2009-04-30 | 19:15:27

Viktväktarvägning 17 30/4 2009


Viktväktarna:
start: 29/10 2008
Vägning nummer (from veckan efter start):17
Viktminskning denna gång (sen förra vägningen den 16/4): -2,6 kg
Viktminskning totalt sen viktväktarstart: 12,4 kg.
Viktminskning totalt sen bloggstart 1/1 2008: om vågen stod och vägde mellan 99 och 100 borde det vara ca 17 kg. Nästa vägning: Nästa Torsdag, den 7.e maj 
kvar till nästa större delmål: 3,1kg
stjärnor (sen start): ****
10% nyckelring: 12/3 2009
Kommentar: 2,6 kilo när jag dessutom är översvullet PMS-ig? inte illa, känner mig supernöjd. Fick en till guldklisterstjärna idag, så nu har jag 4 st, och jag kom ett steg närmare nästa delmål som är 78 kg till mitten av juni.

Delmål på vägen:

83 (Guldklisterstjärna nr 4)
uppnått 30/4 2009

80 (Guldklisterstjärna nr 5) har 1,1kg kvar till detta delmål

79,9 (under 80= lycka!!!!) har 1,2kg kvar till detta delmål

78 (Andra stora delmålet nått, dags att sätta nytt delmål) har 3,1 kg kvar till detta delmål
2009-04-30 | 16:22:13

Frukt är också godis

jag minns att det satt en planch utanför skolsköterskans motagning när jag gick i skolan där det stod "frukt är också godis". Jag tänker på det där ibland och funderar ofta över varför i helskotta jag är sugen på godispersikor, skumbananer, gelejordgubbar osv när jag kan äta dessa i deras nyttiga naturliga form, och förutom smakupplevelsen få mig lite antioxidanter och mättnadskänsla på köpet.  jag såg någon intervju med hon Annika Dahlkvist i vilken hon sa att frukt var lördagsgodis. även om jag inte går efter Dr dahlkvist övriga kostråd  tänker jag att man kanske borde äta mer grönsaker än frukt eftersom att frukt är sötare, och att spara de allra sötaste frukterna tillsmanär riktigt sötsugen. Kanske blir det mer lockande att skippa godiset och istället äta frukt om det görs vid speciella tillfällen? Om jag väljer att kalal frukten för godis, blir den godis då? när jag var liten brukade mamma ibland ge mig gurka och säga att det var glassgurka när jag tjatade om glass och vips så var det ju nästan som glass...

 Glassälskande som jag är har jag dessutom genom åren upptäckt följande:

Om man skalar och fryser banan blir den lite glassig i konsistensen, i med ett grillspett och du har en pinnglass för 1-1,5 points beroende på bananens storlek.

Frysta vindruvor smakar som isglass, faktiskt lite som pigelin tycker jag. 10 stycken ger 1 points

Frusta bär mixat med lite lättyoghurt eller soyamjölk blir lite som glass det med. jag brukar inte söta, men vill man göra det kan man söta med honung som innehålelr en massa extra bra grejjer jämfört med socker som bara är socker. ta inte för mycket mjölk eller yoghurt bara, det ska inte bli rinnigt utan mera fast konsistens.
för snacksandet finns det andra knep:

när jag vill ha något saltigare händer det att jag till tv-myset skivar ett päron och äter tillsammans med fetaost (jag brukar ta 3-procentig eller 10 % beroende på hur många points som finns kvar) med 30 g 3%-ig ost (en halv dl) kostar denna blandning 0,5 points, med 10% 1 points

inte frukt men grönsaker: paprika i småbitar är också gott att knapra på, likaså minimorötter. om man vill dippa går det att göra fettsnål dipp med lightfilmjölk, lite ketchup och lite grillkrydda eller vad man nu tycker är gott, köper man färdig dipp behöver den inte blandas ut med gräddfil, det går lika bra med lightfilmjölk, det blir lite tunanre i konsistensen men samkar ungefär likadant.

ibland köper jag sallad i påse och häller över lite vinäger och nån tsk olivolja och kryddar lite, 1 p för olivoljan och det är också gott att sitta och småsnaska på, med lite flingsalt blir det som salladsvariant av chips...nästan :D

fikon eller russin är bra mot riktigt ordentligt sötsug, är sött men återigen inehålelr inte bara socker och färgämne som godis utan även nyttigheter + att det är lattare att begränsa intaget då man vet att man annars blir rejält dålig i magen :D
Det är även jättegott att ta en liten bit mörk choklad, skica ett fikon och äta detta tillsammans. Himmelskt!

Har ni några exempel på hur ni gör godis av frukt eller grönsaker? dela med er!


/Anna

2009-04-30 | 06:54:18

-30 kg!!!



Idag, mina vänner, är jag GLAD!

Jag blev ju lite småsur sist jag vägde mig så nu har jag vägt mig varje dag för jag ville inte missa dagen då vågade visade minus 30 kg (eller mer). Och idag! Idag är det exakt -30 kg!!!
På pricken. Jag väger exakt 107,1 kg idag. TJOHEJ!

Det är helt ofattbart att jag gått runt och släpat på 30 kg extra...
Aldrig mer säger jag. Aldrig mer. Never ever again.

Valborg kommer härmed alltid att kännas lite speciellt för mig... TRALALALALAAAA!
2009-04-29 | 17:11:44

Linas vittnen

Jag ville bara vittna om att jag sett före och efterbilder på Lina som visar att hon krymt jättemycket! vi bor ju i olika städer så man ser henne inte så ofta (innan vi träffades sits hade vi inte setts sen 2007...), men jag såg ändå när jag var där sist att hon blivit mindre, och idag när jag fick se bilderna så såg jag verkligen skillnaden, både i ansikte och i kroppsomfång. För övrigt har jag och lina disskuterat det där med bilde roch kommit överens om att de kommer upp i bloggen när och eller OM man själv känner sig redo att visa bilderna. Själv tycker jag att det känns rätt bra att vara anonym till utseendet åtminstonde, men å andra sidan kanske det komemr bilder så småningom, vem vet. Måste verkligen passa på att hylla lina också för hur bra hon sköter allt, jag är imponerad av denna kvinnas viljestyrka och ork, hade det varit jag som gjort operationen kan jag tänka mig att jag hade dumpat ganska ofta pga FUSK, men Lina kämpar på. HEJJA LINA!!!!!
2009-04-29 | 11:15:32

Inköpslista

Att det ska vara så svårt att få ordning på sig själv när man väl börjat slarva, jag har fortfarande inte lyckas bryta smörgåstrenden helt och hållet, två dagar i rad har middagen bestått av varm korv med bröd (alltså en anna form av smörgås). och min vv-checklista gapar tom, inte för att kah inte ätiti utan för att jag inte orkat se och erkänna för mig själv vad jag ätit i vilka mängder och räkna ut pointsen på det. Rört på mig har jag i allafall gjort, alltid något.jag och maken har gått kvällspromenader i den sköna naturen och njutit av att man numera slipper ha täckjacka och mössa :D Nu måste jag samla krafter till den skärpning som krävs, jag vill absolut inte gå upp det jag gått ner och helst av allt vill jag ju fortsätta att gå ner, så det så!ikväll får promenaden leda oss raka vägen till konsum, och på konsum ska det inhandlas:

keso
lax
avocado
grönsaker
frukt
tonfisk i vatten
ägg
måltidskorv
röda bönor
potatis
krossade tomater
quornfärs
quornfiléer
fryst fisk
rotfruktsblandning
broccoli
Buljong
wasabi
kalktabletter
färdigblandad nutrilett-shake (att ha som nödmat)
nutrilett-bar (att ha som nödmat)
champinjoner på burk
makrill

ungefär som ovan ser våra vanliga inköp ut tor jag, de gånger vi inte bara kommer hem med bröd och kökshandukar.
 
vad äter ni andra för typ av mat?
2009-04-29 | 11:01:54

PMS eller PMDD

Hittade ett test man kan fylla i för att ta reda på om man lider av PMDD, tänkte att någon kanske är intresserad:
http://www.psykologitest.se/test/pmdd.php

Vad jag förstår är PMDD en mycket värre form av PMS, att många av symptomen är desamma, men ännu värre! *ryser*.
2009-04-28 | 19:47:47

Mötet med dietisten avklarat

Jag lärde mig inget nytt eller nyttigt. Eller kanske lite.
Men däremot var det kul att träffa andra viktopererade som vet hur det är och hur det känns. Kul att utbyta erfarenheter och tankar kring saker och ting. Och att man inte var ensam om att t.ex. vara trött som en utslagen elefant, eller tappa hår som gudvetvad... o.s.v.

Nästa träff ska bli om 3 månader igen, tydligen. Inte om 6 månader som jag trodde.

Efter mötet åkte vi till CityGross och handlade lite och sen blev vi hungriga allihopa och valet var inte så enkelt. Kebabstället ute vid CityGross kunde vi ju glömma (skräpmat funkar inte) och åka in till stan för att leta "ordentligt" matställe? Njä. Så det blev MAX eftersom jag kom på att dom har en hamburgare som är inlindad i sallad istället för bröd. Delifresh Low Carb-burgare. Jättegod!
Åt ca 4 pommes frites av pappa, men det var ingen hit. Oljigt och sött... hmm. Första gången på MAX sen operationen, kul att det finns alternativ även för mig som inte klarar av bröd.

Nu: slappa och åter slappa...
2009-04-28 | 12:31:56

Midsommarplaner

Midsommarplanerna är spikade och nu är jag  på jakt efter en midsommarklänning. igår var jag ner en sväng på stan för att köpa ett vykort till min brorson och passade på att gå in på indiska. Där prövade jag en klänning som satt ganska bra, om man räknar bort över bysten. av någon anledning får jag alltid för mig att pröva kläder när jag har PMS, vilket medför at jag inte kan ha någonting ordentligt, blir deppig och prövar inga fler kläder tills nästa gång jag har PMS...så jag måste komma ihåg att gå och testa den där klänningen igen när min byst förvandlats till normal.

Min dröm är att hitta en snygg romantisk somarklänning i en färg jag passar i (altså: inte pastell), gärna olivgrön eller nåt. helat lång så den kan fladdra fint i vinden när jag kommer över ängen med krans på huvudet (vilken äng????, inte fasiken vet jag, men i midsommarfantasin så finns i allfall en äng)  jag har hittat en hel del svarta, men jag har redan använt svart till förbannelse ocdh nu vill jag ha färg!  jag kanske får satsa på kjol och topp istället? något fint ska jag i allfall ha, det är första gången på flera år som jag ska fira midsommar "på riktigt" och inte jobbar någon av dagarna (mina snälla chefer gav mig ledigt, men då bad jag också om det i tid: starx före jul)

Prövade min bikini i går och den satt rätt bra! problemet är väl hur jag ska våga visa mig i bikini för andra människor. jag har inte haft bikini sen jag var 15. Knappt badräkt ens. jag testbadade med bikinin i februari på makens födelsedag. Då körde jag hela kittet med solhatt och stora solglasögon också, det är så jag vill möta sommaren...men hur vågar man?

 Bikinitrosa

Så här ser min bikini ut, och  jag ser INTE ut som modellen på bilden. Bild lånad från halens.se






innan jag gick rån Indiska betalade och köpte jag i allfall ett nytt klädesplagg som jag ska ha på söndag, då jag och maken ska på date. jag kan avslöja så mycket som att den var i stl L  (inte XL som jag brukar ha där, inte stretchtyg som jag brukar ha där, inte "jag kunde ha den med nöd och näppe" utan mer en M  blir nog lite väl tight, men jag kommer nog inte hinnaanvända den här hur många gånger som helst ) och att den var jättesnygg, matchar våra nya tapeter :D maken har inte fått se den än, det får han göra på söndag. ska bli kul att få klä upp sig lite. Frågan är vad jag ska ha till...



2009-04-28 | 06:53:27

Vägning 28/4

Vikt idag: 107,5 kg (108,4 kg)
Veckans viktminskning: 0,9 kg (2,4 kg)
Total viktminskning: 29,6 kilo (28,7 kg)
Viktminskning sen operationen: 16,9 kg (16 kg)
BMI: 39,4 (39,8)
Första delmålet: 9/4 -08
Andra delmålet: 21/4-08

Kommentar: Meeeeen. Jag hade siktet inställt på att nå mitt andra delmål men tji fick jag. PMS kom över mig.
Missförstå mig rätt, jag är supernöjd med minus 0,9 kg men jag blir så ivrig att nå mina delmål! Nåja. Nästa veckas vägning innebär nog ett nytt delmål eftersom det "bara" är 0,4 kg dit.

Idag ska jag till Falun igen, den här gången på besök hos dietisten tillsammans med andra viktopererade. Hoppas att träffen ger något och att jag får lära mig något nytt(igt).

Ha en bra dag alla!
2009-04-27 | 20:41:22

Dagens

Frukost: Smoothie med jordgubbar, yoghurt, mjölk, havregryn
Mellanmål: 1 ½ dl vindruvor
Lunch: ½ portion av ½ portion - d.v.s. liiiiiite mat; kycklingfilé i sås + champinjoner, ris
Mellanmål: ½ kopp kaffe med mjölk, 1 ruta mörk choklad av Marabou Premium Dark Mint
Middag: ½ kycklingfilé, 1 msk grönsaker
Mellanmål: 1 dl vindruvor
Motion: -

Kommentar: MÅNDAGAR SUGER. Liksom PMS!
Jag har noll aptit och känner mig bara fläsksvälld och hemsk. Jag skulle mycket hellre äta 1 msk salt till middag än kyckling och grönsaker... Däremot har jag druckit kopiösa mängder vatten idag. Törsten är enorm och det beror väl på att jag saltar maten extra (p.g.a. saltsuget)... usch.
Kasst är vad det är idag. Imorgon är en annan & ny dag.

Vi säger så.
2009-04-27 | 14:39:43

Trånga brallor

Det som jag skrev om mina byxor har nästan hänt, jag kan ha dem på mig men de sitter inte alls lika bra som när inlägget skrevs utan tångt, trångt trångt. Fröken PMS och hennes vatten tar över min kropp. Suck. men det är ju som det är. Efter den 11 maj (då jag lär veta om uppsatsen gått igenom för ventilering) är det jag som börjar plugga in PMS-bokens diatprogram för att hitta bot på det här en gång för alla, och så lovar jag att bli en duktig flicka redan imorgon dag och börja äta mina vitaminer igen som vanligt, jag mår ju så himlans mycket bättre då. Vitaminer och sojamjölk regelbundet ger mig sån otrolig lindring av PMS.en, så varför slarvar jag med det?

kostprogrammet är på 12 veckor och varje vecka får man lägga till något som ska hjälpa en mot PMS:en. jag komemr givietvis att anpassa det till vv och lovar att försöka vara noga med att blogga om vad och hur jag äter och om det har någon effekt, kan ju vara bra kanske att jag är tillbaka i PMS-svängen igen så att jag kan känna skillnad sen. nus ka jag och mina supertighta byxor ta den där promenaden jag har skutit på hela dagen, behöver komma ut och röra på mig, hoppas att endorfinerna ska slå ut några av PMS-känslorna så att man får lite lugn och ro i sin kropp i allafall en stund medan man jobba rmed sin uppsats.

/Anna
2009-04-27 | 09:57:14

Annas svaghet

jag har upptäckt....eller snarare noterat en svaghet hos mig själv på sista tiden. De sista dagarna har jag jobbat mycket och det har inte blivit hemhandlat riktig mat och då har det blivit smörgås istället och då tappar jag räkningen på pointsen. om det inte finns riktig mat hemma, så är det som att jag bara ger upp och ger efter. det här är ett problem som jag måste jobba med, för det är inte första gången (och säkert inte sista). men jag tar faktiskt inte på mig hela skulden själv, vi är två personer i den här familjen och vi måste bli bättre på det här båda två. min man har en tendens att bara köpa bröd när han går och handlar, även om vi har massor av bröd hemma i skafferiet och kanske till och med i frysen, så är hans hjärna inställd på att köpa det. Och jag har en tendens att bara köpa frukt, keso och kökshandukar, min filosofi är att finns det bara keso och tillräckligt med kökshandukar så klarar jag mig i alla lägen :D

Nä nu blir det inköpslista som gäller! inga fler"vi tar några smörgåsar istället" och många färre "vi kan väl stanna på MAX" (även om deras slimburgare är perfekt med sina 8 p)

Nu är jag ledig några dagar och ska ägna tiden till att bli färdig med uppsatsen. Förhoppningsvis hinner jag få någon dag att bara vara ledig på också! Nu är det dags för frukost och jag börjar med att bryta mot smörgåsregeln, måste ha något i mig innan jag drar iväg till affären för att handla riktig lunchmat. När maken komme rhem ska jag ta ett allvarligt snack med honom om det här, jag har kommit spå långt och vill inte förstöra min viktminskning på ren slöhet.
2009-04-26 | 20:55:55

Men hej



Magen är som en överjäst vetedeg. Huvudet kokar. Tankarna spinner. Känslorna fladdrar konstant. Humöret leker hiss. Håret frizzar och jävlas. Irritationsutslag. Hej. Mitt saltsug är extremt. Vi snackar inte chips, vi snackar salt mat. All mat ska saltas extra. Svinbra eftersom kroppen binder vätska = magen blir extra överjäst.
Dessutom gör min rumpa ont, men det beror snarare på att jag satt på balkongen i X antal timmar igår. Vadå träsmak.

Baaah.

Nu ska jag äta vindruvor så vätskan dunstar bort. Förhoppningsvis.
Jag förväntar mig inte att nå delmålet den här veckan, men man vet ju aldrig...

PMS, du är inte välkommen!
2009-04-24 | 09:27:30

Bloglovin

Följ vår blogg med Bloglovin!
2009-04-23 | 19:15:23

Scener ur en Annas liv

idag har jag varit riktigt duktig måste jag säga! Först har jag jobbat hela dagen och sen träffade jag underbara T och gick en promenad på en timme!  på motiomera passerade jag första delmålet Lindesberg idag också : ) Skinnskatteberg nästa.

Annars så har jag fått två kommentarer på att jag gått ner i vikt...igår.

Chefen: Du Anna har du gått ner väldigt mycket i vikt?
jag:  ja en del...: )
Chefen: vad skönt för dig! jag såg det igår när du gick förbi och tänkte "det där var väl inte Anna" men så gick du förbi igen och då såg jag att "jo, det var det " !

maken: du går bättre nu!
jag: va???
maken: ja du går bättre nu när du gått ner i vikt!
jag: vad menar du? jag fattar inte
maken: jo men förut såg det så tungt ut, nu går du fortare och gladare!
2009-04-23 | 18:08:15

Funderingar kring före- & efterbilder

Jag har suttit och tittat på lite bilder i datorn... huuuu säger jag bara.
Jag har funderingar på att lägga ut före- & efterbilder, men frågan är om jag vill lägga ut dem i bloggen till allas beskådan... Ska jag maila ut dem till dem som vill ha? Ska jag lägga dem i en låst blogg? Ska jag högerklicksskydda dem? (Inte för att jag förstår varför någon vill ha mina före- & efterbilder, men...)

Jag själv märker som sagt inte så stor skillnad, mer än lite grann.
Så jag blir så otroligt osäker... Men samtidigt tycker jag ju att minus 16 kg borde synas. Eller minus 28 kg, beroende på kort. Jag trodde mig ha bilder från när jag var som tyngst (137 kg) men tydligen inte.

Får titta om jag har bilder hos mamma & pappa också. Brrrr.


Jag avskyr att vara med på bild, men hur ska jag annars lära mig att se min egen förändring? Jag får se det som terapi och ångestträning.


Samtidigt som jag vill visa upp hur det går för mig så drar jag mig för det, anonymiteten (?) är ganska skön.

Några bilder kommer inte än på ett tag, jag vill nå ett till delmål först + att jag i skrivande stund är PMS-svullen som fyra gravida kossor tillsammans...

2009-04-23 | 09:07:51

Kickstart

2009-04-21 | 23:11:58

kalorifritt godis igen

Försöker låta mina andra sinnen än smaken att ta mer plats, tänker mig att det är lättare att stå emot en massa onödigt gotte då. Vill bjuda er såklart också. Varsågod, sinnesbordet står uppdukat:



Örongodis
 




Till mina sinnen räknar jag även mitt sinne för humor...

Kittens inspired by kittens
2009-04-21 | 21:23:49

14088

14088 steg tog jag på jobbet idag...inte så dumt! när man samlar steg känns det inte jobbigt om man måste gå och hämta något heller, typ nytt skurvatten för att det gamla är svart efter 5 minuter, utan då känns det bra, för då får man lite flera steg :D Där på motiomera har jag sett att man kan omvandla olika aktiviteter man gör till steg också. har planer på att börja cykla  i sommar så då kan man ju få in lite där med, och om jag lyckas komma tillbaka till gymträningen så lär det ju bli lite där med! Måste börja träna igen, speciellt mage och och rygg, jag har ont i ryggen ganska ofta nu när jag jobbat och det känns inte så kul.
2009-04-21 | 06:29:06

Vägning 21/4


Vikt idag: 108,4 kg (110,8 kg)
Veckans viktminskning: 2,4 kg (1,4 kg)
Total viktminskning: 28,7 kilo (26,3 kg)
Viktminskning sen operationen: 16 kg (13,6 kg)
BMI: 39,8 (40,6)
Första delmålet: 9/4 -08
Andra delmålet: 21/4-08

Kommentar: !!!!!!!!!!!!!!!!!
Hej och hå. Rassel! Och ytterligare ett delmål! Jag har inte gjort något särskilt den här veckan för att det ska rassla till så extremt på vågen. Kanske har jag ätit extra bra eller så har det räckt med den lilla motionen. Eller så hade kroppen bestämt sig för att lämna bort 2,4 kg bara sådär.
Det spelar egentligen roll, det är bara fruktansvärt SKÖNT!
Till nästa delmål är det 1,3 kg och jag hoppashoppashoppas att jag fixar det till nästa vecka. Håll tummarna för mig!
2009-04-21 | 06:16:35

Ser bloggen konstig ut?

Vi fick en kommentar att bloggen ser konstig ut.
Gör den det? På vilket sätt?

Berätta så ska det åtgärdas! :)

2009-04-21 | 00:57:46

ont i magen

åt lax och avocado igår och lax idag med och vad händer med min mage då? jo samma sak som alltid händer när jag ätit mycket fett, den straffar mig med ont och plåga! Den gör tydligen inte skillnad på fett och fett heller, "pommes eller lax, sak samma", tänker magen, "jag gör ont ändå!" men gott var det i allafall, älskar lax och älskar avocado, men ska komma ihåg att det kan bli för mycket av det goda ibland. Redovisar matintaget imorgon, orkar inte nu, har suttit uppe och jobbat med uppsatsen och insåg plötsligt att klockan är halv ett och jag ska gå upp tio i 6 och sen storstäda 8 timmar imorgon och sen till bibblan och sen hem och fortsätta jobba med uppsatsen...men snart är den klar och den blir bara bättre och bättre om jag får säga det själv...och det får jag! har fått ont i halsen....sitter här med lite te och försöker lindra, passar inte så bra nu säger jag till halsen, jag hoppas att hon lyssnar.


Avslutar med dagens "på hjärnan"-låt 
2009-04-20 | 20:29:11

Dagens

Frukost: Smoothie på jordgubbar, mango, yoghurt, havregryn & mjölk
Mellanmål: Färska jordgubbar och vindruvor
Lunch: Kyckling med sweet chili, pasta, grönsaker
Mellanmål: Ännu mer vindruvor
Middag: Resterna från lunchen
Mellanmål: Knäckemackor med ost & kalkon
Motion: Om inte städning + tvätt räknas så noll...
2009-04-20 | 11:32:15

Sparade kläder

Fick en kommentar av Mia  på mitt förra inlägg och märker att jag inte är ensam:

Ett stort GRATTIS till dig och att du kan ha dina byxor.
Måste erkänna att jag också har en del gamla kläder som jag inte kunna ha på x antal år som jag provar då och då.....

Bra kämpat och fortsätt på din väg

Kram Mia (utan blogg)



Jag har två kartonger i källaren fulla med gamla kläder i olika mindre storlekar, allt från 46-36 tror jag  (vet inte om jag är optimist eller bara snål) har gjort ett system nu där jag plockat in de största av storlekarna i min garderob och laggt störst överst och mindre längre ner i en påse, tänkte arbeta mig igenom påsen och sen ta upp nästa omgång storlekar. Kläderna är i olika åldrar, de älsta är sen jag gick i högstadiet...vet inte ens om jag vill använda vissa av dem igen, men det får vi se när jag kommer dit.  Vissa kläder är nästan elelr helt oanvända, inköpta förra gången jag var smal då jag jojjade mig uppåt jättefort och de hängde i garderoben för att läggas upp eller fixas till på annat sätt. nästa plagg i min "snart så"-påse är en svart långkjol med volang, inköpt på hm när jag gick i gymnasiet tror jag. stl 44! hoppas att jag kan ha den snart för den är väldigt snygg!

Finns det fler än jag och mia som sparar våra gamla kläder för att kunna ha dem senare?

De kläder som jag krymper ur nu gör jag mig av med i allafall, jag har inga planer på att kunna passa i dem senare. har funderat på att sy in och göra om några, och kanske ha någon kvar som den är som "referens" för framtida "efter"-foton
2009-04-20 | 10:04:41

JAAAAAAAAA!!!!!!!!!

har under hela morgonen suttit halvklädd framför datorn och bestämde mig nu för att göra något åt det. ett infall gjorde att jag bestämde mig för att pröva ett par byxor ur "ännu för små"-högen eftersom alla mina vanliga byxor sitter så fult nu för tiden. trodde inte att jag skulle kunna ha dem, sist fick jag knappt upp dem över höfterna och det var inte så länge sen....men JAG KAN HA DEM!!!!! kan till och men dknäppa dem och sitta i dem utan att kvävas!!!!! Såklart fattas storlekslappen, men jag tro att de är i stl 46, (jag har för mig det. innan har jag bara kunnat ha den stl i stretschjeans 8mina 46 stretchjeans börjar bli alldeles för stora nu). de är gamla, brun manchester, jag tror att jag köpte dem 2002 på HM, det enda minne jag har av användning av dem är i allfall sen dess, jag hade inte bott här speciellt länge och hade dem på kårfest tillsammans med Zandie och en numera utflyttad kompis (och tappad kontakt) som hette Helena. jag kan ha dem! jag kan ha dem! jag kan ha dem! jag kan ha dem!  Å jag vill bara vdansa och hoppa runt !!!

SEGER SEGER SEGER! [Till er som inte förstår, jag har sparat de här byxorna i flera år och tyckt att de ser så små ut. prövat dem, vikt ihop dem, prövat dem, stoppat undan, prövat dem och inte ens fått upp dem över låren...dessa byxor gör min nedgång påtaglig för mig, det har alltså hänt något med kroppen som MÄRKS]
 


Synd bara att jag den närmaste tiden kommer att PMS-svälla och inte kunna ha dem och bli förtvivlad över detta och lugnad av maken som säger "så är det ju varje månad, snart kan du ha dem igen"...vi har gått igenom det scenariot några gånger nu :D
2009-04-19 | 23:14:03

Typiskt

idag gick jag jättemycket på jobbet, gör jag visserligen alltid, men idag blev det extra mycket för de 4,5 timmarna som jag var där....men vad hjälpte det när jag glömde stegräknaren hemma? maken hade den med sig till mig när han hämtade mig och den fick följa med oss till IKEA och till konsum, så en del steg, 4146 stycken, blev ändå förevigade och ska föras in på motiomera!
2009-04-19 | 23:10:18

Dagens Anna 19/4

Detta åt jag den 18: april:


frukost:
kaffe med 2 msk vaniljvisp (kvar sen igår) 1p
2 knäckebröd 1,5p
3 msk lightkeso 0,5 p
1 polarpåärlan fullkorn 1,5 p
2 skivor ost 1,5 p

Efter jobbet (på IKEA):
Laxsallad 4 p
1 potatis 1p


Middag: Avocado och kesoröra 7 p
Skorpor 3 p
1 port varma koppen minestrone 1,5 p

Söndagsfika: kaffe m.vaniljvisp 2,5 p

Totalt: 25points
Till förfogande: 23 p (daglig) och 3,5 points som sparats sedan tisdagen + 2 points från lördagen
Sparat av dagens points: 0
Intjänade aktivitetspoints: X
Motion: Jobbat
Träning: ingen
2009-04-19 | 14:39:10

Reflektioner efter min operation

- Det går bättre & bättre med maten. Faktum är att jag numera inte reflekterar särskilt mycket över att jag äter mindre än andra människor. Den mängden jag äter tycker jag inte ens känns liten. I början var det annorlunda, att äta 2 dl soppa med tesked är inte så roligt eller trevligt...


- Jag kan äta det mesta förutom mjukt bröd och livsmedel som har samma konsistens som mjukt bröd (muffins etc; men det äter jag ju ändå inte). Det går bara inte att äta det, antar att det blir för degigt för magen och det i sin tur gör fruktansvärt ont och ger hemska magplågor. Tänk er gallstensanfallssmärta...


- Jag smådumpar lite med jämna mellanrum, men det är helt okej. Jag lider inte av den dumpingen. Givetvis är det inte kul, men jag ser det som så att smådumping är mitt sätt att lära mig. Jag hittar hela tiden något nytt som funkar och inte funkar. Om jag inte testar - hur ska jag veta? Självklart äter jag inte gräddtårta för att testa, utan nu snackar vi om mat och hederliga livsmedel.


- Jag har fått fruktansvärt svårt för korv i alla dess former. Prinskorv, falukorv, grillkorv, varmkorv... Den enda som fungerar någorlunda är chorizo. Kanske för att den korven smakar mer än bara korv? Det är just konsistensen jag har fått svårt för. Brrrr...


- Det var först i förra veckan jag började märka skillnad i spegeln. Men för mig är det fortfarande svårt att verkligen se skillnad, det är lättare att känna. Det jag menar med att känna skillnad är att kläder sitter bättre och skönare. Jag rensar ur bland det gamla lumpet med jämna mellanrum, haha!


- Jag fäller hår som en katt! Det lossar mest när jag tvättar det och borstar det. Vissa dagar lossar det enormt mycket och andra lite mindre. Det lossar däremot knappt ett strå om jag drar fingrarna genom det... Jag vet inte om det är normalt att fälla hår så här kort efter operationen och om den riktiga hårlossningen kommer igång sen, hur mycket mer ska jag då tappa...?


- Mina smaklökar har skärpt till sig! Det här med sura smaker har försvunnit, såvida jag inte äter t.ex. yoghurt som normalt ger en sur/syrligare smak.


- Jag sitter inte längre och stirrar på klockan när jag äter. En måltid ska ju helst ta minst 20 minuter, men numera känner jag mig ganska "inställd" på hur länge jag ska sitta och behöver inte reflektera så mycket. Jag har hittat någon form av takt som funkar bra och det känns jätteskönt!


- Jag har sänkt mitt BMI med 9,9 enheter! Fattar ni?! Jag har gått från BMI 50,5 till 40,6!


- Jag har fortfarande inte plockat fram måttbandet fast jag tänker på det varje dag, i stort sett. Jag har inga mått sen start heller, så ska jag börja mäta mig får jag göra det på 4-månadersdagen eller något och utgå därifrån.


- När det gäller storlekar så händer det inte så mycket, jag pendlar fortfarande mellan 50/52, 48/50 och 46/48 beroende på plagg, affär och material. På byxor däremot har jag gått från 54 till 50! Nästa vecka kanske det är 48... När det gäller BH-storlek har jag minskat 2 storlekar runt om och gått ner en kupstorlek.


- Men det viktigaste: jag ångrar ingenting! Oavsett all smärta, alla tårar, all ångest.

2009-04-19 | 00:01:03

Anmält mig till motiomera

Nu har jag som belöning för hårt uppsatsarbete anmält mig som gratismedlem på motiomera! Där heter jag Annaloppet om någon vill leta upp mig. Min första rutt att gå blir mellan örebro och avesta via Lindesberg, skinnskatteberg, Fagersta och Norberg, imorgon tar jag med mig stegräknaren till jobbet.
2009-04-18 | 23:38:56

Dagens Anna 18/4 2009

Detta åt jag den 18: april:


frukost på sängen:
 1 dl lättyoghurt naturell light 0,5p
jordgubbar (  i yoghurten) 0 p
1 polarpärlan fullkornsbröd 1,5 p
2 skivor ost 1,5 p
hamburgerkött(pålägg) 0,5 points
kaffe med 1 dl lättmjölk 0,5 p

mellanmål 1: minimorötter 0p
10 vindruvor 1p
kaffe med 1 dl lättmjölk 0,5 p

mellanmål 2:
"Yoghurtglass"- 1 dl lättyoghurt mixat med frysta hallon och blåbär 0,5 p
2 knäckebrödskivor 1,5 p
3 msk lättkeso med örtkrydda 0,5p

Middag: MAX slimburgare 8 p
Minimorötter 0 p

lördagsgott:  jordgubbar 0 p
4 msk låglaktos vaniljvisp 12% fett 2p

Totalt: 19 points
Till förfogande: 21 p (daglig) och 3,5 points som sparats sedan tisdagen
Sparat av dagens points: 2
Intjänade aktivitetspoints: X
Motion: Ingen
Träning: ingen


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fotnot: de dagar jag jobbar äter jag 23 points, övriga dagar 21, detta för att jag har ett fysiskt krävande arbete och behöver lite extra energi för att orka med jobbdagarna. jag räknar inte aktivitetspoäng ännu, men kommer att börja göra det senare.
2009-04-18 | 20:30:51

Lianna

I bloggens begynnelse hette den Ett VIKTigt beslut, två tjocka fastrars viktresa nedåt, eftersom att både Lina och jag är stolta fastrar till varsin liten pojke. varken lina elelr jag hade några egna barn, men nu kan vi tack vare teknikens under få ett barn skapat till oss. Jag kallar henne Lianna, beskåda och beundra:




/Anna

2009-04-18 | 17:15:18

Motiomera gratis

Undrar om man skulle ta och nappa på det här erbjudandet, att prova på motiomera gratis i tre månader...stegräknare har jag redan och går gör jag ju redan, kan vara kul att få lite ny motivation...vad säger du, Lina? ska vi gå med båda två?

2009-04-18 | 12:33:36

Gårdagens Anna

Detta åt jag den 17 april:


frukost:
2 dl lättyoghurt naturell 1p
1 skivad banan 1p (i yoghurten)
2 knäckebrödskivor ( i bitar i yoghurten) 1,5 p

Första rasten: 1 äpple 0 p

Lunch: Pasta med kidneybönor, lök, paprika, gurka och krossade tomater 8 p och lite olivolja (ska vara ost i också, men jag hade ingen när jag lagade maten, så det var kanske lite mindre än 8 p)

mellanmål:
1 banan 1p
1 knäckebrödskiva 0,5 p

Middag: grillad kyckling med potatis, champinjoner och lättkeso 9,5, 1 glas coca cola zero 0 p

kvällsnacks:  några Jordgubbar 0 points och bubbelvatten 0 p

Totalt: 23,5 points
Till förfogande: 23 p (daglig) och 4 points som sparats sedan tisdagen

Fotnot: de dagar jag jobabr äter jag 23 points, övriga dagar 21, detta för att jag har ett fysiskt krävande arbete och behöver lite extra energi för att orka med jobbdagarna. jag räknar inte aktivitetspoäng ännu, men kommer att börja göra det senare.
2009-04-16 | 22:00:43

Fick en komplimang...

Föresten, det hände en rolig sak på jobbet idag också, det får jag ju inte glömma. Vår pensionerade vaktmästare (som är storfavorit på jobbet) kom och hjälpte till idag, och vi har inte setts på ett tag och han sa att det syntes att jag gått ner i vikt, tror det är första gången jag hör det utanför familje och vänkretsen, och så dessutom från en av mina favoriter!
2009-04-16 | 21:55:54

Viktväktarvägning 16, 16/4 2009

Viktväktarna:
start: 29/10 2008
Vägning nummer (from veckan efter start):16
Viktminskning denna vecka (sen förra vägningen den 9/4):-0,1kg
Viktminskning totalt sen viktväktarstart: 11,2kg.
Viktminskning totalt sen bloggstart 1/1 2008: om vågen stod och vägde mellan 99 och 100 borde det vara ca 15,8 kg. Nästa vägning: Nästa Torsdag, den 16:eApril
kvar till nästa delmål: 5,7kg
stjärnor (sen start): ***
10% nyckelring: 12/3 2009
Kommentar: 100 gram????, den positiva sidan av mig säger att det är bra med tanke på att det varit (urspårad) påsk och att jag ju i allafall inte gått upp och att varje gram är en seger, den PMS-sura sidan fräser mest. var inte kvar på mötet idag, hade inte ro att stanna när uppsatsen väntade hemma (en rolh sak hände när jag gick ut genom porten, jag som aldrig träffar någon jag känner igen krockade nästan med en gammal kompis från universitetet som jag trodde hade flyttat, hade jag inte gått tidigare hade vi inte setts)
2009-04-16 | 21:35:46

på-knappen

Å nu har min man kommit hem och hjälpt mig att sätta igång datorn, han har varit på matlagningskurs med sitt jobb ikväll, och jag använder ju en annan dator nu när arbetsrummet tapetseras om, och jag hittade inte på-knappen...pinsamt men sant, jag letade som en galning, men gav upp till slut, så dagens uppsatsarbete blev skrivet för hand, ska renskriva det imorgon istället (nu har maken visat mig hur man slår på datorn)...jag fick inte igång tv:n heller när jag ville ha lite "sällskap" till middagen och min mobiltelefon har laddat ur sitt batteri och jag kan inte hitta laddaren...det verkar som att hemmets teknik har gaddat ihop sig mot mig : D
2009-04-16 | 18:08:31

Dagens

Frukost: Smoothie med vaniljyoghurt, mjölk, ananas, banan & havregryn
Mellanmål: Två knäckemackor med ost
Lunch: ½ pocherad laxfilé, 1 ½ dl potatismos, 1 tsk sandefjordssmör, 3 morotsbitar
Mellanmål: 1 kula glass - min mage ville inte ha den, jag dumpade inte men det var inte gott & inte bra, ½ kopp kaffe med mjölk = världens sämsta mellanmål, jag skäms!
Middag: Resterna från lunchen
Mellanmål: ???

Kommentar: Ingen motion idag och världens sämsta mellanmål. Alla dagar kan inte vara bra. Lunchen & middagen är i alla fall bra. Kryddsmör är kanske inte det mest optimala, men det hör ju till själva rätten och 1 tsk smör har då ingen dött av. Även fast jag ska ner i vikt lär jag ju äta fett.


Jag är fruktansvärt sugen på en riktigt smarrig pastagratäng med skinka & broccoli som mamma brukar göra (men även jag). Kanske jag kan lyckas få till den i helgen + recept och kanske en bild också.

Men nu ska jag äta middag, magen mår inte bra - inte så konstigt kanske...

2009-04-16 | 14:33:33

Krångel

Är det bara hos mig det krånglar eller är det krångel hos er också?
Jag ser ingen header och många av inläggen går inte att kommentera. Som vanligt verkar blogg.se ha fått kortslutning...

Och hörni!
Glöm inte att lämna en request där jag & Anna efterlyser era åsikter.
Tack på förhand!

//Lina
2009-04-15 | 22:34:38

Vantrivs, sur och arg

Ett tecken på PMS hos mig är att jag blir pedant. En rysligt elak pedant som vill att allt ska stå snyggt och skina och blänka och gnistra som i städmedlesreklamen. En fördel när man jobbar med att städa, en nackdel när den man bor tillsammans med är antipedant. I vanliga fall (Anna minus PMS) så bryr jag mig inte så mycket om det är lite stökigt, huvudsaken är at det inte är skitigt. Som PMS-monster stör minsta stök (I mitt eget hem) mig (inte i andras hem , inga problem alls faktiskt med hur det ser ut hos andra). Så om ni tänker er att vi har haft ett rum som vi inte orkat göra något med eftersom det ändå "ska tapetseras om", mer än att ställa in dator + en massa saker som vi inte vetat vart vi ska göra av. Tänk er att jag har suttit där inne och arbetat med uppsatsen och verkligen vantrivits med all bråte. Tänk er nu att  det i morgon är dags för detta rum att spacklas och på fredag tapetseras och att alla saker som stått i rummet och retat mig numera står överallt i resten av lägenheten och är stökiga och onödiga och tar plats och stör mig...tänk er det i kombination med att jag drababts av en rejäl PMS,  min antipedante (men väldigt underbara och jättefina och superbästa) make och stressen över att hela eftermiddagen och kvällen när jag skulle arbeta på min uppsats gick åt till att tömma rumhelvetet och insikten om att vi inte kan ställa tillbaka alla saker sen utan måste hitta tid att sortera och slänga/ge bort/spara i förråd.... så just nu sitter jag i det hem som jag vanligtvis älskar och stormtrivs i och vantivs och är sur och arg och en plåga för alla i närheten (maken). Det bara kryper i mig när jag ser alla saker....jag kommer att sova jättedåligt i natt här på soptippen.
2009-04-15 | 19:08:24

väggmakeover

imorgon kommer en männsika och ska tapetsera om här...det hade jag glömt bort (trots att jag själv satt och valde tapeter för inte så länge sen) så nu ska kvällen ägnas åt att tömma rummet och jag som har så mycket att göra med uppsatsen...måste fixa med det också, så att jag kan sitta någonannanstans och jobba de här två dagarna han ska vara här, jag ska ju visserligen vara på jobbet när det jobbas här hemma, men sen med uppsatsen måste jag ju sitta i något hörn och knåpa ju (det är det kombinerade arbetsrummet/blivande vardagsrummet som ska tapetseras, kommer att bli kanonfint, men jag fattar inte hur 17 jag kunde glömma det...
2009-04-15 | 18:49:27

Vad vill ni läsa om?

Okej, kära läsare!
Nu har ni chansen att berätta vad ni vill läsa om här på bloggen. Jag börjar få idétorka och orden låser sig så jag vet inte vad jag ska skriva. Därför vänder jag mig till er - vi har ändå ganska många läsare här varje dag och någon av er har säkert många idéer och förslag!

...åtminstone hoppas jag det!

Seså, lämna en kommentar! :)

//Lina
---------------------------------------------------------------------------------------------
jag bryter mig in här i inlägget Lina skrivit och håller med, jag börjar också få lite idétorka, känns som att jag bara skriver om samma saker hela tiden :D och för min del går det ju bra, men det är synd om er som läser...några önskemål?
/Anna
2009-04-14 | 19:15:57

Lite tankar och en önskan

Fy katten vad jag är slut, kände mig som en urkramad trasa när jag åkte hem från jobbet idag. men nu har jag druckit kaffe och duschat och tagit igen mig och ska sätta mig ner med uppsatsen, den blir ju klar snart! ; )

jag vill samtidigt uppmana alla att gå in till min superfina kompis T:s blogg och peppa henne ordentligt nu efter nystarten på viktresan, jag brukar ju få så bra pepp av er så jag hoppas att ni har lust att bjuda T på lite pepp också!!! T är dessutom en av mina bästa peppare, jag vet inte hur jag skulle klara mig utan henne, ni skulle bara veta hur många bra och peppiga sms man får!!!!

Om jag ska nå mitt 5,8 kilosmål måste jag gå ner minst 100 g om dagen...motsvarar inte det 700 kcalorier???...undrar hur mycket det blir i points...säkert ganska mycket.... om man går in på pointsberäkningen på 56kilo.se så motsvar hundra gram rent fett 22.8 points om det är 700 kcalorier i det, jag vet inte hur stort underskott av points jag äter nu motsvarande om jag skulle vilja hålla vikten, det verkar vara mellan 2 och 4 points...då måste jag ju motionera ihop nästan 20 points varje dag för att lyckas...vet inte ens om det är möjligt, vet inte ens om jag tänker och räknar rätt överhuvudtaget, jag är sketadålig på att räkna och tänka matematik, men ändå så gör jag det, sitter och räknar och räknar på kilon och kalorier och points, hur mycket man kan gå ner per vecka etc...om mattelektionerna i skolan handlat om sånt hade jag nog varit mer intresserad...
2009-04-14 | 06:52:38

Vägning 14/4




Vikt idag: 110,8 kg (112,2 kg)
Veckans viktminskning: 1,4 kg (1,9 kg)
Total viktminskning: 26,3 kilo (24,9 kg)
Viktminskning sen operationen: 13,6 kg (12,2 kg)
BMI: 40,6 (41,2)
Första delmålet: 9/4 -08

Jag räknade inte vikten från den 9/4 eftersom det inte var min vägningsdag. Ska det vara korrekt så ska det vara korrekt.
Så minus 1,4 kilo på en vecka - jag är mer än nöjd!
Just nu har jag kommit i en period då jag inte riktigt förstår att jag går ner så mycket i vikt och så fort. För så här mycket tog det mig ett år att gå ner innan operationen... Ibland tror jag att jag drömmer det här och att jag en dag vaknar upp och fortfarande väger 137 kg. Hemska tanke.

Det kanske har börjat röra sig mer för att jag plockat fram cykeln? Därmed har jag också ont i både bakdel och lår. Och så ska jag börja med vattengympa inom kort, har inte fått mitt recept än så jag får nog kolla upp det där.

Till nästa delmål är det 2,8 kilo. Det känns som en hel evighet men jag är nog snart där.
Det vore kul att komma under 100 kg typ imorgon, men det lär ju inte hända. En sak i taget och skynda långsamt som det heter, väl?

Nu: frukostsmoothie!
2009-04-13 | 23:35:47

5,8 kilos-utmaningen.

jag har enligt vägningen i torsdags 5,8 kg kvar till nästa stora delmål då jag ska väga 78 kg. jag har en önskan om att dessa 5,8 kg ska avlägsnas från min kropp i en lite snabbare takt än de kilon jag hitills gått ner har gjort. Mitt mål är att väga 78 kg till andra veckan i juni då jag ska på 80-årspartaj för en av mina favoritpersoner i denna världen och jag skulle vilja ha någon snygg klänning på mig då + att det skulle känans helt overkligt bra att ha hamnat under 80-strecket så tidigt på sommaren. jag vet inte exakt när festen blir, eller om jag ens kommer att kunna vara ledig då, men jag tar i allafall sikte på 10 juni som är själva datumet för födelsedagen som mål för denna vikt. Det betyder att jag har ca 9 veckor på mig och måste gå ner 0,64 kg/vecka för att lyckas. Det är lite mer än jag brukar gå ner per vecka nu, det verkar som att kroppen inte vill gå ner mer än 0,4-0,5 kg/vecka...högst. Så nu måste jag alltså lägga i en lite högre växel än vanligt för att lyckas.

Delmål på vägen:

83 (Guldklisterstjärna nr 4)
har 0,8 kg till detta delmål

80 (Guldklisterstjärna nr 5) har 3,8 kg kvar till detta delmål

79,9 (under 80= lycka!!!!) har 3,9 kg kvar till detta delmål

78 (Andra stora delmålet nått, dags att sätta nytt delmål) har 5,8 kg kvar till detta delmål


antal dagar kvar tills delmålet ska vara fixat: 58 (inklusive måldagen)

är detta ödet eller 5,8 kg på 58 dagar och min superdrömvikt är 58 kg, mitt turnummer är 58....jag måste ju klara detta med så mycket siffror på min sida :D
2009-04-13 | 23:15:26

idag då...

jag klarade mig från suget när jag rymde ut med mina skolpapper :) var inte så soligt ute, men inte heller kallt så jag satt mitt bland alla barnfamiljer och turister och fick ordning på mina tankar. hann med ett trevligt telefonsamtal med T också innan jag gick in igen. nu efter har jag suttit och grejjet med uppsatsen, haft ett långt givande uppsatsamtal med min kompis Ingela och jag är inte färdig än. ska slita på allt vad jag kan i veckan och i helgen blir jag färdig. Ska ha en efterlängtad uppsatsfika med min kompis Irén på söndag också, är alltid bra att få feedback från flera håll. när nästa vecka inleds har jag skickat uppsatsen till min handledare igen, så det så!!!! Blir mycket slit, men det ska bli såååååå skönt när allt det här är över. om jag kommer igenom till opponering blir den av i början av juni...det skulle vara underbart. Den här uppsatsen har gett mig ångest i två år nu, tänk om den äntligen blir färdig... jag vågar fortfarande inte ta ut något i förskott...men när den väl blir klar kommer en jättetyngd att lyftas från mina axlar.
2009-04-13 | 14:00:07

Sug suger

Ååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå jag är så fruktansvärt godisugen...chokladsugen....måste kämpa emot..... ska ta med mig li´te papper ner i parken ett tag och förbereda en ny passage i uppsatsen, då kommer jag kanske ifrån suget...ellerså blir jag sugen på glass istället, håll tummarna för att det finns någon form av sittplats som inte är upptagen av föräldrar som vaktar lekande barn eller tanter och farbröder på promenad. Kaffe...jag behöver kaffe också...ska nig ta en kopp innan jag går så att jag inte råkar glida in på caféet eller kanske termos??? förslag till mig själv: köp en kaffemugg som håller kaffet varmt att ta med så att du slipper släpa på termos!
2009-04-12 | 22:10:58

Upptäckter

föresten, måste ju dela med mig av två viktminskningsrelaterade saker som hänt. 1. mina stretchjeans som var jättetighta i julas är nu officiellt för stora, de är så stora att jag måste vika upp dem i benen för att de åker ner på höften och då blir benen för långa. de är så stora att det känns som att de ska åka av. 2.jag såg mig själv på ett foto igår (taget i går med mobilkameran) och jag undrade vad det var för konstig vinkel bilden var tagen i, för jag såg så smal ut i ansiktet mot vad jag brukar..."jamen det är ju sådär du ser ut" sa min man då...och kanse är det så, jag är inte smal men smalare. 3. mina jobbtröjor är stora, om jag jämför med ett kort taget på mig när mitt möhippegäng kom och hämtade mig på jobbet kan man inte tro att det är samma tröja på bilden som på mig när jag jobbar nuförtiden.
2009-04-12 | 21:52:12

Hjälp till självstjälp

Påsken har inte gått bra för mig när det gäller maten. Alal fina förutsatser att inte äta godis osv försvann på min svägerskas 23-årskalas på fredagen och sen gick det utför. Så kan det gå när inte haspen är på elelr någon sätter hänglås på påskägget från svärmor....men det har ju bara varit några dagar, som tur var jobbade jag fredagen och lördagen och fick på så vis rejält med motion 8+ en proemand på lördagen också) och så har vi gått en promenad idag. Men för att vara på den säkra sidan ska jag för en kortare tid befria mig själv från ansvaret att "äta allt men inte alltid" och att "äta lite godis ibalnd" och allt sånt jag förutsatt mig att göra som en del i att lära mig äta normalt och vanligt på ett bättre sätt än innan viktminskningen. jag ska bara fundera på hur lång tid jag ska sätta och återkomemr mer om detta i ett annat inlägg, men klart är att det i allafall blir godis och snacks-fasta. om ajg ger mig själv en stunds påtvingad frihet så kommer suget att minska och jag behöver inte bestämma mig för hur stor mängd jag ska få äta av det osv utan kunna koncentrera mig på att äta mat för mina points istället. men som sagt var mer om detta kommer. Ingen evighet blir det heller, bara ett tag.
2009-04-12 | 21:40:52

sorgsen och glad

Har kännt mig lite halvdeppig och ledsen några dagar nu, vet inte varför, känns helt omotiverat så jag misstänker att det kanske är PMS.en som börjar komam tillbaka, för när jag har PMS så brukar jag känna mig såhär...sorgsen. kanske är det påsken annars, förra året knackade ju polisen på dörren på långfredagen och berättade att pappa dött så det kanske bara är det, att jag blir påmind. har faktiskt tänkt jättemycket på pappa de senaste dagarna, hur han såg ut när han log, hur han satt i köket supertidigt på morgonen och rökte och drack kaffe och lyssnade på radio på högsta volym...såna småsaker, vanliga saker. och samtidigt känner jag mig glad. Gick en underbar långpromenad i vårsolen idag med maken, han är väldigt rolig min man, vi har precis samma humor så hälften av tiden tillsammans spenderar vi skrattandes, så helt sorgsen är jag ändå inte...bara lite.
2009-04-11 | 23:11:45

Påskbord som viktopererad...



...är ingen större hit!

Men visst åt jag från det, om än väldigt lite. Vi snackar lite janssons frestelse, några köttbullar, yttepyttelite prinskorv (korv har blivit fruktansvärt äckligt!) och några skivor kalkonbröst. Det var allt och det gjorde mig mätt som en liten spädgris. Jag är inte överförtjust i påskbord (som är en trist upprepning av julbordet) eller ägg (mer eller mindre allergisk) så för mig kan påsken snabbspolas.

Dock testade jag påskmust vilket också var den första kolsyrade drycken sen operationen.
Det gick sådär... man blir ju ganska rapig av kolsyrade drycker men jag måste ha fått dubbel effekt. Efter ett tag blev det nästan för mycket så det blev lite dumpingkänsla, men så är ju must väldigt sött också.
Nåja, jag lider inte för det.

Jag provade även godisägg (såna där choklad/nougatägg i färgglad folie) men usch vad äckligt sött. Minidumping även där. Däremot gick några praliner och mörk choklad bättre.

Och så cyklade jag hem, så jag borde ju ha bränt upp det jag åt med tanke på den lilla, lilla magsäcken som rymmer lika mycket som en flugtarm. ;)

Glad Påsk på er!
2009-04-09 | 22:57:38

Kom

Delar med mig av dagens "I Annas huvud"-låt, den som fastnat och spelats upp i mitt huvud gång på gång på gång under städningen idag...
2009-04-09 | 22:51:34

Viktväktarvägning 15 9/4 2009

Viktväktarna:
start: 29/10 2008
Vägning nummer (from veckan efter start):15
Viktminskning denna vecka (sen förra vägningen den 26/3):-0,8 kg
Viktminskning totalt sen viktväktarstart: 11,1 kg.
Viktminskning totalt sen bloggstart 1/1 2008: om vågen stod och vägde mellan 99 och 100 borde det vara ca 15,7 kg.
Nästa vägning: Nästa Torsdag, den 16:eApril 
kvar till nästa delmål: 5,8 kg
stjärnor (sen start): ***
10% nyckelring: 12/3 2009

Kommentar:  Inte så illa, men jag hade hoppats på mer nu när jag börjat jobba och rör på mig så mycket. Var på eftermiddagsmötet istället för lunchmötet som jag brukar, så det kanske spelade in lite också förstås.


84,4 kg (lika mycket som jag vägde när jag fick min 10% nyckelring) klarat 9/4 2009

83 (Guldklisterstjärna nr 4)

80 (Guldklisterstjärna nr 5)

79,9 (under 80= lycka!!!!)

78 (Andra stora delmålet nått, dags att sätta nytt delmål)
2009-04-09 | 06:30:51

Första delmålet: Check!



YES!!!

Första delmålet är uppnått! Hallelujah! Vågen står nu på 111,9 kg vilket innebär -0,3 kg sen igår. :)
Hur ska jag fira det här då? Egentligen firade jag igår kan man säga, genom att hitta byxor. Men jag ska kanske komma på något mer. Klicka hem något från Ebay kanske, haha?

Delmål 1: Check!
• 112,10 kg (-25 kg!): 9/4 2009
2009-04-08 | 22:24:20

Första vackra dan i maj...

Av någon anledning var detta den låt som jag "hade på hjärnan" idag medan jag jobbade...Första vackra dan i maj"
2009-04-08 | 21:18:50

nya vanligt och gamla vanligt

Jenny skrev en intressant kommentar på inlägget om att äta som vanligt :

För mig har "äta som vanligt" blivit att följa viktväktarnas jämnviktsprogram. Jag avser att göra det resten av livet.
Här blir vanligt, det samma som "normalt" (japp ett luddigt begrepp.
Men att gå tillbaka att äta som jag gjorde innan. Det vill jag verkligen inte. För då åt jag fel, och av fel anledning.
Nu äter jag (för det mesta) rätt, och av anledningen att jag är hungrig.

och det är sant, så sant! man måste omvärdera vad som är "vanligt" ätande när man minskat i vikt och vill behålla den nya vikten. En livsstilsförändring måste till, något som inte var vanligt flrut, måste bli det vanliga nu. Hon slog verkligen huvudet på spiken med sin kommentar!!!!

och både Emma och Lina skriver att de inte kommer att gå tillbaka till att äta som förr! Sunda tankar i sunda kroppar, tjejer!!!!

2009-04-08 | 21:18:31

Dagens

Frukost: Smoothie med banan, blåbär, hallon, yoghurt & mjölk
Mellanmål: Knäckemacka med ost
Lunch: Kycklingspett med bulgursallad (ruccola, gurka, tomat, lök, champinjoner) + vitlöksdressing (jag åt ca ½ portion)
Mellanmål: ½ kopp kaffe med mjölk + ½ smoothie från Chiquita (mango/passion)
Middag: Lax med pasta & grönsaker
Mellanmål: ½ smoothie
Motion: Räknas shopping?

Kommentar: Hmm. Dåliga mellanmål idag. Men ibland orkar man bara inte.
Var i Sala idag och hittade byxor. Äntligen! Så det blev restauranglunch. Eller restaurang... det var mer fik, typ. Men god mat! Jag har aldrig smakat bulgur så det var nytt - och gott. Det var även det bästa valet på menyn; pannkaka är inte riktigt en bra lunch för mig och sallad kändes lite trist. Förvisso fick man välja massor av goda grejer till salladen men njaäe...

Delmålet är inte nått ännu. Kanske imorgon?
Nu ska jag dricka lite smoothie och sen sova som en prinsessa genom natten...
2009-04-08 | 21:09:30

Anna upptäcker matlagning

Idag köpte vi oss ett paket styckförpackade 10 grams 70% chokladbitar och jordgubar. Efter maten åt vi jordgubbar som vi stuckit små bitar av chokladen i, behövdes bara 10 g (1,25 points) och det blev upergott till kaffet. Tänk att man kan smarra till det med så lite. Har ställt förpackningen med övriga chokladbitar högst uppe i ett skåp, ska bli spännande att se om jag klarar av att ha den hemma eller inte. konstigt nog så känner jag inget direkt begär till den än, jag som fixerat bara brukar kunna tänka på godis/kakor/glass om det finns hemma, det känns bra faktiskt. jag fick min bit och känner mig nöjd. jag har points över så det räcker till mer, men jag vill inte ha, och det känns ännu konstigare...jag är så ofta mätt och NÖJD nuförtiden, och jag äter så mycket god mat, mycket godare än innan viktväktarna och ser någon på jobbet min mat tror jag inte att der kan ana att det är "viktväktarmat" ens. Igår lagade vi en rätt med bland annat pasta och kidneybönor och smält ost...8 points för en mycket god och mättande portion...häromdagen gjorde jag en jöättegod tonfiskciabattasmörgås till lunchlådan, en annan dag blev detvärldens godaste fisk med potatismos...det är roligare att laga mat nuförtiden. jag har aldrig gillat att laga mat förut, mer tyckt om att äta den än att laga den...men nu så slänger jag ihop än det ena än det andra och tycker att det är roligt...det trodde jag aldrig att jag skulle tycka.
2009-04-07 | 18:40:53

Dagens

Frukost: Smoothie på banan, mjölk & hallon + lite havregryn
Mellanmål: 2 nävar vindruvor
Lunch: Baconröra med hemgjord klyftpotatis
Mellanmål: Kaffe med mjölk, ½ banan (dock inte tillsammans)
Middag: Lax med pasta & grönsaker
Mellanmål: Troligtvis en smörgås med ost & grejs på
Motion: Promenad, 40 minuter
2009-04-07 | 17:11:20

Äta som vanligt igen

ner40 kg har skrivit ett så bra inlägg om det här med att börja äta som vanligt igen efter en viktminskning att jag blev inspirerad att skriva ett eget. hon hade fått tips om LCHF (?) istället för viktväktarna av en tjeje som prövat båda "metoderna" och gått upp efter viktväktarperioden när hon började äta "som vanligt igen", men tyckte att LCHF passade henne bättre då hon inte blev sötsugen längre. ner40kg svarade att viktväktarna är det som passar henne och att olika metoder nog passar olika människor och att hon inte ser "börja äta som vanligt" som något alternativ efter viktnedgången. och i sitt inlägg fick hon med så mycket som jag ofta tänker på och helt håller med om.

1. Olika sätt att äta passar olika människor. GI,LCHF, viktväktarna, pulver, gastric bypass...det finns massor av olika metoder för att gå ner i vikt, och de bästa är ju de som gör att man går ner i vikt och mår bra under tiden. jag tror att det är individuellt hur detta ska gå till. kroppen behöver olika saker för att må bra, vi är alla olika och känsliga för olika saker och då är det bäst att pröva sig fram till det som passar en själv, så länge man ger kroppen näring och det den behöver.

2. även om viktminskning är målet, så finns det väl inte särskilt många som vill bli tjocka igen efter en viktnedgång, därför måste man fundera över hur man kan behålla den nya vikten, och jag tror att man är klok om man tänker på det redan under tiden man går ner i vikt.

3. Det finns inget "börja äta som vanligt igen" om man vill behålla sin nya vikt, därför tror jag att det är jättebra om man istället för att använda en metod för att gå ner i vikt, använder en metod för att ändra sin livsstil permanent.

2009-04-07 | 15:59:12

Påsken står för dörren

Aftonbladet uppmärksammar tastelines mer hälsosamma påskgodis och påminner mig därmed om helgen jag försöker förtränga att den finns. Påsken är godishelgen nr 1, julen i all ära, men påsken yttrar sig ju i stort sett bara genom godisätning. De senaste åren har det inte blivit mycket påskfirande för mig, det har alltid varit viktiga deadlines gällande skolarbete, och förra året blev ju påsken en katastrof när jag på långfredagskvällen fick reda på att pappa gått bort, så jag känner väl inget tvång att fira påsk heller i år. En svägerska fyller år på fredag så vi ska dit på kalas, det är den farligaste delen av den här påsken rent ätarmässigt, annars är det löst av sig självt genom att jag jobbar torsdag-fredag och ska ägna lördag och söndag till att jobba med uppsatsen. men lite påskigt blir det nog ändå, vi tänkte äta lite påskmat jag och maken på lördag, sill och ägg tackar jag inte nej till. Den största kampen kommer att bli jag vs. påskgodiset, jag tycker jättemycket om sånt godis som ser ut som ägg, både såna färglada och såna med choklad, själva strategin är väl att inte köpa hem något sånt och ha ett annat alternativ förberett, kanske blir det lite mörk choklad ändå, jag är sugen sen igår 8då vi för övrigt hamnade på jensens igen och åt middag, men utan efterätt den här gången).

När jag var liten älskade jag påsken, speciellt påskaftonsmorgonen för då hade alltid påsktuppen varit och värpt ett påskägg under min huvudkudde...min hand åker fortfarand nästan automatiskt in under kudden när det är påsk, men sen många år så har ingen påsktupp varit där :D


Hur ser eran påskstrategi ut när det gäller viktfrämjande saker?
2009-04-07 | 05:57:42

Vägning 7 april



Vikt idag:
112,2 kg!!! (114,1 kg)
Veckans viktminskning: 1,9 kg!!!
Total viktminskning: 24,9 kg
Viktminskning sen operationen: 12,2 kg
BMI: 41,2 (42,2)

MY FREAKIN' GOD! 1,9 kg på en vecka! Sweeeeeeet.
Men det värsta är att jag är 1 hg från mitt första delmål... 1 hg! Suuuurt. Då borde det med andra ord inte vara svårt att nå det första delmålet till nästa vecka.
Den här karamellen ska jag suga på heeeeela veckan lång!

Nu: frukost!
2009-04-06 | 18:50:55

Dagens middag

Laxfilé med mycket citronpeppar & vitlök.
Till det ugnsbakar jag sötpotatis och så slänger vi till lite fetaost, crème fraîche och färsk citron. Men hallå!! Gott eller gott?!

Efterrätt blir det också: vindruvor & mango.
2009-04-05 | 21:46:05

Dagens

Frukost: Smoothie på färska jordgubbar, mango & vaniljyoghurt
Mellanmål: Räknas två koppar kaffe med mjölk...?
Lunch: Kycklinggryta med ris, morötter (OBS! Kyckling utan glas... ;))
Mellanmål: Färsk mango med 2 msk mangosorbet + kaffe med mjölk
Middag: Lax, potatis & grönsaker
Mellanmål: Knäckemacka med sallad, ost & kalkon
Motion: Promenad, 30 minuter

Kommentar: Nästa vecka eller veckan därefter ska jag börja med vattengympa! Sweet! Fläsket ska brinna och trimmas. Eller ja, flåset ska stärkas eftersom jag tappat det. Och så vill jag stärka kroppen och komma igång helt enkelt.
Gym är ju allt annat än min grej (just nu) så vattengympa får det bli. Och så adderar vi lite cykling på det och någon promenad då och då.

På tisdag är det vägning och redan nu är det ett fint minus. Jag kan verkligen inte hålla mig borta från vågen... jag väger mig var- och varannan dag. Kanske för att det äntligen är kul att det faktiskt händer något på vågen och att siffrorna inte stiger utan sjunker?

Nu: dricka ett glas mjölk innan Law & Order.
2009-04-05 | 10:49:16

Kaffe = äntligen gott!

Jag provade kaffe någon vecka efter operationen och fy för den lede så äckligt det var!
Det smakade surt och jävligt och sen den gången lät jag bli kaffe. Häromdagen blev jag bjuden på fina chokladpraliner och jag kände att jag ville ha kaffe till. Sagt och gjort så provade jag en latte och god damn it! så gott det var.
Äntligen kan jag dricka kaffe igen... äntligen!

Kan för övrigt säga att det här med att saker och ting smakar surt eller får en sur eftersmak börjar att ge med sig. Det är vissa drycker, saft och liknande som fortfarande ger den smaken - men då kan man ju resonera som så att man ger fan i att dricka allt som ger den där sura smaken i munnen.

Nu: kaffe igen. Dagens andra kopp!
2009-04-04 | 17:58:06

Glass i stora lass

Jag erkänner att jag är en glassälskare utan dess like. men jag håller emot och jag håller igen- för det mesta när det gäller denna last. För att älska glass så mycket som jag egentligen gör så äter jag det extremt sällan. Men jag älskar verkligen glass, har alltid gjort och kommer alltid att göra. Som en service till mig själv har jag suttit och räknat ut pointsen på  årets glassnyheter hos GB och tänkte att det kanske är flera som är intresserade nu när solen börjar titta fram lite då och då så jag är snäll och delar med mig ; )

Alla bilder hämtade från http://www.gb.se/pressrum_glassnyheter.asp


Ben & Jerry's Wich

Ben & Jerry chip
7,5 p


Nogger Mint


Nogger Mint
 7 p


Solero Berry Berry


Solero Berry Berry
 2 p

LemonAge

Lemon Age 1 p

Ice Age
Ice age
3 2 p

Sandwich Stracciatella
Sandwich Stracciatella 4p



Magnum Temptation ChocolateMagnum Temptation Caramel & Almonds
Magnum Temptation Chocolate
5,5p
Magnum temptation Caramel 6,5p

och som en bonus mina vanliga favoriter:

88.an 4,5 p
Nogger 5p
Piggelin 1 p

Så nu är det bara att börja försöka få in dem i min pointsbudget och börja testa de nya glassarna , fast jag hoppar nog över vissa B& J glassen...undrar om den är värd7,5 points (en hel middag )


jag såg att jag gjort ett fel när jag räknade ut pointsen tidigare idag, men nu ska det vara rätt i allafall!!!!!
2009-04-02 | 22:35:24

Ett försenat aprilskämt?

Visst sitter mitt överviktsproblem till största delen i hjärnan, men jag skulle aldrig göra en hjärnoperation för att komma till rätta med det. Där går verkligen min gräns. men kanske kan det vara vad som behövs för andra människor? jag tycker att det låter helt galet, men för vissa kanske detta är livsnödvändigt? jag vet faktiskt verkligen inte vad jag ska tycka... man kan vara hur påläst som helst om vad man ska och inte ska äta, man kan få all möjligt tillgänglig hjälp i form av kostråd och magsäcksoperationer, men så länge det sitter i hjärnan så lär det bli svårt att bekämpa. Själv ryser jag av bara tanken på att någon skulle göra någonting överhuvudtaget med min hjärna, den har sina fel och brister ibland, men jag skulle inte vilja ändra den för allt i världen, det är min bästa del av kroppen...

Helt säkert är i allafall att jag tycker att man är på rätt väg för många av oss som vill gå ner i vikt om man fokuserar (minst) lika mycket på hjärnan som på kost och motion.

2009-04-02 | 22:18:09

Dagens möte- inställt

Idag blev det inget viktväktarna, jobbade när mitt vanliga möte var och hade annat för mig efteråt, ska försöka gå dit nästa vecka.

2009-04-01 | 18:33:57

Nytt & gammalt

Rensade ur lite hemma idag bland skor och jackor. Herregud. Jag har sommarskor men inga vårskor, och till hösten och vintern behöver jag (minst) en ny jacka och nya skor. Någon som vill sponsra, haha?
Förhoppningsvis hinner mina vader bli normaltjocka (...) till hösten/vintern så att jag kan skaffa mig ett par stövlar. Som jag längtar!!!
Fick ihop en stor kasse till insamling vilket känns skönt.
Ska ta mig igenom garderoberna en annan dag, orkade inte idag. Rensade förvisso för inte så längesen men jag tror mig nog kunna hitta lite till att ge bort eller sälja.

Träffade min söta granne (inte puckot) i trappen igår, hon frågade hur jag mådde och så sa hon att det syntes att jag hade gått ner i vikt! Kul!
Annars är det inte så många som säger något, å andra sidan träffar jag inte så mycket folk heller. Och sen har jag ju faktiskt en hel del kvar att bli av med så det är ju inte en så stor skillnad, egentligen - även om 23 kg är förbannat mycket rent viktmässigt.

Nu: dricka vatten!
Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.



Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.



Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)