2009-05-31 | 21:08:00

Saker och ting ska firasSnart (några ynkliga kilon kvar!) är jag under 100 kg!

Det är för mig, en prestation utan dess like. Även om operationen i sig gett mig en rejäl skjuts i viktminskningen så ska folk veta att inget kommer gratis.
Jag har kämpat mig genom ett helvete för att komma dit jag är idag och det ska väl ändå firas ordentligt när man når en viktigt milstolpe i sitt liv?

Att komma under 100 kg är för mig det största målet just nu. Den största segern däremot var att genomgå operationen. Att jag vågade öht är beundransvärt.

Så, när jag väl når mitt mål att komma under 100 kg så ska jag köpa champagne! Eller nja, mousserande vin i alla fall! Och jordgubbar! Och jag vågar utlova bildbevis!

Sen funderar jag på det här med belöningar, att för varje delmål jag når så ska jag köpa mig något eller göra något jag tycker är extra speciellt roligt eller trevligt. Det blir lite av en sporre att jobba sig fram för. Att inte bara växa fast vid vågen och stirra sig irriterad på att siffrorna inte rör sig åt rätt håll - utan att tänka på att nästa gång jag når ett mål så ska jag köpa den där boken jag vill ha, eller köpa ett nytt läppglans eller vad det nu än må vara.

Låter inte det rätt... rätt?
2009-05-31 | 11:41:27

Avrättning

Håller som bäst på att förbereda mig inför uppsatsventilering imorgon, orkar inte vara nervös än, men jag vet att jag imorgon strax innan jag ska gå in och eventuellt på vägen dit kommer att ha riktig ångest, det blir så för mig, jag kan känna mig ganska säker tils det är dags och då känns det som att jag är på väg till min egen avrättning. har accepterat att jag fungerar så, jag vet ändå att jag när det väl gäller kan tala för mig och att det kommer att känns som en stor lättnad efteråt, men innan så känns det ändå som att jag är på väg till giljotinen, så är det bara. Ibland känns det ändå bra att gå in i situationer när man blir sådär ångestfylld och rädd innan, som att utmana sig själv och se att man faktiskt behärskar sig. jag har tidigare spelat teater och då kände jag också såhär, tills jag sa min första replik, då släppte det alltid, så det är väl någon form av svenskräck antar jag.
2009-05-29 | 22:23:33

Bakat och tabbat

har bakat vv-scones, kokat upp tevatten och dukat fram och snart kommer min älskling hem! Mysigt med lite te och scones på kvällskvisten. Lägger ut recept någon dag! igår slog jag på stort och gjorde en paj efter ett recept som var med i veckans vv-material, jättegod blev den, med bland annat keso i degen. Annars då? jag har jobbat idag, slitit som 17 idag ryggen värkte verkligen när jag var färdig. Sen gick jag och fikade med T på Mc Donalds, gjorde en tabbe där och bestäldle glass jag trodde hade 2,5 points, men i verkligeheten var det 5(!) points, vet inte varför jag fått för mig att det var mindre...men men gjort är gjort och ätet är ätet. Efgentligen har jag inte "råd" med scones, men jag tar mig råd just idag.
2009-05-28 | 21:56:12

zzzzzzzzz

I tre dagar har jag lyssnat på den där måbra-motivations cd:n jag fick med måbra-tidningen för länge sen. problemet är bara att jag slappnar av så mycket att jag somnar och int ekommer längre i lyssnandet än in i mitt mentala rum...hoppas att lite hamnar i hjärnan ändå medan jag sover :D
2009-05-28 | 21:51:15

Viktväktarvägning 18 28/5 2009

Viktväktarna:
start: 29/10 2008
Vägning nummer (from veckan efter start):18
Viktminskning denna gång (sen förra vägningen den 16/4): -100 gram
Viktminskning totalt sen viktväktarstart: 12,5 kg.
Viktminskning totalt sen bloggstart 1/1 2008: om vågen stod och vägde mellan 99 och 100 borde det vara ca 17 kg. Nästa vägning: Nästa Torsdag, den 7.e maj 
kvar till nästa större delmål: 3,0kg
stjärnor (sen start): ****
10% nyckelring: 12/3 2009
Kommentar:  100 gram på 4 veckor....behöver jag ens kommentera?

Delmål på vägen:

83 (Guldklisterstjärna nr 4)
uppnått 30/4 2009

80 (Guldklisterstjärna nr 5) har 1,0kg kvar till detta delmål

79,9 (under 80= lycka!!!!) har 1,1kg kvar till detta delmål

78 (Andra stora delmålet nått, dags att sätta nytt delmål) har 3,0 kg kvar till detta delmål
2009-05-26 | 16:48:00

Träningsmål

mina träningsmål Juni-augusti för ser väl i korthet ut såhär:

*komma över min bekvämlighet och rädsla för morgonpigga rånare och börja cykla till och från jobbet, är 3 km enkel väg enligt eniro

*Träna 1-3 ggr i veckan på gymmet, med eller utan T beronde på hur våra scheman ligger

*Träna pilates och rygg/mage hemma framför träningsdvd Xgånger per vecka beroende på hur mycket jag tränar på gymmet, vill att det sammanlaggt med gympassen ska bli minst tre gånger per vecka

*Minst 1 gång i veckan gå eller cykla en långtur tillsammans med maken i valfri takt

*när jag är ledig  komma upp i minst 10 000 steg per dag.

*storhandla med bilen, och sen om det måste handlas ytterligare till affären

*Vara med i så många gratis friskis-pass jag kan under sommaren

*Aktivt planera in träning och motion i vardagen och sen följa planen

i Augusti är jag och T sugna på att genomföra något motionslopp igen, vi funderar på tjejmiloen, någon som varit med och kan rekommendera?
2009-05-26 | 16:35:08

kickoff igår

igår hade jag och T vår kickoff inför henens bröllopsträning och jag inför nya träningskomigånget. vi hade rasande trevligt och började med att luncha på stan, för att sen shoppa lite, efter det åkte vi och köpte jord och sen åkte vi ut till hennes fina hus på landet och vv-grillade korv, skrattade och pratade.t har en egen boxsäck uppsatt i ett rum. jag är sååååå avundsjuk. tänk att kunna gå och boxa på säcken när man vill. Lyxigt. Hon och hennes blivande make har även en trädgård där de kan gräva och yxa sönder rötter och sånt, snacka om hemmagym, fick ett mms tidgare idag där T visade att hon ägnade sig åt stubbing, dvs gräva upp stubbar. jag tycker att hon borde börja ta betalt från stadsbor som vill komma ut i friska luften och få starka kroppar, hon kan leda stubbinggrupper och få en extra inkomst samtidigt som hon får fint i trädgården. Själv kan jag börkja leda cleaninggrupper på min arbetsplats, väcka folk i gryningen coh så får de städa det jag ska städa medan jag står och skriker åt dem att städa hårdare och sträcka sig längre. Ska nog ta upp det med chefen som förslag på aktivitet inför högsäsongen :D
2009-05-26 | 08:55:51

Vägning 26/5 + Halvvägs!!!

Jag vet att jag är en usel bloggare!
Men jag vet inte vad jag ska skriva om? Jag bad om förslag tidigare men det kom inga förslag... tror jag. Är det något särskilt ni vill läsa om? Är det något särskilt ni undrar över? Lämna en kommentar!

Vikt idag: 103,7 kg (105,3 kg)
Veckans viktminskning: 1,6 kg (0,8 kg)
Total viktminskning: 33,5 kg (31,9 kg)
Viktminskning sen operationen: 20,8 kg (19,2 kg)
BMI: 38 (38,6)
Första delmålet: 9/4 -09
Andra delmålet: 21/4-09
Tredje delmålet: 30/4-09

Vet ni! Nu är jag halvvägs!!!
Jag har gått ner 33,5 kilo (33,4 enligt min "ticker")  och har 33,8 kilo (33,7 enligt min "ticker) kvar innan jag är nere på mitt nuvarande mål: 72 kilo. Otroligt!
Och sen operationen har jag gått ner 20,8 kilo. På drygt 14 veckor har jag skakat av mig 20,8 kilo vilket ger ett snitt på 1,4 kilo per vecka. Inte illa!
Och nu är det inte långt kvar innan jag når fjärde och just nu, det största delmålet: under 100 kg!!!

Tjohej!!!
2009-05-25 | 10:00:31

En låda kläder

igår var det dags att fynda lite till garderoben igen, var ner i källaren och hämtade upp en låda med gamla kläder i stl 42-44, kunde såklart inte ha allt, men det blev tre par stretchjeans , en långkofta från indiska, en tunika , ett linne med snyggt tryck en annan snygg topp (oanvänd) och en klänning (oanvänd), allt i stl 44 (förutom klänningen som egentligen var en oversize 42). resten får vila i lådan ett tag till. prövade en jeansklänning som jag kunde ha skapligt, men jag var tvungen att ha hjälp att få på mig den över valarna som steretade emot allt den kunde och sen försökte trycka sig ut genom urringden på klänningen, så jag får vänta med den och göra om prövningen av den vid annat tillfälle :D testade några byxor i 44 som inte var stretch, men de var för tighta än så länge, men sen så...kanske i slutet av sommaren?

idag kanske jag fyndar lite genom att betala fört istället, jag och min vänt T ska ha kickoff inför hennes bröllopsträning, inför nästa motionslopp, inför sommarträningen, hon ska gifta sig nästa år och vill gå ner i vikt tills dess, idag ska vi fylla på träningsmotivation, prata träning, prata bröllop, prata skit och skratta!
2009-05-25 | 09:49:31

valar i slagsmål

ni får ursäkta om det varit dåligt med bloggandet från mitt håll senaste tiden, men jag har jobbat mycket och efter jobbet har jag antinegn vilat ryggen eller varit ute på lite olika kuligheter. En av kuligheterna var i lördags då en kompis fyllde år och jag var där och åt tårta och efter det kom min roliga morbror med fru och hälsade på och då bjöd vi på fika, så i lördags blev det mycket fika, vi får se om det påverkar vågen på torsdag, i så fall var det värt det, för det var både gott och roligt :D Intressant var att det INTE triggade igång fortsatt sockersug hos mig, måster ju vara första gången :D

I övrigt har det gått bra med mat och sånt den här veckan, har kommit tillbaka i skriva upp-rutinerna, har räknat nästan varenda liten tugga (fikat undantaget), vi har planerat maten i förväg och lagat riktig mat istället för att falla ner i smörgåsträsket. igår orkade vi inte handla, men svängde ihop något riktigt gott av vad som fanns hemma, så det blev någon slags skinkwok med paprika och lök och ris till, kryddat med lite lightkokosmjölk, currypasta, soja ochkrossad ingefära.

har rört mycket på mig också både i och utanför jobbet, gått mycket, känns bra.

Mindre bra är att jag svälletr igen, men det är ju månadsrutinerna i min kropp. mina bröst är inga svalor som häckar utan snarare valar som slåss...
2009-05-22 | 22:26:38

Ont i ryggen

idag har jag haft jätteont i ryggen, hade igår och förrgår med, men idag var det ännu värre. Mådde jättebra fram till lunch ungefär, gick och njöt av att INTE ha ont i ryggen, en av mina chefter ringde mig och frågade om ryggen och jag meddelade glatt att det gått över. Sen började det. känns det i alalfall bättre efter att ha vilat ryggen lite, hoppas att den håller helgen igenom. Min jobbarkompis som är utbildad massör föreslog spikmatta till min rygg, kanske värt att testa?
2009-05-21 | 18:31:22

Underklänning som klänning

När jenny var här för vårrus var vi på stan och shoppade. då köpte jag mig en superdyr klänning på Noa Noa. Älskar den verkligen, den sitter jättefint, är skön osv, men jag vet inte hur jag ska bära den för att den inte ska se ut som ett nattlinne. i butiken sa de att den kunde bäras både som klänning och som underklänning, men vad ska jag ha till?????

någa stylingtips?

Den ser ut så här fast svartgrå:
http://www.butikestelle.se/shop.asp?sc=view&ID=1142&meny=0


Minns att många i mina yngre dagar använde just underklänningar som klänningar och att det var jättesnyggt, men kan inte minnas vad de hade på sig till....

2009-05-21 | 18:24:30

Inofficiella nuffrer

tar en paus i lite städande här hemma, är lite kul, jag städar 8 timmar på jobbet, kommer hem och börjar göra samma sak : ) känns lite småmysigt att gå omkring här och pyssla tycker jag.  Körde en inofficiell vägning nu här alldeles nyss och vägde 80,4 kg med kläder, vilket innebär minus 0,7 kg sen förra viktväktarvägningen (för tre veckor sen) inte jättedåligt med tanke på hur jag ätit och slarvat de två veckorna före denna vecka. För att min hjärna inte ska blanda ihop alla siffror nästa besök hos vv behöver du inte ändra i marginalen, Lina, låt mins 17 stå kvar så ändrar vi nästa gång istället.
2009-05-21 | 00:09:55

Anna minnesfärd

typiskt mig att glömma bort att det är helgdag imorgon, blir inget vv-möte den här veckan heller för det är stängt imorgon och jag jobbar resten av veckan när vv har öppet. Får bli någon slags inoficiell vägning imorgon, kan ju inte tappa konceptet helt...och så vv-möte nästa vecka istället! kan änså säga att veckan fungerat bra hitills, har använt mig av powerstartprogrammets recept och måltidsordning som grund och själv micklat in egna mellanmål emellanåt (18 points räcker helt enkelt inte till när man jobbar som jag gör, det är bara att inse). idag hade jag på mig ett par nya shorts till jobbet (i stl 44!!!!!!!!!!!!) .

Mina ringar är tyvärr fortfarande borta, jag letar och letar hela tiden, men de är puts väck. Känns så tist för de betyder verkligen mycket för mig, så stort symbolvärde och så många minnen, saker är visserligen bara saker och man tapapr bort saker och får nya saker och äktenskapet sitter inte i någon ring osv, men dessa ringar kan jag aldrig ersätta helt tillfredställande, den ring jag skaffar istället om jag inte hittar mina kommer ju alltid att vara en ersättningsring jag införskaffat. minnet komemr inte att vara hur vi spontant bestäldle förlovningsringar en eftermiddagpå stan eller hur min man trädde den på mitt finger som "ett vårdtecken" i kyrkan, utan hur jag var tvungen att köpa den dumma nya ringen eftersom jag gick och tappade mina riktiga ringar...hur det än blir så väntar jag med ndet, kanske kanske har jag tur och hittar ringarna, och om inte så kanske jag får ännu smalare fingar innan viktresan är över och det är ju mest praktiskt att köpa något i rätt storlek från början. undertiden bär jag en ring jag fick av min man när han "bara" var pojkvän,  på min 18-årsdag.
2009-05-20 | 06:13:04

Vägning 20/5

Vikt idag: 105,3 kg (106 kg)
Veckans viktminskning: 0,8 kg (0,4 kg)
Total viktminskning: 31,9 kg (31,1 kg)
Viktminskning sen operationen: 19,2 kg (18,4 kg)
BMI: 38,6 (38,9)
Första delmålet: 9/4 -09
Andra delmålet: 21/4-09
Tredje delmålet: 30/4-09

Kommentar: Neråt, javisst!
Men det roliga är att jag tjuvvägde mig i helgen och då stod vågen på 105 kg prick. Sen i måndags vägde jag 105,3 kg och igår fuckade ju vågade ur. Den vägde 2,1 kg redan innan jag ställde mig på den... Så jag har gått upp sen i helgen vilket är märkligt. Men jag antar att det finns någon förklaring någonstans.
Nåja. Det är minus och det är för mig huvudsaken.
2009-05-19 | 08:19:18

Ingen vägning idag

Min våg har fått fnatt så jag skiter i vägningen idag och tar den imorgon istället.
Om inte vågjäveln har fnatt då också vill säga.

Min kropp är lite knepig just nu, eller min vikt rättare sagt.
Den står still ett bra tag, sen går jag ner för att sen stå still igen och för att efter det gå upp. What?!

Återkommer med resultat imorgon som sagt.
2009-05-18 | 17:49:37

Bestämda mängder

är jag ensam om att ibland bli sugen på bestämda mängder? idag är jag sugen på fem oliver, någon annan gång var jag sugen på två kolor. När suget är så specifikt så kan jag alltid hålla mig till förebestämd mängd, efter 5 oliver är suget mättat, men inte efter 4...

2009-05-18 | 16:12:09

Ett vykort från vv

idag fick jag ett vykort från min viktväktarkonsulent:

Vi gör det tillsammans!

hos viktväktarna kämpar du inte ensam med kilona. Tvärtom. till din hjälp har du vår beprövade metod, gruppen och mig. undersökningar visar att de som går på våra möten går ner tre gånger mer i vikt jämfört med om de försöker på egen hand (Källa: Journal of the American medical association JAMA)

kom tillbaka och ge dig själv chansen att nå och behålla din önskevikt.

Vi gör det tillsammans!

Marie


även om det är ett förtrykt kort och även om jag förstår att de skickar såna till alla som inte varit där på ett tag så blir jag lite rörd av omtanken, speciellt med tanke på att jag betalar via autogiro och de därmed inte förlorar några pengar de gånger jag inte är där. Jag har ju redan planerat att gå på Torsdag, så kortet gör väl inte så mycket till för min del kanske, men det är bra med en påminnelse ibland. jag har ju inte varit där på ett bra tag heller, på torsdag är det väl kanske 3 veckor sen? och man ser ju hur utför det börjat gå för mig dessa tre veckor så...
2009-05-17 | 16:12:48

: (

Ni som minns mit lyckliga utrop att jag vägde 79,4 kg för ett tag sedan: glöm bort det. Sedan dess har jag inte sett sjuan igen, imorse stannade vågen på åtiionånting. Vi får se hur det blir på torsdag, då pallarar jag mig iväg tyill viktväktarna igen.
2009-05-17 | 16:09:12

Annas kvartalsrapport

Med anledning av skillnaden mellan 19 och 37 cm känner jag att det är tid för lite analys för att förbättra resultatet till nästa gång. 18 centimeters skillnad mellan resultaten måste ju betyda någonting.  Resultatet i sig är inte så dåligt, men om man skulle se kroppen som ett företag så har vinsten varit 18 cm lägre vid det andra kvartalet än vid det första och jag vill gärna förbättra mina resultat.


Dags att börja fundera på vad jag gjort annorlunda under dessa två mätperioder, för att vara tydlig kallar jag dem kvartal 1 och kvartal 2:

 Mat och motion:
Jag har haft mer fuskningar och  längre period där jag inte skrivit upp och struntat i att räkna points, gått  på färre möten, börjat jobba och då börjat äta mer, suttit mer vid skrivbordet, tränat färre gånger på gymmet (dvs knappt varit där alls....har jag varit där?) det vill säga, jag har gått utanför mat och motivationsprogrammet mer och tränat mindre. jag har även slarvat med mina kostillskott.

Föreslagna förbättringar:
* Följa programmet, skriva upp ALLT, mäta ALLT, räkna ALLA points
*Gå på fler möten
* Gå till gymmet moch träna styrka
* Vardagsmotionera även när jag är ledig från jobbet
*Ta alla kostillskott vid bestämda tider
*Förbereda för ersättningsträning de gånger jag inte kommer iväg till gymmet
*Hitta på någon aktivitet utöver gymträning som jag vill träna

Mått och vikt:

vikten kvartal 1: ca totalminus  8 kg
vikten kvartal 2: ca totalminus 5,9

Måtten kvartal 1: minus 37 cm
Måtten kvartal 2: minus 19 cm

Föreslagna mål:

Vikten: Minus 3,1 kg till den 10 juni (för att nå delmål 2). Nästa delmål sätts när detta uppnåtts.
Måtten: Gällande midja/höft/lår och överarm vill jag matcha kvartal 1-resultaten och hoppas på minus 23 cm där, minst. ? gärna lite extra på överarmen som inte fick något alls nu, så det får bli 25 cm som mål!  Vad, knä, bröst och hals får gärna stanna som de är.

För övrigt jobbar jag mig fortfarande mot delmål två enligt följande:

83 (Guldklisterstjärna nr 4) uppnått 30/4 2009

80 (Guldklisterstjärna nr 5) har 1,1kg kvar till detta delmål

79,9 (under 80= lycka!!!!) har 1,2kg kvar till detta delmål

78 (Andra stora delmålet nått, dags att sätta nytt delmål) har 3,1 kg kvar till detta delmål

2009-05-17 | 14:48:13

Anna krymper 2

när jag började viktväktarna i oktober tog jag mina mått, i februari tog jag dem igen vilket resulterade i inlägget Anna krymper där jag berätade om att det försvunnit 37 cm från min kropp och  imorse tog jag måtten ännu en gång. den här gången hade jag blivit 19 cm mindre sedan förra måttningen, varav 6,5 cm kom från midjan.

jag kollade av måtten mot ellos storleksmått och jag är en 44:a i midjan och en 46:a över höfterna...den kurviga kvinnans storleksdilemma : )

2009-05-16 | 10:47:54

Oh, min rumpa

Intervallträningen igår på vattengymnastiken var jävligt effektiv.

Idag är det jag som är den som har en öm bakdel. I'm tellin' yall. Och baksidan av armarna och ryggen. Mmhhmm. Det gör inte så ont att jag är alldeles stel och klumpig, men vissa rörelser är värre än andra och då händer det att jag piper ur mig ömmande ljud... haha.

Fasen så skönt det känns att ha kommit igång med träningen! Min kropp protesterar inte än (bortsett från träningsvärken) så det är väl bara att tuta och köra antar jag!

På schemat idag: jaga nya kläder!
2009-05-16 | 09:46:32

Gott nytt träningsår!

I och med att vårruset nu är avklarat och firat har ett nytt träningsår börjat känner jag Ser därför fram emot att göra en nystart på gymmet. T och jag har även pratat om att anmäla oss till tjejmilen eller något liknande lopp till hösten för att få lite extra motivation att träna under sommaren. återkommer med senare inlägg om nya träningsplaner. Känner också att det blivit lite väl mycket av det goda här ett tag, jag skärpte mig, men det höll bara i några dagar, sen blev det oskarpt igen. Så kan jag inte ha det, det finfina är ju att man alltid får flera chanser. nya chanser. På Torsdag går jag på möte och allt. Funderar på att testa att fälja en färdig vv-meny en vecka för att slippa planera så mycket. Min mage idag är supersvullen, så det är verkligen kostomläggningsläge!!!! Nu känner jag mig verkligen peppad och motiverad igen i allafall, så Gott nytt träningsår och God fortsättning till mig och till alla andra.

Tråkigt nog har Jenny åkt hem igen idag, så det är tur att jag ska jobba så att jag får något anant att tänka på!
2009-05-15 | 23:30:32

Vårrusrapport

igår vårrusade vi och det gick bättre än någonsin, vi sprang mer än vi brukar.

Tiden?

fantastiska 42 minuter. Vi trodde det var 48 först, men hade glömt att räkna av lite tid, så det måste ha blivit 42 minuter. tillggas ska att vi hade gått massor under dagen innan också. Träningsvärken har nu ikväll stt in ordentligt :D
2009-05-14 | 13:33:36

Dagens lunch & middag

2009-05-14 | 10:45:31

slut och trött

åååååå jag är så trött! Tröttheten jag kändne i höästas verkar ha kommit tillbaka, jag kan  nästan stå och sova ibland. då gick jag ju till läkaren och tog rn massa prover, men alla var bra, så det är säkert inget fel den här gången heller. kanske är det efter uppsatskrivandet? jag har ställt ganska hårda krav på mig själv och försummat mycket av det som är roligt i livet. idag ska jag i allfall ha roligt, jenny är här om 25 minuter, ikväll blir det vårrus och sedan relax. mina ringar är fortfarande borta, jag fattar inte vart de tagit vägen någonstans, de kan ju inte bara försvinna...
2009-05-13 | 23:35:47

Tröst

idag föll jag tillbaka i en gammal vana och tröståt en chokladbit för att jag var ledsen. jag har nämligen förlaggt/tappat bort min förlovningsring och min vigselring. idag på förmiddagen insåg jag att jag inte hade dem på mig och att jag inte har någon aning om var de är. Eftersom att jag inte hittade dem på jobbet där jag var tänkte jag att de nog låg hemma, har letat överallt men inte hittat dem : ( och det gör mig jätteledsen, symbolvärdet i dessa ringar är oerhört högt. Som extra tröst har jag tagit på mig en ring jag fick av min man i 18-årspresent på vänster ringfinger, för att ha något där, kändes så naket utan mina ringar. igår tappade jag dessutom min stegräknare..


I övrigt har dagen varit väldigt bra, har rört mycket på mig, vi har haft personaldag på jobbet och lärt oss Hjärt och lungräddning, gått tipspromenad, haft hudvårdskurs, det har varit jätteroligt etc
2009-05-13 | 06:22:02

Träningsvärk

Jodå. Det har jag.
Min gissning var att vaderna och armarna skulle göra ont idag men icke. Istället gör mina lår ont, halva ryggen och revbenen. What?!

Det är inte så farligt ändå, jag ojar mig inte när jag reser mig men det är lite ömt.
Men träningsvärk är väl bra? Ett bevis på att kroppen har arbetat, right?
2009-05-12 | 15:04:16

Work it out


Snart är det dags för första passet vattengympa!


Hoppas att jag inte får kramp eller något nu bara, otränad som jag är. Smidig blir man ju på köpet eftersom man är i vatten. Undrar hur levande jag är imorgon...
Men först ska jag ladda med banan!
2009-05-12 | 14:18:39

Nygamla byxor

fast jag måste ju såklart skynda mig att innan kaffet protokollföra att jag igår prövade min fina svarta volangkjol  i stl 44 och kunde ha den, men den satt lite tight så jag väntar med den till lite senare, jag är inte så jättebekväm med tighta midjor än, jag vill ha det lite lösare..., och att jag idag prövade ett par gamla finbyxor i stl 46 och de sitter bra, men även de liiiite tight, men jag kan använda dem redan nu. jag är så glad över alla gamla sparade kläder just nu, dels blir det billigare än att hela tiden köpa nytt, dels är byxorna redan upplaggda i rätt längd och så får jag kläder som inte alla andra också har, för de är köpta för så länge sen :D
2009-05-12 | 14:11:15

Snart: vårruset

Nu är det inte långt kvar till årets träningshöjdpunkt. VÅRRUSET! på Torsdag är det dags, och jag längtar! i år är jag anmäld via jobbet och ingår i något lag där, men mitt egentliga vårrusetlag består av min ständiga vårrusetpartner Jenny som jag kännt i runt 20 år (och var siamesisk tvilling med under hela högstadiet, vi såg inte ett dugg lika ut, men vi satt ihop via våra hjärnor) och vårrusat med nu varje år sedan 2003 och min träningspartner T som jag träffade på jobbet förrförra året, men blev riktig kompis med förra sommaren. Dessa är två av mina bästa peppisar och det ska bli så jävla kul att rusa runt i örebro!!!! Vårt mål var ju att jogga hela vägen, jag vet inte hur det blir med det för min del, men jag lovar att jag tänker göra mitt allra bästa och yttersta!!!!

vårruset är som en helig dag för mig, jag skulle hellre jobba på Julafton än missa vårruset. 8Som tur är så behövde jag inte jobba någon av dagarna, har ju snälla chefer så...)

nu ska jag dricka kaffe och sen är det dags att städa lite inför Jennys ankomst under uppsatskrivandet har hemmet förfallit något :D

t och jag funderar på att delta i Tjejmilen längre fram i somamr, någon som vet om det är ett roligt lopp?
2009-05-12 | 07:02:16

Vägning 12/5

Vikt idag: 106 kg (106,4 kg)
Veckans viktminskning: 0,4 kg (1,1 kg)
Total viktminskning: 31,1 kg (30,7 kg)
Viktminskning sen operationen: 18,4 kg (18 kg)
BMI: 38,9 (39)
Första delmålet: 9/4 -09
Andra delmålet: 21/4-09
Tredje delmålet: 30/4-09

Kommentar: Det går tröööögt nu.
Kom igen nu!!! 6 ynka kilo kvar innan fjärde delmålet och under hundra. Eller ja, 6,1 kilo för att vara petnoga.
Det känns som jag inte bloggar om något annat än vikten. Men men. Idag börjar jag i alla fall på vattengympa. Ska bli skönt och förhoppningsvis roligt - och har jag tur kanske vågen tycker detsamma...

Och så är det dags för min andra spruta idag. B12-injektionen. Aj!
2009-05-10 | 04:14:15

Uppsatsinlämning

Har alldeles nyss skickat in min magisteruppsats samt kopierat upp och postat 3 papperexemplar till institutionen. 78 sidor blev det med bilagor, hoppas bara att det går igenom! Nu ska jag gå och lägga mig! Godnatt!

2009-05-09 | 18:52:54

Dagens

Frukost: Smoothie på a-fil, lättmjölk, hallon, banan & lite florsocker
Mellanmål: ½ Allévo mellanmålsbar
Lunch: ½ chilimarinerad laxfilé, 1 grillad tomat, 3/4 dl pilaffris
Mellanmål: 5 jordgubbar, ½ dl mangosorbet
Middag: 1 ½ dl kyckling i pastasås, ½ dl pasta, ½ dl blandade grönsaker
Mellanmål: 1 dl vindruvor

+ 2 Multivitamintabletter
+ 2 Kalktabletter
2009-05-09 | 08:03:49

Nakenindex

Blev inget vv-möte i torsdags för min del och jag kund einte låta bli att hoppa upp på vågen innan morgondushen. På viktväktarna väger jag ju mig med kläder på, runt lunchtid eller sent på eftermiddagen, varav detta blev en högst inofficiell vägning då den skedde utan kläder, på morgonen på fastande mage....men i allafall, idag såg jag för första gången på 6 år siffran 7 i början av min vikt som var 79,4! 28,6 kilo har jag alltså gått ner sedan jag var som allra allra tyngst. Det känns riktigt bra. Det här väcker hopp om att nå mitt andra större delmål som är 78 kg på viktväktarnas våg runt den 10 juni.


Dagsplan:
Nu: frukost
efter frukost: sätta sig ner och fortsätta småpilla med uppsatsen
sen: titta på fotboll(!)
efter fotbollen: kopiera upp uppsatsen och posta den till Uppsala Universitet
efter postningen: maila uppsatsen till min institution, till min handledare och till min kompis Ingela.

2009-05-09 | 01:47:32

Fem veckor utan minskning

Jag talade tidigare ikväll med en kompis till mig. Hon berättade att hon under 5 veckors tid varit medlem i Aftonbladets viktklubb och noga mätit och vägit och skrivit upp allt hon ätit, hållit sig till den bestämda kalorimängden, promenerat etc och ändå inte gått ner någonting alls, självklart var hon mycket frustrerad över detta. Vi spekulerade lite i vad det kunde bero på, mern kom väl egentligen inte till någon ordentlig slutsats utan tyckte att det var konstigt, att hon under dessa veckor borde ha gått ner i allafall någonting. Eftersom at hon själv upplevde sig som hungrig, så gav jag rådet att hon skulle sluta räkna in grönsaker och för mig pointsfria frukter i sin kaloribudget, alltså äta MER av annat och sen äta frukt och grönsaker utöver, för att i alalfall slippa känna sig hungrig. Hon skulle pröva en-två veckor och se om det hände något på vågen.

Har någon av er läsare ytterligare råd att ge min kompis?
2009-05-07 | 19:44:42

Min vigselring

Föresten börjar min vigselring bli för stor, den åkte av fingret idag när jag städade, klonk sa det och så låg den på golvet. Känns lite jobbigt eftersom att jag har en hel del kvar att gå ner och jag vill inte förminska den än, det kostar ju lite plus att jag  eventuelltskulle få göra om det senare...men jag vill ju inte går unt utan den heller, känner mig helt naken då. Känns väl som ett första minus med att gå ner i vikt, tur att det går att fixa i allafall. Förlovningsringen sitter ju längre ner på fingret, på en fetare del så den kanske håller i ett tag till. Verkar bara vara ringfingret som fått smalre midja föresten, på de andra fingrarna sitter ringarna "som vanligt". Skumt.
2009-05-07 | 19:39:40

Fått stryk

Jag undrar om jag ska behöva köpa mig en rustning för att klara mig på mitt (tydligen väldigt farliga) jobb...eller om byggnader kan spöa en, för idag har jag åkt på stryk på jobbet igen.

Igår var det ju huvudet, idag ramlade jag och slog ena knäet i stengolvet, INTE SKÖNT men det gick bra, har bara lite ont. jag hävdar att jag blev fälld. Av en dörr. Var nära att ramla innan, men hittade balansen igen och då kommer en dörr svängandes från ingenstans och slår mig över hälsenan så att balansen fumlas bort igen och så bom ner i golvet. Lite senare åkte en annan dörr igen av sig själv på mitt finger, ytterligare en stund senare välte moppen med en väldig fart och smälde till mig på örat med skaftet,  sen klämde jag mig igen(!)och som avslutning på dagen skrapade ja upp ett fint skrapsår på ovansidan av handen...undrar om jag verkligen ska våga gå dit imorgon....: D

Sitter framför datorn och dricker kaffe och hoppas lyckas fixa det allara sista med upsatsen idag så att den kan kopieras upp och skickas iväg imorgon kväll, har en 12-punktslista framför mig så det är bara att beta av : )
2009-05-06 | 23:30:01

Hjälmtvång

idag har jag faktiskt hittat tillbaka lite till rutinerna, en dag äv väl kanske inget att hurra för, men det är ett steg på väg. har dock bara ätit 17 points idag och det är egentligen för lite, men jag var inte mer hungrig efter middagen och vill inte tvinga i mig mat heller. orkar inte skriva allt jag åt, men jag kan lova att det var gott , fullt av grönsaker och frukt och inget godis eller liknande.Tack vare jobbet skrapade jag ihop 19125 steg idag. och sen fick jag en trevlig minipromenad med T på hennes rast och en liten uppdatering på vad som händer i henne sliv och lite planer inför vårruset som är alldeles snart!!!!


idag har jag gjort illa mitt stackars huvud vid x antal tillfällen, jag har slagit det i alllt som sticker ut på jobbet och gjort ett hack i pannan med en toasits(!), så nu har jag en fin bula på ena sidan och ett trevligt hack på andra sidan pannan och lite lagom många ömmande punkter på resten av huvudet.
nu ska jag äntligen gå och lägga mig... undrar om jag borde ta med mig en hjälm till jobbet imorgon...: D
2009-05-05 | 14:11:13

Svacka

jag måste erkänna att jag fortfarande inte tagit mig ur min matsvacka, tvärtom har jag grävit mig längre ner i svackan genom att inte promenera på flera dagar, har knappt varit ute. Till viss del får jag väl beskylla uppsatsen och till viss del en jävla irriterande mensvärk, men den största skulden har ändå jag själv som inte skriver ner vad jag äter, räknar mina points, äter riktig mat (yoghurt räknas väl inte dit?) igår åt jag bara yoghurt under dagen och åt först på kvällen annan mat, då blev det smörgås (!) och senare var jag så depserat sötsugen att det begäret överskuggade allt så då bakade vi oss varsin muffins, efter det att jag hittat (och ätit) en massa bortglömt strössel i ett köksskåp och ett antal smörgåsar till. jag VILL INTE gå upp det jag lyckats gå ner och JAG VILL fortsätta att gå ner i vikt så jag måste hitta ork och motivation och lite jävlar anamma och diciplin i mig själv för att kunna återuppta och fortsätta det viktprojekt jag påbörjat. idag ska jag gå ut och gå med maken när han kommer hem bestämmer jag nu, trots mensvärken, faktiskt! och imorgon jobbar jag ju som vanligt igen, då får jag motion och regelbundna måltider på köpet.

Någon som har några tips och råd till mig hur jag ska ta mig upp och ta mig samman och ta mig vidare?

2009-05-05 | 10:31:37

Feedback

Idag innan min morgonmöte träffade jag på två bekanta, eller bekanta... skitsamma vad dom är, dom kretsar omkring i mitt liv i alla fall. Hur som helst så fick jag höra från dem båda att det syns att jag gått ner i vikt!
Tidigare har jag inte riktigt kunnat ta in den typen av feedback men nu log jag generat och sa tack! Heja mig! Framsteg.

Av coachen fick jag höra att jag såg pigg ut. Det värmde!
Känner mig ju allt annat än pigg... Men det är klart, att vandra i regnet en morgon gör väl alla pigga och lite rosenskimrande?

För övrigt ska jag börja med vattengympa nästa vecka. Äntligen!
Nu ska det trimmas och donas. Och fler kilon ska bort! Under 100 kg var det va? Innan juli!
2009-05-05 | 06:20:38

Vägning 5/5

Vikt idag: 106,4 kg (107,5 kg)
Veckans viktminskning: 1,1 kg (0,9 kg)
Total viktminskning: 30,7 kg (29,6 kg)
Viktminskning sen operationen: 18 kg (16,9 kg)
BMI: 39 (39,4)
Första delmålet: 9/4 -09
Andra delmålet: 21/4-09
Tredje delmålet: 30/4-09

Kommentar: Det går stadigt neråt trots att jag känner mig svullen som en gravid flodhäst. Nu när lingonveckan är här borde kroppen släppa ifrån sig en del vätska tycker jag.
Och förhoppningsvis kan jag börja med vattengympan nästa vecka. Jag har tjatat tillräckligt länge nu.
Herregud. 6,5 kg till och sen är jag under 100 kg! Det är ju evigheter sen jag vägde under 100 kg... Jag vet inte alls när jag vägde under 100 kg och jag vet inte när jag tippade över heller.
Under gymnasiet låg jag kring 90 kg tror jag. Eller om det vara runt 80 kg. Långt över 80 kg i alla fall.

Nu: frukost. Sen morgonmöte.
2009-05-04 | 11:31:54

Anna, status:glad

Hej Anna, jag har kollat igenom din uppsats och godkänner att den går
upp till ventilering under förutsättning att du åtgärdar det du har sagt
att du skall göra i ditt mail.

Lycka till!

Ulrika


hur glad får man bli? jg har hållit på med den här uppsatsen sen 2006...måtte nu bara formatmallen sluta krångla och alla fotnoter bli fina och trevliga fotnoter istället för onda och envisa. Har en del att göra för att få det att funka, men nu har jag vittring på friheten....
2009-05-03 | 22:48:03

Skrattmuskler

Idag har två sorters muskler fått varsin rejäl omgång: geniknölarna och skrattmusklerna. har hela dagen hållit på med uppsatsen, och ska fortsätta att slåss mot fotnoter och bångstyrig formatmall under resten av kvällen och kanske en bra bit in på natten också, jag SKA ha färdigt den nu! har även varit på en rolig date med min man, vi var och tittade på Big Comedy  och jag skrattade så jag grät! helt klart värt sin kostnad. meningen var att vi skulle äta på någon restaurang före, men vi skippade det pga intensivt uppsatsarbete. istället ska vi äta ärtsoppa om en stund här hemma, och jag ska som sagt var fortsätta med mitt mästerverk. det är sååååååååååååå nära nu, snart är jag fri, då ska jag satsa mer på träning!


Bilden lånad från http://www.bigcomedy.se/
2009-05-02 | 23:22:23

Irriterad

Idag jobade jag 12-21 och under eftermiddagen var det en person som var otrevlig mot mig och jag var arg i över en timme efteråt. finns det något jag avskyr så är det när någon är oprovocerat otrevlig. hade jag inte blivit så ställd så hade jag nog svarat för mig, men jag blev så förvånad så jag kom mig inte för. Det jobbiga i sen sån situation är också att jag har ett serviceyrke och däför ska och vill vara trevlig och glad mot andra människor jag träffar. Det är jobbigt att vara glad när man egentligen är arg, det går men det frestar på. jag vet att jag inte ska ta åt mig och inte bry mig osv, och ofta kan jag bara skaka det av mig, men just när jag blir måltavla för någon annans irritation blirt jag arg, dör jag vill inte ta det. jag vill inte bära med mig någon annas ilska över något annat som de blivit arga på den dagen. man behöver itne vara onaturligt trevlig mot mig, jag nöjer mig med vanlig artighet och försöker alltid vara trevlig och artig mot andra. En bra grej jag gjorde när jag gick runt där och var arg var att jag bestämde mig när jag skulle sluta vara arg, jag bestämde mig när nyheterna började på radion att jag skulle sluta att vara arg när nyheterna tog slut, och när de tog slut så kändne jag mig faktiskt gladare :D
2009-05-01 | 11:29:27

Nya byxor på jobbet

Ska sticka till jobbet om några minuter och idag känns det extra roligt eftersom det är premiär för mina nya byxor! i stl L!!!!  (av "joggingtyg" men ändå) jag skickade fter dem redan i januari-februari någon gång, men kunde inte ha dem när de kom, har prövat dem lite då och då och häromdagen så passade de! Det var inte alls länge sen de var alldeles för trånga. skönt at tjag kunde ha dem lagom tills värmen kom, för det är korta byxor och när det är varmt på jobbet blir det extra varmt i Anna och då är det jobbigt med långbyxor. prövade ett par shorts i stl 44 som jag skickade fter samtidgt, men de får vänta lite, kunde ha dem men de satt  alldeles för tight, men som sagt var inte alls länge sen jag inte ens fick upp dem över låren. skumt det där. nu måste jag sticka, ha en skön eftermiddag och kväll!
Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)