått ner".
Jag kanske skulle försöka tänka på annat en stund...

Anna - kul att du är tillbaka i bloggen! Jag har saknat dina inlägg! ♥
2008-03-11 | 19:18:47

Campbels tomatAnna

Idag blev det brunch eftersom jag kom upp så sent. maken hade varit snäll och gjort iordning frukost imorse som han sen ställt undan när han insåg att jag inte skulle klara av att sitta civilierat vid ett frukostbord, så den tog jag (fick micra kaffet med mjölken): grov mjuk dubbelmacka med filadelfia lightost oliv, kaffe med baristamjölk. och så micrade jag upp det jag hade tänkt att ha till lunch: gårdagens omelett. det blev gott tillsammans.

eftersom maken hade saker att fixa tillsammans med sina syskon så blev jag själv vid middagen. Funderade ett tag på vad det skulle bli och tog det enkelt:

Campbels tomatsoppa på påse
Torkade trattkantareller som jag lät ligga och mjukna i
salald på påse som jag också hade ner i soppan (undrar om det bara är jag som älskar att ha salladen i maten?)
två knäckemackor med lite filadelfiaost
nån msk riven ost som fanns kvar i kylskåpet strösslade detta över soppan

blev smaskigt, speciellt med kantarellerna i soppan, det ska jag testa fler gånger.

ska iväg och handla lite sen när mannen kommer hem, ska jobba imorgon och tänkte göra någon läcker lunchmacka, känns lättast att ta med nu när de bygger om på jobbet och vi huserar i en barack under tiden. ska försöka göra mckan hyfsat matig och nyttig också, får väl bli med mycket sallad och lite skinka kanske. om det blir något smarrigt recept så skriver jag ner det här.

Blev ingen vägning idag heller, känne rlite skräck inför vågen, men ska ta tag i det.
2008-03-11 | 19:01:28

Regelbundet

I morse vaqr jag trött. väldigt trött. jag hann knappt vakna innan jag somnade igen. Nu när jag vet att det inte är järnbrist jag har så måste jag försöka få reda på vad det är istället. Ska avvakta några veckor och se om det går över om jag äter regelbundet och motionerar regelbundet och sover regelbundet och om infektionen har gått helt ur kroppen (vilket den borde ha gjort eftersom jag åt sista antibiotikan igår). men jag får helt enkelt försöka införa mer regelbundenhet i mitt liv. Tror i allafall att jag hur som helst skulle må bättre då. och hjälper inte det så får jag gå till doktorn och be om lite mer prover verkar finnas massor av orsaker till trötthet. Å andra sidan kanske det inte är konstigt att jag är trött, så mycket som har hänt på sista tiden. men jag kan inte skylla på det heller, för jag var trött redan innan, och har varit trött av och till i flera år. en sak som jag funderar över är varför man alltid är piggare på jobbet än hemma och varför det är lättare att gå upp på morgonen om man vet att man ska iväg och jobba än om man vet att man ska sitta hemma och plugga?

har funderat på att testa något uppiggande från hälsokosten, någon som har några bra tips?

2008-03-11 | 18:51:51

Livskris

http://heartsick.blogg.se/


Lånade den här bilden av dess fotograf Cec .

satt och ältade lite idag och grämde mig över hur livet tumlat runt med mig på sista tiden och så fick jag syn på den här, och det var verkligen vad jag behöde. Klockrent! jag ska ta till mig av Hyacinths råd och försöka gå framåt istället för att bara stå här : )
2008-03-10 | 21:38:36

utlovade uppdateringen

Glömde nästan bort den utlovade uppdateringen...

blev en bra dag matmässigt.

middagen bestod av omelett som jag gjort på ägg, vatten, en skvätt mjölk, några coctailtomater, sallad från salladsmixpåse 8ja i omeletten9 lite lättfalukorv, lite fetaost, några svarta oliver.

har på kvällen ätit ett äpple, druckit en kopp kaffe med baristamjölk (dagens utsvävning) och ätit en banan.

jag är ganska nöjd med min omstartsdag. har fått med både frukost lunch, middag och mellanmål! Hoppas att det bådar gott inför framtiden!

tog sista antibiotikan idag också, så jag hoppas att jag blir lite piggare nu. Tog järntest för nån vecka sen och det visade på bra järnvärden, så det är inte därför jag blivit trött.
2008-03-10 | 11:14:22

Nystart

Idag är det måndag och nystartsdag för mig. Går väl inte ut alltför hårt så här första dagen, men jag kan stolt säga att jag kommit igång i allafall. avvaktar med målsättning osv tills jag vägt mig, blev inget av med det idag. var uppe med tuppen, eller i allafall med min man och åt frukost vid halv sju-tiden imorse. Det blev rågfras och magfil (ni vet sån där med bra bakterier). Sen gick följde jag maken ut till bilen och tog en väldigt kort promenad upp mo tområdets centrum och lite runt och sen hem igen. hemma belv det gurka till mellanmål innan jag duschade och satte mig framför datorn. Det är sjukt svårt och segt att komma igång med uppsatsskrivandet igen efter att det legat nere en tid till förmån för alla ledsamheter som varit, så det är lite nystart på det också idag kan man säga, hålla lalla tummar ni kan för mig att jag hinner färdigt i tid. Jag har ätit en banan också, druckit en hel del vatten och ska snart ta mig en kopp te. sen blir det lättafalukorv och penispasta (ja penisformad i olika färger, maken fick i 30 årspresent av farmor och faster) med sallad.

veckans plan är att försöka komma in i rytmen äta-röra-på-sig-plugga-sova  med ett regelbundet tempo. ha rvarit lite si och så med allt under den senaste månaden.Under veckan vet jag att det kommer att bli minst två fiaktillfällen. Grannarna skulle komma över någon dag, då blir det kaffe med kanelbullar (eller te om de föredrar det, jag vet inte så noga) som jag inte bakat och så fyller min mor år på lördag och även om hon inte ska ha något regelrätt party så hoppas jag i alalfall på lite fika. ska ner på stan någon dag och köpa en fin present till henne också, något hon med bestämdhet avsagt sig men fyller man år så får man skylla sig själv. och så ska jag jobba på onsdag.Hör väl av mig lite senare till bloggen med en uppdatering också eller nåt.
2008-03-07 | 21:17:20

På måndag

Som ni märkt  av min tystnadså har min viktnedgångs comeback inte varit så prioriterad elelr gått så bra den senaste tiden. Tvärtom kan man nog säga. Av mina kläder att döma så har jag nog gått upp alla kilon igen. Begravningen var igår och jag har bestämt mig för att försöka komma in i alla vanliga vanor med början på måndag, så från och med måndag är det omstart i viktmaskineriet hos Anna. Jag har en infektion i kroppen och äter antibiotika, så träning får jag börja med när kuren är färdig (vilket borde vara snart). Fokus på träning kommer att ligga ppå vårruset, självklart. Måste få upp konditionen innan den planerade löpträningen sätter igång. jag är lite orolig för hur allt ska gå, jag kan ju inte sätta sportbh över hela kroppen och när man är tjock så skumpar det ju på fler ställen än vid bh-området när man springer, men jag gör dett försök i allafall. Eftersom att jag samtidigt ska försöka färdigställa min magisteruppsats, hinna jobba lite och ha ett privatliv så kommer det nog bli tufft, men det är ju skönt att inte bara sitta och skriva också, har jag träning att varva med så blir det nog roligare. men jag skriver mer på måndag om min nystart.

2008-03-03 | 19:51:34

Jorå...

...det blev en promenad.
Inte så jättelång, men jag (vi) skyller på isvindarna som var riktigt jobbiga. Inte så roligt att vara ute och gå då när man känner sig som en isbit i ett ishav...
Imorgon blir det motion i form av tvättstugan - kånka och bära massa tvätt och springa uppochner femtioelva gånger.

Nu blir det fruktsallad och Anna Pihl!
2008-03-03 | 07:55:06

Dom tre M:en

Det har varit dåligt med maten, motionen och motivationen den här helgen.
Nu är det en ny vecka och det blir förhoppningsvis andra bullar! Räknar kallt med en långpromenad idag och i helgen som kommer ska jag till Gävle och hjälpa brorsan städa ur sin lägenhet då han ska flytta. Det blir motionspass kan jag lova då det inte är första gången jag hjälpt till att städa hans lägenhet... ;)

Nu plingade mikron - min gröt är klar!
Återkommer med rapport senare om det blev motion eller inte.

Ha en skön dag!
Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)