2008-05-30 | 14:11:56

14 kg från rekordet

Föresten, kom på en sak häromdagen. Om amn räknar från när jag var som tyngst och det var för några år sedan (exakt när minns jag inte, men det kan ha varit 2005 eller 2006), så väger jag numera i14 kg mindre än det...när man inte kan skynda snabbt så får man smyga långsamt :D

sist jag var nöjd med min vikt var 2003.


Ibland när jag känner mig nere över vikten tröstar jag mig med att "det här är min sista sommar som tjock". jag säger det till mig själv som om att det är sanning och så tror jag på det.

senh är det inget fel på någon som är tjock, det är inte fult elelr så men jag mår inte bra av att vara det.

Så alal ni som är tjocka och nöjda: Grattis! och alla ni som tittar snett på tjcoka och automatiskt tänker att de är missnöjda med sig själva. ni har fel, jag känner flera snygga kurviga tjejer som är jättenöjda med sina kroppar och som mår bra, är friska och allt sånt där. men själv är jag inte nöjd och är mest trött och nästan alltid sjuk, det har väl inte så mycket med tjockheten att göra som med min livsstil kanske, och för att jag har en annan bild av hur jag vill se ut eftersom att jag har varit på en nivå då jag var nöjd med mitt utseende och mådde bra, och den nivån har nu passerats med flera andra nivåer, men jag är påväg tillbaka dit. svamligt kanske, men jag har druckit kaffe så då blir det så... :D

nu ska jag dricka mera kaffe och sen ska jag packa en låda med prydnadssaker och städa badrum, arbetsrum, kök och toalätt ,tvätta en tvätt och gå ut med lite papper ocyh glas till sopsorteringen.
2008-05-30 | 13:34:47

Anna har en plan...

man skulle kunna kalla mig för Sickan, för jag har en plan!


Eller i allafall så börjar en plan ta form i mig. jag gör snart gå-ner-i-vikt comeback här på bloggen,måste bara få lite mer ordning i livet och lite mer struktur innan planen kan sättas i verket.

jag vägde mig en dag, "bara för att kolla" och skådade att jag faktiskt vägde mindre än sista kollen och därmed har gått ner 5 kg sedan starten första januari...inte illa pinkat. Risken finns dock att vågen kommer att peka lite uppåt efter nästa vecka, min mamma ska komma hit, och även om dagarna till stor del kommer att bestå att städning, bärnade och fyllande av flyttkartonger så kommer det att bli i allafall minst ett restaurangbesök på fina restaurangen här i stan (mamma fick ett hemmagjort presentkort på det i födelsedagspresent) och minst ett besök på IKEA-restaurangen med tillhörande gratis kladdkaka (hyresgästföreningens erbjudande, vem kan tacka nej).

Sen sist:
* jag har blivit en riktig kaffedrickare, nu är det inte bara ibland utan regelbundet och nästan på tvång
* jag och min man har börjat "ta oss ut" i verkligheten igen, promenerar lite ibland, sticker ner på stan och fikar, försöker träffa folk igen och vara som vanligt
* jag har blivit mfrisk frånb alla urinvägsinfektioner och sånt som plågat mig, är fortfarande lite förkyld men det verkar snararae vara regel än undantag
*har hittat mina drömmars motionscykel,  och råkar till och med ha råd att köpa den, men vet inte vart man skulle ställa den om man köpte den, men herre J vad jag vill ha den.
*Har genomfört ett vårrus, inte på bästa tid men ändock, kommer ett separat minlägg om det senare.
*står mitt uppe i flyttartagen
*min kära mamma kommer huit på söndag och stannar förhoppningsvis hela nästa vecka, hon ska hjälpa oss med packning och flyttstädning (vi har förutom vår egen två flyttar till från våra döda fäders respektive hem att fixa så det är därför vi behöver den extra hjälpen och min supersnälla mamma har själv erbjudit sig att ställa upp)
*jag som vanligtvis är en riktig ensamvarg har blivit otroligt sällskapsjuk och längtar efter alla vänner och har fått det jättesvårt att vara själv hemma


Närmaste framtiden:
*Jobbar lördag och söndag
*kompis 40-årsfest på lördagkväll (och så börja jobba kl 6 på söndag morgon, Godmorgon hette det va?)
*mamma anländer söndag eftermiddag


ja men min finfina plan då? mer om den kommer någon annan gång!

2008-05-27 | 19:50:52

Ont

Promenaden + cyklingen idag tog hårt på mina ben & knän.
Jag brukar aldrig få ont i knäna men nu har jag riktigt jäkla ont. Förstår inte... har ju inte ansträngt mig nå mer idag än annars. Och jag brukar väldigt sällan ha ont i knäna. Men det förstås, träningsvärk ska ju ses som något positivt - man vet att man lever, man vet att man gjort rätt & man vet att fläsket har kokat!
Superskönt med motionen idag då det är lagom varmt ute... underbart. Dagens bonus var ekorren som flög som en apa mellan grenarna i skogen, shit... ett under att inte galningen föll ner och bröt sönder sig!

Dagens motion: Cykling 20 minuter + Promenad 30 minuter
2008-05-26 | 18:01:18

Dagens

Frukost: Grovt bröd med torkade aprikoser & tranbär, kaffe med mjölk
Mellanmål: Jordgubbar
Lunch: Laxfilé med spaghetti & morötter
Fika: Smulpaj med jordgubbar
Middag/kvällsmål: Kycklingsoppa, knäckebröd, vindruvor
Motion: Cykling, 15 minuter

Kommentar: En bra dag förutom pajen då, men som ni alla vet så är inget förbjudet i min värld. Dock ska ni veta att jag inte vräker i mig sötsaker & fika, även om det kanske verkar så... Lite snålt med motion idag men det blir det ändring på imorgon då det blir skogspromenad!

2008-05-26 | 09:44:27

Dille på lax

Jag inser att jag har inom loppet av 5 dagar ätit lax 3 av dom... Galet.
Men det är ju så gott! Och mättande. Dessutom går det att variera smaken en hel del, t.ex. svensk med dill eller asiatisk med ingefära & chili.

Min favorit är den enkla ugnsbakade varianten, ni vet: en bit laxfilé på aluminiumfolie, på med aromat, citronpeppar, dill och lite smör. Vik ihop, baka i 15-20 minuter. Servera med kall sås på crème fraîche, rom & dill.

Nu har jag dock testat Findus finfina lax, den som är marinerad med citron & peppar - supergod! Till den serverar jag spaghetti som jag blandat med några matskedar grädde, citronpeppar, salt, svartpeppar & en hel del persilja. Sjuuuukt gott. Prova!

...och vet ni, jag ska äta det idag!
Fatta vad smartARE jag kommer att bli - på 6 dagar har jag ätit lax 4 gånger. :)

/Karolina
2008-05-20 | 19:02:22

Motionera mera

Damn, idag har jag verkligen bränt fläsket!
Cykling imorse - 30 minuter. Cykling + promenad senare - 30 minuter. Och så minus 0,5 kg på det.
Jamen det är inte konstigt att jag känner mig nöjd med mig själv idag.

Och nu är jag så jäkla trött att jag skulle kunna somna på direkten... puuh.

4 hekto-helveten kvar till målet den 4:e juni. Jag vill verkligen nå det och vet ni, det ska jag!
Det bara är så. Heja mig!
2008-05-20 | 10:34:57

Vägning - 20 maj

Vägning - 20 maj: -0,5 kg

Total viktminskning sen 1/1-08: -5,6 kg


Jag är nöjd!

Jag visste att jag hade gått ner, kände det på mig, men hur mycket visste jag inte. Nu har jag bara 0,4 kg kvar till mitt mål den 4:e juni. Hur ska jag veta att jag klarat det har jag ingen aning om eftersom min våg hemma visar knas... Men jag får väl lita på den ändå på något vis?


Idag fick jag dessutom ytterligare bevis på att min kondition förbättrats!

Cyklade hela vägen från sköterskan/lasarettet hem till mina föräldrar och vägen hem till dem består av en låååååång och seeeeeg uppförsbacke. En sån där backe som lutar lååååångsamt uppåt, planar ut lite för att sen bli lååååång igen. Snark. Jag tog mig hela vägen på cykeln hit - och jag må vara slut i benen (och rumpan!) nu men fan, min kondis - I love you! :)

Nästa vägning: 16 juni

2008-05-19 | 10:35:10

Stiltje

Det har varit lite stiltje i denna blogg ett tag, men jag har helt enkelt inte haft lust att blogga här och sen har jag inte kommit på något att skriva om.
Så ni får stå ut med att det blir tyst ibland... ;)

Imorgon är det vägning!
Jag är lite nervös men tror nog att det ska gå bra. Något hekto hoppas jag har försvunnit sen sist. Jag menar, jag har bara 9 hekto kvar till mitt mål (minus 6 kg) den 4:e juni så det vore skoj om jag gått ner.
Det har varken gått bra eller dåligt mat- & motionsmässigt på sista tiden - inga direkta rejäla utsvävningar eller så, utan jag har som tidigare ätit av allt, d.v.s. inga förbud (men heller inte frosseri) och det fungerar bra.
Men ibland funderar jag på att testa och se om jag klarar av en vecka (eller två) utan choklad, fika & annat "förbjudet".
Vi får se, jag är i tänk-stadiet fortfarande!

Nu - ringa lite samtal.
2008-05-12 | 19:59:18

Dagens motion & mat

Naturen är vacker


Dagens motion
bestod av cykeltur till kyrkogården för att promenera runt där en bra stund tillsammans med mamma. Det var otroligt fint ute, soligt men det blåste kallt - men jag trotsade vädret och körde caprisar för det. Vad fanken, nu är det maj!
Jag valde givetvis fel sorts skor så jag är lagom öm i fötterna (igen) - det här kräver ett fotbad & vila.
Så skönt att få röra sig och dessutom märker jag att min kondis blir bättre & bättre, att jag orkar mer utan att bli dödstrött eller supersvettig. Glädjande! :)

Dagens intag av mat bestod av frukost först & främst; rostade Rostis & färskpressad apelsinjuice. Lunchen blev klyftpotatis & lövbiffsgryta. Till fikat blev det en bit hallonkaka (som jag förhoppningsvis brände bort sen...) och nu ska snart äta lite fruktsallad

(Bjuder på en halvsuddig mobilbild på något fint träd jag inte vet namnet på.)
2008-05-11 | 17:48:51

Märkbara skillnader

Jag har märkt lite skillnader i storlekar på kläder nu när vikten börjar gå sakta men säkert neråt.
När det gäller storlekar så har jag dragit allt från 46/48 till 54/56 men vanligtvis 50/52 upptill och 52/54 nertill. Jag har märkt på en del byxor att dom sitter lite lösare så nu är det dags för nya byxor. Jag har två par som jag älskar, men det ena paret är trasiga och det andra paret är för stora. Hmmm.
På överdelar så kan jag numera ha 46/48 på många plagg även om 50/52 krävs på en del. När det gäller H&M's BiB-kollektion har jag gått från 2XL till L och XL. Kul!
När det gäller skor så kan jag ha 39 på en del, tidigare var det 40 som gällde. Provade mina ballerinor jag hade förra sommaren och dom är för stora (40). Där ser man! :)

Jag har inte mätt mig med måttband eller så, jag borde kanske men jag tänker att jag ska göra det från och med operationsdagen. Huvudsaken för mig är att jag vet vad jag vägde från början.
Men det jag måste fixa är en förebild - så jag kan se skillnader sen och kanske visa er. :)

Jag är fortfarande för feg för att visa bilder, men det kommer troligtvis i ett senare skede. Jag är lika feg när det gäller att outa min vikt - det gör jag nog troligtvis när operationsdagen närmar sig eller efter operationen. Vikten har ju alltid varit ett känsligt kapitel och kommer väl alltid att förbli, men det kommer kanske att kännas lite lättare ju längre tiden går?
Egentligen är ju vikten bara en siffra, men har man blivit mobbad p.g.a. sin vikt & dumpad p.g.a. sin vikt så finns det spärrar som gör att jag inte gärna bara kläcker ur mig vad jag väger.

Nu ska jag fixa lite fruktsallad på färsk ananas, apelsin & hallon!
2008-05-07 | 18:46:46

Trött, tröttare, tröttast

For iväg på "utflykt" med projektet jag deltar i imorse, som istället blev en form av långpromenad.
Blev så sjukt trött av den när jag kom hem, om det beror på promenaden eller något annat vet jag inte. Det är ju dessutom högsäsong med pollen nu, och även om jag inte är allergisk så kan jag känna av det. Och så våren då, som spränger sig fram, sol, ljus & allt - det blir lite för mycket av det goda.
Men skönt var det att få röra sig, få känna flåset och bränna lite fläsk, haha!

Imorgon blir det kanske ytterligare en långpromenad, men det är inte bestämt ännu.
Solen ska ju skina så ute tänker jag i alla fall vara!

2008-05-06 | 14:33:14

Testat: Valio YO-ghurt Blodapelsin Passion

Jeppsan sa!
Nu har jag testat denna också och mmmmm, den här är gooood! Åh, himmel!
Jag trodde att den skulle vara syrligare, på gränsen till sur, i smaken - men icke. Söt, lagom tunn och väldigt god. Väldigt najsig att göra smoothies med, bara så ni vet.

Köp den!
2008-05-05 | 18:43:41

Hemklickat

      

Jaha, här tänkte jag ju göra ett inlägg
om vad jag shoppat på H&M.com men bloggen vill inte ladda upp bilder. Arrgh. Jag får återkomma!

UPPDATERING: 6/5-08 14:28
Funkar det nu då?
Bloggen är ju flyttad till den nya portalen så det kan ev. finnas vissa buggar med bilder & sånt.

Linne x 3 - Baslinnen för 59,50:-/styck. Dom här brukar ju bli sladdriga efter ett par tvättar, men dom funkar finfint ett par gånger i sommar i alla fall. Försöker dessutom addera färg i min annars extremt svarta garderob, så jag börjar lite smått med brunt, lila & turkos (men den är inte så turkos, mer gråblåturkos).

Linne 2-pack - Jag har inte fått dessa än, men har beställt dem i brunt & vitt. Sitter dom okej så funkar dom ju att ha under en tunn kofta/cardigan - forget it att jag tänker visa mina tjockisarmar i dessa linnen... ;)

Randig topp - Tjockisar kan visst ha randigt! (Men det beror ju på ränderna & färger.) Tog denna i L och visst, den sitter tajt men eftersom jag är på väg ner så tar jag hellre en för liten än en som blir för stor direkt. 149:- kändes okej för denna.

Cardigan/Kofta - Från L.O.G.G. Ha, den här var ju ett jäkla skämt. Supersnortajt! Synd, för jag ville ha en kortärmad tunn kofta och gärna i en annan färg än svart eller brun. Jakten fortsätter...

Ballerina med peeptoe - Röda på bilden men jag köpte svarta. Klickade hem dessa tidigare i vår och dom skorna var inte alls bekväma, men jag tänker att det kanske var något fel på just det skoparet... Vi får väl se. Sitter dom som trånga as när jag får dem så skickar jag tillbaka dem. Igen.

Det kom även en annan cardigan med i paketet, men den är tydligen slutsåld i webshoppen för jag hittar den inte. Den kunde jag få på mig & få igen, men den var lite väl tajt och dessutom alldeles för kort.

...det var väl det!
Ja, just det - jag fick ju förhandskatalogen av höstmodet idag, haha! Redan liksom... Men, jag skickade iväg en beställning i den också alldeles nyss. Kläderna kommer i augusti (om man har tur, H&M är ju lite sega och brukar dra ut lääänge på leveransen, iaf för mig...). Det blev ett par jeans (BiB), två linnen (BiB), en topp (BiB) och två tröjor (BiB) samt en väska + att man får en fleecejacka på köpet (jag tog en vinröd istället för svart, heja mig!). Utbudet var rent ut sagt skitdåligt för oss tjockisar och det var inte mycket nytt förutom ett par jeans som såg snygga ut i katalogen, och så var det en kofta i grått men den kostade 398:- och det var lite för saftigt för den tycker jag. Annars är det samma gamla vanliga, linnen, toppar, blusar, en ulljacka, stora koftor och sånt. Tråååk.

Nu: lösa korsord på balkongen!
2008-05-02 | 13:45:20

Dunderförkyld/frossa/feber?

Hittar inte febertermometern men gissar på att jag har feber, är totalförkyld och nu medan jag stod och gjorde mig iordning för att åka till jobbet och tacka av en som går i pension (en av mina favoriter för övrigt så jag ville verkligen inte missa chansen) så börjar jag frysa och svettas på samma gång. Så det är bara att krypa ner och försöka sova och vila lite så har det förhoppningsvis gått över till imorgon. ska ringa chefen i allafall och kolla om det är möjligt att någon annan kan ta mitt pass, men jag tror att den personen so m måste in i så fall egentligen ska börja sin semester imorgon och hon är en sån som alltid ställer upp på alla och allt och har förtjänat den semestern så jag vill inte att hon ska behöva gå in heller, då jobbar jag hellre själv!
2008-05-02 | 12:50:16

Uppdatering: Annas livsläge

Jag kan väl avslöja att jag inte nådde fram till något mål den här gången heller, och jag kan väl erkänna att jag inte helelr ansträngde mig särskilt mycket för att göra det, andra saker har kommit före, min pappas död har tagit mig hårt och något man inte vet innan man står där är hur mycket tid och kraft det tar i anspråk att vara arvinge. Förutom att man förlorat någon så ska lägenhet  plockas ur och städas, räkningar för den döde ska betalas med hjälp av bankbesök, man ska deklarera för den som är död också (ganska svårt att göra när man inte har koll på en annan persons ekonomi), försäkringsbolag vill ha in en massa uppgifter osv och det är ju saker man inte vill syssla med överhuvudtaget. lägg då till att man är ledsen och nere, har sitt jobb att sköta, har ett eget liv med allt vad det innebär av husdjur och matlagning och städning (och för oss även en flytt snart). Detta har dessutom drabbat mig och min man två gånger på kort tid (den närstående som dog innan min pappa var min mans pappa) + att en hel vecka försvann i januari-februari när min pappa låg dödsjuk i Thailand (men den gången klarade han sig). Vi har drabbats hårt.

Det har tagit på krafterna, vilket också visar sig fysiskt då jag just nu drabbas av allt möjligt: urinvägsinfektion, halsont, förskylning, huvudvärk, tandköttsinflammation och en oerhörd trötthet (jag är så trött så att jag bara sätter mig ner här och gråter ibland för att jag är så trött) och ingenting är klart någonstans så jag ser inget tillfälle till riktig  mental vila på flera månader.

Så är läget.  just nu.

det är viktigt att komma ihåg att just nu inte gäller alltid och jag ser som alltid fram emot ljuset i tunneln och har en grundsyn på livet som är att hur långt ner på botten man än sjunker så finns det alltid en möjlighet att vta sig upp till ytan igen, det gäller att inte ge upp. och det gör jag inte den här gången heller.

Min mans farmor pratar ofta om det är, att livet är som en boxningsring och blir man knockad gäller det att vakna till och resa sig innan 10....(samtisigt som jag hävdar att det ändå är viktigt att låta sig vila fram till 9 om det behövs).

Så jag kämpar på med livet. och hoppas att kunan föra in bra mat, motion och en viktiminskning i det också, gärna idag om det går, för jag tror att det skulle lösa en del extrabekymmer som jag helt enkelt inte orkar tas med varje dag för resten av livet.
Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.



Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.



Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)