2010-02-26 | 19:53:49

Ett samtal till

Idag hade jag fått ytterligare ett meddelande från dagverksamheten till praktikanten på mitt mobilsvar, den här gången från en Charlotta som nämnde både verksamhetens namn och ett telnummer, lyssnade av det nyss (har inte ens hört telefonen ringa) och har googlat och tror att jag har hittat rätt, så nu ska jag maila dem så att de får veta att de ringer fel. Annars har det inte hänt något särskilt, inget barn som tittat ut, har ägnat dagen åt att sova och tala i telefonen och att läsa Jolly. Imorgon ska vi skruva ihop spjälsängen och på söndag kommer kanske mamma hit om det går att köra i det här vädret. Nu är det läskigt få dagar kvar till beräknad födsel, jag försöker dock ställa in mig på att det kan dröja ett par veckor till efter det.

Baby NamesNamesPregnancy
2010-02-24 | 23:16:28

Crossfit

Läste idag i den lokala gratistidningen om en träningsform jag inte kände till: crossfit,  verkar både roligt och jobbigt och jag skulle verkligen kunna tänka mig att pröva.  Googlade lite och hittade flera intressanta länkar, bland annat en från iform med några träningsprogram som man kan ladda ner.

crossfitnordic.se så kan man läsa mer ingående vad crossfit går ut på, och även här finns länkar till övningar och olika crossfitpass som man själv kan genomföra.

Ska helt klart testa detta efter förmåga sen när barnet kommit och jag kan börja träna hårt igen, tror att det kan passa mig bra.

Någon bloggläsare som testat detta sätt att träna? vad tyckte ni?

2010-02-24 | 08:20:23

Rejäl frukost

Hur gravid är man när man äter stuvade mackaroner, stekt falukorv och bönsallad till frukost?
2010-02-23 | 14:19:28

Bristningar och slapp hud

Jag har bristningar på magen sen innan graviditeten, men har inte fått några nya än så länge (däremot så har de redan existernade fått lite mer färg än innan9, men de kommer kanske de sista veckorna? hur som helst så stör mina nu existerande bristningar mig inte ett dugg, tvärtom så tycker jag att de är ganska snygga, som silvriga mönster i huden, men jag verkar vara ganska ensam om deta tyckande då det överallt finns bluffiga krämer som ska bota bristningarna. Jag hatade dem när de var röda, och får jag nya så kommer jag säkert att hata dem tills de blekts också och fallit in i mitt kroppsmönster. Mer bekymrar jag mig för den slappa hud som kommer att finnas på min kropp när jag går ner i vikt igen. Slapp hud på magen har faktiskt varit en fördel i graviditeten, jag tror att livmodern i mångt och mycket har vuxit i min gamla slappa hud istället för att töja den så mycket ytterligare, åtminstone hoppas jag på det. Jag kan leva med lite slappmage, det gör inget, jag har aldrig haft platt mage. Värre är det med slapplår. Mina lår har under graviditeten blivit enorma, och de var inte små förut heller, frågan är hur de kommer att se ut när jag gått ner i vikt, samma sak gäller gäddhänget, kommer jag alltid att ha det sladdrandes...? jag har accepterat mina bristningar och tycker som sagt numera även att de är snygga 8på riktigt så tycker jag det), kommer jag att kunna göra samma sak med hudkostymen i övrigt när den komemr att vara för stor för min kropp? och om jag inte kan det, hur kommer jag då att lösa problemet? det finns väl vad jag förstått bara en utväg och de som känner mig vet hur rädd jag är för operationer...
2010-02-23 | 12:42:40

Igår: firande, bm-besök och foglossning

Igår  gjorde foglossningen  ondare än vanligt och jag kunde knappt göra någonting mer än att sitta still, idag är det i allalfall bättre.

Började gårdagen med en födelsedagsfrukost för maken, han fyllde 32 och av mig fick han en t-shirt med ett av sina favoritband och så hade jag köpt en söt babybody med en bild på en gitarr och texten "my dad rocks"...jag tror nästan han blev gladast för bodyn :D för 10 år sedan firade jag honom för första gången på hans födelsedag, har för mig att han fick en köksklocka i födelsedagspresent då...då fyllde han 22. han har varit underbar sedan början och han blir bara bättre med åren!

Efter frukosten gick vi (jag stapplade mer än gick) till vårdcentralen och hade samtal med barnmorskan, det var ett längre besök där graviditeten sammanfattades och vi talade igenom önskemål inför förlossningen om smärtlindring och sånt, och allt skrevs in i journalen. jag satte dit mig själv lite i förväg genom att avslöja hur jag fungerar i smärtsituationer: att jag alltid tackar nej till starkare mediciner säger att det är okej fram tills gränsen går över till att jag tror att jag är döende och då helt plötsligt är det jättebråttom. Detta gör jag fastän jag vet att det är viktigt att börja med smärtlindring i tid om man ska få bra effekt (dvs lite innan döendestadiet). Så jag sa som det var och barnmosrskan skrev in i journalen att förlossningspersonalen kanske bör föreslå och pusha mig lite extra till smärtlindring så att jag hinner få det jag behöver i tid.
 Tog som vanligt urinprov som var bra, sf-måttet var på kurvan tror jag, hjärtljuden normala.
passade på att fråga barnmorskan om rekommendationerna för kudde till spädbarn, och hon sa att numera rekommenderas kudde, men man ska inte lägga upp bara huvudet på den utan även skuldrorna ska vila på den. Så vi har beställt en kudde. Hoppas den hinner komma innan bebisen. på onsdag ska vi köpa sängen och skötbordet. pregnancy week by week
2010-02-23 | 09:52:15

Vätskedrivande mot PMS

Jag fick ju vätskedrivande utskrivet igår.
Huvudorsaken till att jag fick dem är för att jag sväller och får vätska i kroppen (ödem) vid PMS. Den sorten jag ska äta ska tydligen inte bara vara bra för vätska/ödem, utan den kan även ha god effekt mot PMS - d.v.s. psykiska besvär.
Jag kan bara hoppas att jag får den effekten! Kanske jag äntligen kan få känna mig lite mer normal under dessa djävulsdagar och inte förvandlas till den där rabiata versionen av Lina som ena sekunden gråter, ena sekunden skriker för att i nästa sekund bli helt tom... Nåja. Det återstår att se!

Rapport kommer när jag testat dem!
/Lina
2010-02-23 | 09:44:29

Skillnad

På återbesöket igår så mätte doktorn midjemåttet.
När jag var på återbesöket 1 månad efter operationen, mars 2009, så var midjemåttet 124 cm. Igår var det 88,5 cm. En markant skillnad på 35,5 cm!!! :)

Det är lite synd att jag inte tog midjemåttet från allra första början, d.v.s. januari 2008. Men det kanske finns någon anteckning i mina journaler någonstans. Vore ju kul att veta hur många cm jag har minskat totalt.

Jag är helt klart nöjd med minst 35,5 cm som är borta!
2010-02-22 | 17:42:45

Återbesök avklarat!

Sådär då, återbesök avklarat!
Läkaren var hur trevlig som helst, väldigt lätt att prata med (han hade till och med humor, hur många läkare har det...) och grundlig. Det gillar jag! En läkare SKA ta sig tid för sina patienter är min åsikt.

Hur som helst så ville han veta en del om mig, så jag fick berätta hur jag mår, vad jag äter, om ev. dumpingar, om tidigare problem etc. Det var mycket frågor & mycket information men inget som var eller kändes jobbigt på något vis. Jag fick ta upp alla frågor jag hade och vi diskuterade dem alla i tur och ordning.
Blodproverna kolldes upp liksom vikt, längd, blodtryck, midjemått och något mer mått (bukmått?).

Det mesta var bra men jag hade alldeles för lite järn så jag ska få dropp på VC, låter ju drastiskt men hellre dropp än dom där äckliga järntabletterna som man får ståltarm av... Jag borde bli kallad snart eftersom järnbrist inte är så roligt att gå runt med. Och det förklarar ju även min trötthet - Micke misstänkte ju järnbrist på mig. Så rätt han hade!

Sen har jag för lite folsyra, så det ska jag äta extra av under en månads tid för att se om det förbättras.
Och så tog jag upp det här med vätska i kroppen vid PMS, att jag känner mig tung & svullen. Så jag ska äta vätskedrivande några dagar innan PMS för att se om det fungerar & hjälper.

Blodtryck, puls & vikt var hur bra som helst (min våg sa 78,6 och Säters våg sa 78,5 kg - haha!).

Han frågade även om överskottshud och han tittade, klämde och kände. Jag har inte så stora besvär av den än mer än att det blir varmt & rött emellanåt (och det är väl iofs inte så jäkla kul...). Sen är det ju inte kul klädmässigt heller, att se hänget genom tyget på kläderna... Och i avklädda situationer mår jag såklart inte prima heller - så han skickade en remiss till plastikkirurgen i Falun för en bedömning. Så då får jag "visa upp" mig för honom, och får då ett ja eller nej till bukplastik.

Så återbesöket var väldigt bra, och skönt att det mesta såg fint ut förutom järnet & folsyran.

Nu - middag!
2010-02-22 | 12:42:11

Mer proteiner


Dietisten ringde imorse.

I höstat fick jag fylla i matdagbok under ett par veckor som sedan skulle registreras av dietisten. Idag ringde hon och ville berätta vad hon tyckte & tänkte. Allt såg jättebra ut och det enda jag påpekade själv var att jag måste äta mer proteiner, och det höll hon med om.
Svårt tycker jag eftersom jag inte är någon köttälskare, men jag har ju faktiskt börjat lära mig att äta rökt skinka till frukost t.ex. Jag försöker lära mig att äta mer kött som mat också men det är lite svårt.

Skönt att allt såg bra ut i alla fall, ur en dietistsynvinkel!
Nu ska jag åka till Säter på återbesök hos doktorn.

Återkommer senare!
2010-02-21 | 18:35:32

Tankar när man väntar

Kudde eller inte kudde till nyfödd- det är frågan som tycks ha en två tvärsäkra svar : JA och NEJ. Vem jag än frågar och hur jag än dammsuger internet och böcker efter svar så är alla lika tvärsäkra vare sig de svarar ja eller nej. Än får man läsa att det är rekommendationer som tillkommit i och med att man även rekommenderar att spädbarn sover på rygg (så att de inte ska få platt nacke), än får man höra om kvävningsrisker... det är samam sak med det mesta inom "ta hand om nyfödd/barn-världen" verkar det som, aldrig några tydliga och helt igenom för alla tvärsäkra och gällande svar. Jag har inte mycket erfarenhet av spädbarn, min bror är 14 år äldre än mig, jag har en miljon kusiner men ingen som jag tagit hand om som bebis, jag har varit barnvakt förstås, men åt större barn. det minsta barnet jag vaktat var 2 månader, men det var bara 1 timme, hon låg i vagnen och vi var på ett café och väntade på barnets mamma som gjorde ett ärende. Jag var livrädd hela tiden, mamman kom tillbaka lagom tills barnet började gråta.

Min mamma hade lite roligt åt mig som inte oroar mig för förlossningen (den löser sig, barnet måste ju ut och man får hjälp av experter som förlöser barn hela dagarna) utan för alla praktiska detaljer som ska till efteråt när man kommit hem med sitt barn och ska ta hand om det.


Hur vet man att de får tillräckligt med mat? Vad gör man om det gör ont att amma? Hur mycket kläder ska de ha på sig? ska de ha kudde eller inte? hur kallt/varmt får det vara ute om man ska dra dem i vagn? var kan man gå med barnvagn häromkring? vilka blöjor är bäst? hur vet man när de behöver byta blöja? hur byter man blöja? var gör man av barnet om man är ensam hemma och behöver gå på toa? Hur många bodies/byxor/mössor behöver ett barn? Hur ska man våga släppa blicken från barnet när det ska sova och ändå våga lita på att det fortsätter att andas? hur delar man bäst på föräldraledigheten så att det blir rättvist samtidigt som man får ekonomin att gå ihop? Hur kan alla andra veta allat det här och jag inte veta alls, finns det hemliga kurser som precis varenda människa får gå utom jag?

 Jag vill vara en lugn och cool avslappnad mamma som tar allt som det kommer, som inte springer och netar på barnet var 5 sekund för att se om det lever, som sover gott de stunder hon får sova...hur blir jag en sån person?

Missförstå mig rätt, det ska bli jätteroligt att bli mamma, det ska bli spännande att föda barn, att ha barn, att uppfostra barn. min bror nästan skrek åt mig 4 dagar efter det att hans fina son kommit till världen att det var "det roligaste han har gjort" och brorsan har gjort mycket roliga saker i sitt liv, så jag är verkligen beredd att tro honom. men såhär, med inte allt för lång tid kvar, kan jag inte låta bli att tänka lite för mycket...troligtvis löser det sig väl, det finns ju folk att fråga, jag och maken är smarta förnuftiga människor. Allt ordnar sig.

Baby NamesNamesPregnancy
2010-02-19 | 19:28:28

Brakmiddag och salsadans

igår efter föräldragruppen (där vi för övrigt behandlade ämnet smärtlindring) så gick vi till Jensens och åt en riktig brakmiddag, hade inte alls tänkt äta vare sig för- eller efterätt, men när maken bestämde sig för en meny så gjorde jag det också. Till förätt blev det en sallad med räkor, till varmrätt grillad kyckling med grillade grönsaker och pommestrips (som jag inte orkade äta upp) och till efterätt en gudomligt god chokladkaka med nötter och bär i och till det mjukglass och en kopp te, trodde jag skulle rulla hem sen, har egentligen inte plats för så mycket mat i magen nu när jag delar den med en bebis men på något sätt så slank det mesta ner ändå :D vet itne om matintaget bidrog men när vi kommit hem var jag sjukt trött och efter en tids kamp mot sömnen gick jag och la mig och somnade vid nio. Idag har jag mest tagit det lugnt, har inte velat gå ut och promenera pga all snö som kom inatt, har kompenserat brist på promenad med att köra gravidsala OCH ungefär lite mer än halva gravidyogaprogrammet som också finns emd på salsa-dvd.n. Fick dock göra detta i två olika omgångar, annars hade jag nog inte orkat. Återstår att se hur foglossningen ser på detta : ) Nu ska jag krypa ner i soffan med en god smoothie jag förberett och en bok jag börjat läsa.
2010-02-17 | 15:33:51

Tvättdag

Nu har jag tagit mig en promenad i solen, är bäst att passa på när den för en gångs skull är uppe : ) resten av dagen tänker jag ägna mig åt att tvätta, har ju väldigt begränsat med kläder just nu och nästan inget är rent, till och med det jag har på mig behöver slängas i maskinen, så det får bli någon typ av nödoutfit under eftermiddagen och kvällen här :D Tur att jag har tvättmaskin i lägenheten i alalfall så att jag slipper springa ner i tvättstugan. Ska även ta det lite lugnt och läsa lite har jag tänkt, bäst att passa på att göra sånt nu, när man har en bebis gissar jag på att det inte blir supermycket tid över till läsning.
2010-02-17 | 13:30:58

En värk

Vaknade med värkar i morse....eller rättare sagt med en värk, en förvärk som gjorde lite ont, har hitills bara haft sammandragningar som inte kännts annat än att magen blivit stenhård coh man har fått stanna upp ett tag. men det var bra, då fick jag chansen att träna andningen lite också under tiden som den höll i sig.

Gick sen up i ottan med maken och hade mysig frukost tillsammans med tända ljus vid köksbordet. Sen skulle jag bara vila lite i sängen medan jag tittade på vakna med the voice, men slocknade och sov jättedjupt tills det ringde på mobilen, kastade mig upp men hann inte svara, det var skyddat nummer och någon hade talat in ett meddelande. jag lyssnade av meddelandet och det var samma person som ringt fel förut, så stackars-parktikant-Elin var tydligen fortfarande sjuk och hon fick inte veta att hon skulle ringa upp handledar-Jonas den här gången heller. Sabla karl att inte lämna telefonummer, då skulle jag ju kunna ringa upp och säga att han ringt fel.

2010-02-16 | 23:32:36

Strollometer

strollometer hette den där "stegräknaren för vagnen" som jag skrev om i mitt förra inlägg. Hade till och med en egen hemsida. har hitills bara hittat ett ställe i sverige som säljer dem, hos  en personlig tränare som specialiserat sig på mammor. ska nog fortsätta att fundera på att köpa en, men de är ganska så dyra, 495 kr...är det värt det?


Bilden är lånad från http://www.mammafitness.se/se/shop-346380 
2010-02-16 | 13:42:06

Återbesök / 1-års kontroll

Äntligen!
För ett antal veckor sedan ringde jag till Skönvikt för att höra mig för ang. återbesök till läkare efter min gastric bypass. Fick då till svar att inget sådant var inplanerat, däremot var ett dietistbesök planerat men sköterskan kunde dock inte svara på när.
Igår fick jag en kallelse till Skönvikt till läkare! Känns skönt, för jag vill ju veta hur allt ligger till med blodprover, blodvärden, b12-värden, vikt och allting. Sen har jag lite frågor så jag hade blivit lagom förbannad om man inte fick komma på återbesök...

Imorgon bitti ska jag ner till lasarettet och lämna lite blodprover, s.k. fasteprover. Hmm... Det lockar mig inte, för jag vet hur jäkla snurrig jag blir när jag inte fått äta på länge - så jag hoppas att proverna går fort att ta så jag får äta min frukost sen. Jag får väl trycka i mig en dextrosol så fort blodproverna är över, haha!

Nu - möte.
2010-02-16 | 11:53:22

Städa, Sandra, barnvagn, tipp?

I dag städar jag, diskar och ska snart dammsuga och torka golven, jäklar vad skitigt det blir jämt i hallen, man drar alltid med sig något in. Sen om några timmar så kommer min kompis Sandra hit, det blir belöningen efter städningen, nu var det ett bra tag sen vi sågs, har saknat henne. Idag så händer en annan rolig sak också: vi ska hämta barnvagnen! En Emmaljunga City cross som vi köpt liggdel till. Ser verkligen fram emot att få köra runt med den. såg igår i en tidning att det finns en slags stegräknare fast för barnvagnar, som mäter distans och sånt på hur långt man har gått, en sån skulle jag vilja ha, då skulle jag sätta ett mål för hur långt barnvagnen ska gå innan årets slut elelr något sånt, skulle vat kul i motionssyfte. men jag har ju min stegräknare (någonstans, vet dock inte var) så jag kan ju sätta något mål ändå. nu ska jag sluta slöa och fortsätta med städningen, det går långsamt att städa när man har foglossning, och vissa saker får man lämna för att de gör för ont. eller för att man inte orkar stå böjd hur länge som helst med magen :D Hoppas vi hinenr förbi tippen en sväng idag också, har samlat ihop lite grejjer som vi inte behöver och som är i för dåligt skick för att skänkas, ser i så fall speciellt fram emot att få stå vid proslinscontainern och kasta kantstötta tallrikar, ett nöje alla borde unna sig då och då :D
2010-02-15 | 10:45:40

Riskaketidsmaskin

åt precis en riskaka och fick nostalgiska sommarkänslor : ) Tror att just riskakor lockar fram dem för att jag under min första stora viknedgång 96-97 åt ganska mycket riskakor och just under sommaren.

Tänk att smak kan locka fram sånt...

2010-02-14 | 23:37:36

Mina hjärtan

Idag var en orolig dag. Eller orörlig kanske man ska säga. Barnet rörde väldigt lite på sig. Om man jämför med vanligt.

 När det gått många timmar då man bara fått någon enstaka buff efter att ha provocerat barnet genom att dricka kallt och duscha varmt och peta på magen och lysa med ficklampa på magen och lyssna på musik som barnet tycker om och druckit varm dryck och allt möjligt och stämningen i mig hotade med att bli hysterisk så bestämde vi oss för att kontakta förlossningen. vi fick prata med en snäll barnmorska som lät oss komma in med en gång, och hon mötte upp oss i dörren när vi kom och vi blev visade till ett rum och inkopplade på en maskin som läste av barnets hjärtljud. och mitt lilla hjärt tickade med sitt lilla hjärta så fint så fint, emellanåt lät det som en flock hästar som galopperade. Vi fick även träffa en trevlig läkare som kollade med ultraljud om det fanns tillräckligt med fostervatten och det fanns mer än "tillräckligt", jag fick ligga kvar med hjärtljudsmaskinen påkopplad i en halvtimme och sen tog barnmorskan med en utskriven remsa som visade hjärtfrekevensen till en läkare som sa att det var okej.  

Så kort och gott: allt är bra med lilla bebisen. Men jäklar vad jag var rädd.

När vi låg där började det dessutom buffas en del i magen också, och då gick hjärtljuden upp, som att det sprungits ett varv. ¨De visste inte varför bebisen varit mer stilla i dag, sa att det kan bero på att den ändrat läge litegrann eller att det börjar bli trångt. Alla vi mötte på förlossningen var väldigt trevliga och tog verkligen vår oro på allvar, vilket känns jätteskönt. jag var jättestressad och rädd och orolig när vi kom in och gick därifrån lugn som en filbunke.

Kvällen har efteråt tillbringats med att titta på Dårfinkar och dönickar på voddler och jag köpte en milkshake på vägen hem från sjukhuset för att fira! jag är så glad över att ha mina hjärtan i mitt liv, min fina man och vårt fina barn som snart ska födas!

Lilypie Maternity tickers
2010-02-12 | 10:17:06

Romantisk kväll med maken, Tomas och Rolf

Vi firade alla hjärtansdag lite tidigare i år, nämligen igår. Först belv det romantisk middag på en av våra favoritrestauranger: IKEA-restaurangen 8vi var där och köpte spjälsängstillbehör), och sen gick vi på teatern och såg en hysteriskt rolig show med Tomas Petterson. han firade 20 år som stand up-komiker och showen kretsade kring dessa 20 år och han körde material från de 20 åren så en del blev favorit i repris och en del hade jag inte hört förut. Hursomhelst så var han i allafall jätterolig, jag skrattade så jag fuick ont i magen och han fick stående ovationer av publiken på slutet. I pausen skulle vi fika men jag var inte sugen och tur var väl det, för maken fick betala 65 spänn för en kaffe och en mazarin....kvällen avslutades med att vi såg färdigt på en wallanderfilm vi börjat se häromdagen, med min favorit-wallander Rolf Lassgård.Bland annat så körde han till min stora förtjusning detta om sport:

2010-02-11 | 16:20:18

Anna sväller

Då var jag hemma igen. passade på att ta en kort promenad efter bm-besöket. Blodtrycket hade gått ner igen sen sist, ingen äggvita i urinen, bra hjärtljud på ungen, allt är bra med andra ord. Det som inte var bra var att jag har gått upp ÄNNU me ri vikt sen i måndags, flera kg mer vägde jag nu (hur många känns för sorgligt att skriva ens). Hon tyckte även att jag såg lite svullen ut i ansiktet (vilket jag själv också tänkt på, har ju vägt mer än såhär och inte ens då såg jag ut såhär i ansiktet) så trodde att jag håller på att svälla upp lite såhär i slutet och sa att det med vikten inte var mitt fel och inte mycket att göra åt, jag får bara fortsätta röra på mig och äta bra och göra det jag kan. Känns jobbigt bara! Ska bli spännande att se hur mycket som försvinenr av sig självt efter förlossningen och hur mycket som blir kvar att jobba bort.

Huvudsaken är i allafall att jag är frisk och att barnet mår bra, allt annat får man ta tag i sedan!!!!!
2010-02-11 | 15:21:37

blodtryck och huvudvärk?

nu ska jag ner på ett extrabesök hos barnmorskan och ta blodtryck och urinprov, har haft ont i huvudet till och från under hela veckan och haft telefonkontakt med henne om det nästan varje dag (hon är underbar,ringer upp en och frågar hur man mår), så idag tyckte hon att det var lika bra att jag komemr ner och kolalr en extragång, är säkert inget farligt, själv tror jag att huvudvärken beror på att jag sover så dåligt nu, men det skadar ju aldrig att kolla. Hoppas bara att jag kan kissa, glömde bort mig coh gick och kissade för 10 minuter sen :D nu måste jag sticka!
2010-02-10 | 08:33:22

1 år som opererad!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det...1 år sedan operationen!!!
Herrejesus vad tiden går fort! Igår hade jag nerverna på utsidan eftersom det var igår, för ett år sedan, jag blev inskriven i Falun. Jag var oerhört nervös och vit som ett lakan - jag skakade säkert också. Det syntes på mitt EKG att jag var nervös sa sköterskan... Jag minns känslan jag hade i kroppen när mamma & pappa skulle åka hem, jag var två sekunder ifrån att börja storböla & jag kände mig ensammast i världen! ...jag grinade ju faktiskt några skvättar på mitt rum senare, haha. (Fast då skrattade jag såklart inte!)

Hur som helst. För 1 år sedan förändrades mitt liv totalt och det har inte varit sig likt sen dess! Det är inte bara den kroppsliga förändringen jag talar om, jag talar om den mentala och psykiska förändringen. Att jag gått ner 57 kg i vikt men fått tillbaka 57 kg i självförtroende, självkänsla, tillit & mod. Att jag vågar ta mer plats, att jag känner mig mer värd och att jag syns och hörs mer nu (på gott & ont ;)).
Att jag började dejta igen vilket ledde till att jag träffade kärleken!

Det har varit många gropar längs vägen också - jag kan knappast komma & påstå att resan har varit spikrak och enkel, haha. Inte bara har humöret åkt bergochdalbana, håret rasade av i en hiskelig fart och man har ju varit nere & ledsen några hundratjugotusen gånger - likaväl som man varit jublande glad och bara studsat fram (mentalt)...
Lite stiltje med vikten har det varit men det är ju fullt normalt. Huden har inte hängt med så jättebra heller... så jag längtar redan till dagen jag förhoppningsvis får bukplastik & bröstlyft beviljat. Ja, resan har varit lång men rolig och framförallt lärorik!

Jag vet inte riktigt hur jag ska "fira", min plånbok tillåter för tillfället inga utsvävningar men å andra sidan har jag en flaska cider i kylskåpet så jag kanske skulle öppna den ikväll & skåla för mig själv? ...annars kostar ju inte en liten flaska Asti Cinzano många kronor... Nåväl, det ordnar sig alltid! :)

Jag vet att han inte läser här, men min kirurg, A. Cohen, ett stort TACK till dig för att du gav mig chansen & fick mig att ändra mitt liv!

Vågen står idag på 79.6 kg så det är minus 57.5 kg totalt inkl. prövoåret. Jag är mer än nöjd!
Tjohej & grattis till mig! :)

2010-02-09 | 10:47:52

Köttbullar och köttfärssås

I förrgår orkade jag inte fortsätta med min matlagning, igår tog maken tag i det hela och vi lagade lite lådmat och lite middagsmat. resten av pajdegen som även ska användas till piroger åkte in i frysen till en annan gång och köttfärsen förvandlades till köttbullar och köttfärssås. Köttbullarna blev efter makens imporivsationsrecept och sååååå goda.


Annas mans chiliostköttbullar
mager köttfärs
chilisås
lite mager riven ost
rårivna morötter
lite havregryn
salt och peppar

rulla och stek.

köttfärssåsen
mager köttfärs
rårivna morötter
1 gul lök
tomatpuré (ett par msk)
champinjoner (en burk)
krossade tomater (en burk)
oregano efter behag
salt och peppar

stek lök och köttfärs tillsätt svamp, krossade tomater, tomatpuré och kryddor.
2010-02-08 | 14:52:13

Smådelar

Måste föresten berätta om när barnmorskan skulle beskriva hur bebisen låg, för hon sa det så roligt, att här är huvudet och så är ryggen här och åt det här hållet är alla smådelarna, dvs armar och ben :D

på onsdag ska vi på föräldragrupp igen och då ska vi tala mer om förlossningen, det blir bra, är ju en del man är nyfiken på och vill prata om, men på det stora hela är jag knappt orolig för eventuellt kejsarsnitt heller längre, ser mest fram emot att få träffa bebisen, att få hålla i den och lukta på den och se hur den ser ut, och att maken ska få hålla i den, jag har ju haft den i magen i snart 9 månder. Har tvättat bebiskläder idag, och en filt osv, var jätterädd att de små ministrumporna skulle försvinna in i tvättmaskinen, men fikc ut jämna par när det var dags att hänga. igår gjorde vi om samma misstag sen förra söndagen och trodde att vi skulle kunna åka till IKEA och köpa spjälsäng, var lika mycket bilar på parkeringen då igen så vi åkte bara förbi och åkte hem igen. Får försöka i veckan igen. Eventuellt skulle barnvagnen vi beställt komma den här veckan också.
2010-02-08 | 09:15:19

Ruckbart

Varit hos barnmorskan idag. Blev klämd och mätt på magen mycket grundligt då det även var en stundent med. Fick även ta blodprov och det visade det överaskande att mitt blodvärde gått upp lite (jag trodde att det gått ner och att det varit därför jag varit så trött på sista tiden). I övrigt var proverna också bra. Blodtrycket var lite högre än vanligt och hon frågade om jag haft huvudvärk, har haft tryck i huvudet lite då och då men inte direkt ont. jag skulle höra av mig om jag fick mycket ont i huvudet eller om tryckandet fortsatte. bebisen låg med huvudet nedåt, men det var inte fixerat utan ruckbart, på niomanader.se så står det såhär om ruckbara bebishuvuden:

För omföderskor, ja och även vissa förstföderskor, så fixerar sig inte bebisen. Det finns ofta en bra anledning till varför det sker och det vanligaste är nog att mamman har ett rymligt bäcken. Det är helt enkelt inte tight nog för att bebisen ska ”fastna” med huvudet.
När barnmorskan kan rucka på huvudet (alltså vicka det fram och tillbaka med sina händer när hon klämmer långt ner på magen) så kallas det att bebisen är just ruckbar.
I praktiken så spelar det ingen roll om bebisen är fixerad eller ruckbar så länge den ligger rätt.

jag har gått upp 1,2 kg sen förra besöket. och det känns i kroppen, jag känner mig så tung nu.
2010-02-06 | 19:36:34

Kycklinggryta med grönsaker

4 port

800 g kyckling utan skinn
200g morötter (för mig blev det ca 2,5 morot)
1 gul lök
200 g färska eller konserverade champinjoner
4 tsk margarin
2 msk tomatpur´
en burk passerade tomater
0,5 hönsbuljongtärning
0,5 tsk salt
1 kryddmått paprikapulver
0,5 tsk timjan

Dela kycklingen i grytbitar. Skala morötter och lök, skiva morötterna tunt och hacka löken. smält margarinet. Bryn kycklingbitarna, tillsätt grönsaker och svamp. Häll i tomatpuré, passerade tomater, buljongtärning, salt och kryddor. låt koka på svag värme under lock ca 20 minuter tills kycklingen är färdig. servera med ris.

Jag hade lite fraiche hemma så jag hade i det också, har provsmakat och grytan blev jättegod.

Hämtat från 

Viktväktarnas Lätt och gott, Wahlströms förlag 1988, sidan.156

2010-02-06 | 19:18:27

Tonfisk - och champinjonpaj

4 port, ugn 225 grader

2 satser pajdeg enligt grundrecept

1 purjolök
200 g champinjoner, färska eller på burk
5 dl grönsaksbuljong av tärning
2 dl lättmjölk
2 msk vetemjöl
3 burkar tonfisk i vatten
0,5 dl hackad persilja
salt och peppar
50 g riven ost

kavla pajdegen tunt och klä en pajform med den. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills den fått färg.
strimla purjolöken, skiva champinjonerna om de är färska, låt champinjonerna rinna av om de är konserverade. koka upp buljongen i en kastrull, koka purjolöken och champinjonerna i buljongen på svag värme under lock ca 3-5 minuter. vispa mjöl och mjölk till en redning, rör ner redningen i kastrullen och låt koka ytterligare 3-5 minuter. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt den väl avrunna tonfisken, pesiljan och salt och peppar. Häll stuvningen i pajdegsformen och strö över ost. Grädda ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera med grönsaker.

En portion: 463 kcalorier.

Hämtat från 

Viktväktarnas Lätt och gott, Wahlströms förlag 1988, sidan.149

2010-02-06 | 19:09:25

Grundrecept Pajdeg/Pirogdeg

2 portioner

6 msk vetemjöl
4 tsk margarin
2 msk naturell lättyoghurt


Häll mjöl i en skål, finfördela margarinet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt yoghurten och knåda till en deg. Låt vila ca 30 minuter i kylskåp innan användning.

Hämtat från 

Viktväktarnas Lätt och gott, Wahlströms förlag, 1988, sidan.144

2010-02-06 | 19:04:18

Matlagdag och fågelfri

Det blev bara lagat paj och kycklinggryta idag, orkar inte stå upp längre än så : ) Tycker att jag misslyckades lite med pajfyllningen som blev lite för rinnig, men det blev gott ändå (åt en bit till middag). Gjorde flera satser av pajdegen som även ska användas till pirogerna så jag gör dem imorgon, och köttbullar och köttfärssås. blir det någon deg över efter det så gör jag färdigt ett pajskal till och stoppar i frysen.

Har pratat några gånger med maken som väntas hem om en- en och en halvtimme ungefär. Han tyckte att det kändes jobbigt at lämna fåglarna men var säker på att de skulle få det bra. först ska de få stå två veckor i ett rum för nya fåglar, de kommer att undersökas av veterinär avmaskas och kloklippas (undrar hur det komemr att gå med roffe) och de som inte är ringmärkta kommer att märkas. Sen skulle de få stå en vecka i något annat rum och tillslut kommer de att få flytta in i voljärer och bo tillsammans med flera andra fåglar. han som hade stället troddee även att det skulle finans en god chans att fjädrarna som Roffe plockat på sig själv, Barbro och Parvel skulle kunna växa ut när de får bo på annat sätt, och det hoppas jag. På somamren kommer de kunna flyga ut utomhus i voljärerna om de vill, något jag önskat åt dem länge (en plan har alltid varit att skaffa en utevoljär till fåglarna om vi skulle köpa hus). Fåglarna kommer inte att ges bort till någon annan utan får stanna där så länge de lever, så de behöver alltså inte uppleva stressen att byta miljö igen, och det känns ju bra. Om vi vill hälsa på dem så kan vi bara åka dit när de har öppet, sådet kanske blir en utflykt dit i sommar, men då känne rnog inte fåglarna igen oss (och vi kanske inte känner igen dem...fast det tror jag, man brukar se på ögonen vem som är vem). Vi hör väl av oss om några dagar till dem och hör efter hur det går för dem.

Nu ska jag lägga ut lite recept från dagens matlagning här i bloggen. bilder kommer senare, jag fattar inte hur jag ska få över dem från kameran till datorn.
2010-02-06 | 11:54:59

Fettsugning vid 12 års ålder

Maken har ringt, skönt att höra hans röst. har hunnit profylaxa lite, talat med en kompis i telefon och snart städat färdigt i köket, ska strax börja med matlagningen.

Läste igår i aftonbladet om en tjej som gått ner 50kg med hjälp av träning med wii och omlagda kostvanor. vi har ett wii här hemma och det är ju jätteroligt att spela på, gillar inte tv-spel ananrs, men med wii så får man ju röra kroppen också. det kan ju bli svårt att komma iväg till gymmet med en liten hemma, så man kanske ska införliva wii-träning mer sen i sin vardag. Varvat med barnvagnspromenader, träningsdvd.er och annan träning så kan det nog bli roligt. annars är jag väldigt sugen på att testa bodycombat eller liknande träning. min kompis T tränar boxning (alltså inte boxpass utan riktig boxning med tränare på boxningsklubb) och det verkar jätteroligt. Tror inte att de fått börja slå varandra än, hoppas inte att hon kommer vara med och slåss i så fall (är ju rädd om henne) men själva träningen runt omkring verkar jättetuff och jätterolig. Har en teori om att man i alalfall lär bli stark iarmarna av att bära på sitt barn som ju dessutom växer och komemr att väga mer och mer, då lär man ju få bli starkare och starkare.

Ska försöka vara en god förebild för barnet genom att äta nyttigt och varierat och ibland onyttigt för att det är gott och träna i sund mängd. såg en helt sjuk dokumentär häromdagen på tv 4+ om 12-åringar som fettsög sig, den ena tjejen menade dessutom på fullt allvar att "jag brydde mig inte om riskerna med operationen, skulle jag inte ha gjort den så skulle jag i allafall ha dött om några år" och läkaren som gjorde det tyckte inte att det var något konstigt: "hon var redan utvecklad och hade fått mens, jag har förlöst kvinnor yngre än henne"...tjejen var alltså 12 när fettsugningen gjordes, var finns det 11-åriga kvinnor någonstans?. Föräldrarna var supernöjda för nu var ju problemet fixat för dotterns del och hon blev accepterad i skolan och slapp bli retad i skolan och utstirrad på stan. Tjejens historia hade inspirerat fler tjejer, och de intervjuade även en annan tolvåring som ville göra samma ingrepp. Hon åt minnsann nyttigt och allt det där men gick inte ner i vikt, tjejens mamma var helt för operation...i nästa klipp fick man se hur hon öppnade kylskåpsdörren för att ta mat och där inne låg två staplar med säkert 10 pizzor i kartong. Visst kan inte jag veta om de skulle ha 10 pers på middag och köpt varsin pizza, men det rimmade så illa med fettsugningsdiskussionen. Jag tycker inte att man fettsuger barn. Gastric bypass på en tonåring kanske, om det finns bra motiv för det, om personen lider av sin vikt psykiskt eller har medicinska problem pga den...eller kanske ett sånt gastric band så att det går att ta bort sen, det är mer en medicinsk operation tycker jag, fettsugning är en skönhetsoperation och löser inte barnets ätbeteende elelr underliggande problem som yttrar sig i eventuellt matmissbruk.

men i första hand tycker jag att vi ska jobba på att tjocka barn slipper bli retade (eller att barn överhuvudtaget slipper bli retade) genom att lära våra barn att folk ser olika ut och det är okej, och att även själva hålla den inställningen som vuxna när vi möter andra vuxna. Det är inte fult att vara tjock eller smal så länge man är hälsosam. man kanske kan tycka att jag säger emot mig själv eftersom jag kämpat och kommer att fortsätta sen att kämap för att gå ner i vikt, men det är för att jag inte mår bra när min kropp kommer över en viss vikt, dels psykiskt eftersom jag inte tycker att jag passar att vara tjock (finns tjocka människor som ska vara tjocka, som passar att vara det och ser skitsnygga ut), men även fysiskt eftersom jag har problem med mina fötter och får ondare när jag är större och jag tror att tyngden gör så att problemen blir värre fortare. jag vill inte bli för smal, jag vägde som minst 56 kg och det var på tok för lite för mig även om det räknas som normalt för min längd, jag mådde dåligt både fysiskt och psykiskt och det såg inte snyggt ut på mig, men det finns människor som är ännu smalare och som passar att vara så smala och ser skitsnygga ut (och det finns människor som vill gå upp i vikt, vilket verkar svårare än att gå ner tycker jag och vill de de ska de också kunna få hjälp likväl som jag kan få hjälp att gå ner) , så jag är helt enkelt för att man ska hitta sin egen tjocklek som man trivs med själv, en nivå där man mår bra oavsett om man är tjock eller smal och sen försöka hålla sig till den så att man själv mår bra, och att alla andra ska acceptera en som man ser ut. Istället för att fettsuga tjocka barn och lägga skulden på att de blir retade på dem själva så kan vi ju börja med att titta på omgivningen och hur vi själva beter oss mot människor.

2010-02-06 | 09:18:47

vad tyst det blev

Vad tyst det är. ska bli intressant att se hur många gånger jag kommer att försöka göra fågelrelaterade saker idag, jag har redan lyckats tänka att jag ska dra upp persiennerna så att de får ljus och det känns som att de fortfarande står där på sitt bord i vad vi kallat fågelrummet...

Nu ska jag äta lite mer frukost eller mellanmål eller vad det blir, var uppe med tuppen i morse och hjälpte till att få iväg fåglarna och fixa matsäck till maken, så jag har redan ätit lite ägg. Sen blir det städning i köket och efter det matlagning!!!!

När vi bar ner buren i trappuppgången var de tysta ända tills det bara var en trappa kvar, då började de gasta för fulla muggar, säkert inte så uppskattat av grannarna :D
2010-02-06 | 00:43:52

Lördagsplaner

Ska gå och lägga mig nu. Morgondagen planerar jag att fylla med matlagning och bokläsning som distraherande moment. matlagning av många rätter som ska hamna i frysen och ätas första tiden efter det att vi kommer hem med bebisen. Det blir: mackaroner och köttbullar i tomatsås, piroger, champinjonpaj, köttfärssås och spaghetti, blomkåls- och purjolöksoppa och kycklinggryta, alla recept hämtade från en viktväktarkokbok från 1988 som jag en gång i tiden köpte på myrorna för 15 kr och som jag lagat mycket gott ur, recepten är ej pointsberäknade, det är något annat gammalt vv-system jag inte känner till, men jag tycker att det har mindre betydelse, huvudsaken är att vi får goda och näringsrika middagar i oss. kanske gör jag en skinkpaj också, vi har julskinka i frysen. ror att det kan vara bra att vara föreberedd, speciellt om man vet att man är sån som gärna "tar en macka" istället för mat när det blir stressigt.

Imorgon har jag två saker jag måste distrahera mig ifrån: att fåglarna är borta och att maken åker med dem ändå ner till småland och sen åker han hem igen. Jag AVSKYR när han är ute i trafiken, och det här blir en lång resa tur och retur, jag blir så orolig. han kör bra och fint. Bilen han ska köra är bra och fin. Vädret ska bli okej. men jag är rädd för alla trafikdårar och rattfyllerister som finns ute på vägarna, jag är rädd för folk som kör för fort, jag är rädd att rådjur och älgar ska hoppa fram framför bilen, jag är rädd för att han ska råka ut för någon trafikolycka. Sen jag blev gravid har min rädsla för att det ska hända honom något blivit värre, men jag har alltid varit rädd. Det är en rädsla som inte går att få bort genom att slappna av, elelr se med förnuft och förstånd på situationen och statistik osv, vad jag än gör elelr hur jag än tänker så är jag likt förbannat rädd och det komemr jag vara när jag står där imorgon och lagar köttbullar. Det gäller bara att göra saker, att sysselsätta sig och distrahera sig och få tiden att gå tills det gått så lång tid att han står hemma i hallen igen. Förutom matlagning så står promenad, filmtittning (har köpt två wallanderfilmer, psykoprofylaxandning, läsning ev. tvätt och dammsugning (om kroppen orkar), bloggning och telefonprat på agendan. Kanske syr jag lite också och sorterar papper. Innan matlagningen ska jag i allfall städa köket och har jag tur blir det mycket disk att ta hand om efteråt.

Kanske publicera något recept på bloggen från matlagningen, några önskemål om vilket?
2010-02-05 | 10:26:16

Sista natten med gänget

I och för sig sista dagen också, med vårat lilla fågelgäng. idag ska de bli ordentligt ompysslade, brukar pytsa ut pysslet under veckorna så att det händer något nytt mysigt nästan varje dag, men idag ska det bli allt på en gång: bad och dusch, olika godsaker att äta, småprat osv. kan erkänna att det känns jobbigt, även om det också är en lättnad. har kolalt upp stälelt de ska till ordentligt genom att ha mailkontakt med länsstyrelsen i kommunen bland annat, så det ska inte vara något dåligt ställe. och skulle maken av någon anledning tycka att det inte verkar bra när han kommer dit så får han ta dem med sig hem igen. Det är som att en era eller epok slutar för oss imorgon , fågeleran, för efter det här så blir det inga fler fåglar hos oss mer, inga husdjur alls på länge länge länge. maken har haft fåglar sen han var liten och hade två när vi träffades och flyttade ihop, det var så det började. tycketr att detta platsar här i viktigt-bloggen då det påverkar mig så sjukt mycket känslomässigt och är ett stort och viktigt beslut vi har tagit angående livet.

 Själv är jag nog egentligen mera kattmänniska, men maken är allergisk så någon katt lär det inte heller bli i det här hemmet. Kanske en hamster eller nåt när vårt barn är tillräckligt stort för att vilja ha ett husdjur. Tycker det är synd med fågalrna egentligen, tror att det är bra för barn att växa upp med djur omkring sig (kanske för att jag själv knappt varit husdjurslös i hela livet), men vi har ju en park full med änder alldeles i närheten av där vi bor och min mamma har en hund och vi känner folk med olika djur så man får väl försöka skola in barnet i "var snäll med djuren"-världen ändå. Min fyraåriga brorson fick två geckoödlor i julklapp av sina föräldrar och min mamma vilket tydligen uppsakttdes väldigt mycket : )

jag har genom åren, under uppväxten och sen efteråt haft många husdjur, alltid flera samtidigt och jag minns dem alla:
Katter (Svante, Frida, Trixie, Jerry, Snutte, Musse, räknar man även med pappas katter som jag nog såg lite som mina så är det även: Werner, Vesslan, Gullan och Mini)
Ökenråttor (Molly, Noppan)
Marsvin (Majken)
kanin (Snövit)
Hundar (Axa, Lufsen, Zigne)
Nymfparakiter (Nisse, Klara, Rolf, Barbro, Parvel, Pyret, Fina, Lars, Bengt, Malin och Molly)
 Pyret? 15 dagar gammal


GängetÄnder i parken


Zigne, min mammas 10-åriga valp : )

Läsare: har du husdjur? har du haft under uppväxten? berätta lite i en kommentar om ditt/dina djur!!!
2010-02-05 | 09:50:34

Fel nummer

När jag stod i duschen ringde min mobil och när jag kom ut och kolalde hade jag ett låååååångt meddelande intalat från "dolt nummer". tyvärr var det itne till mig utan till någon tjej som skulle ha praktik på en daglig verksamhet och det var henens handledare som ringde för att meddela att hon skulle börja halv nio på måndag och att han int ekunde ta emot då för han skulle vara på möte till halv 11 men att det skulel finans anadra där som skulle ta emot henne". hade han lämnat något telnummer så hade jag ringt upp och sagt att han ringt fel, men nu kunde jag inte ens uppfatta namnet på det dagcenter där han jobbade, hoppas att den stackars tjejen inte kommer försent till praktiken och att det uppstår pinsamheter för henne för att Jonas som han hette riåkade ringa fel.
2010-02-04 | 14:02:39

Min lilla katt

Föresten, någon kanske minns att jag misstänkte att det inte var en bebis utan en kattunge i magen förut, har ju sedan dess fått se att det visst är en bibis på ultraljud, men i natt så drömde jag att jag födde kattungar. en hel kull på 6 stycken. svartvita och väldigt olika stora. Det värsta var när de ville dia, för jag hade ju inte 6 spenar. och så sprang de omkring överallt så det var jättesvårt att hålla reda på dem, var livrädd att råka lägga mig på den minsta som var jätteliten.

 
6 stycken kattungar eller en bebis på bilden?

kanske drömde jag det för att jag tittade på Lennart Nilssons "sagan om livet" igår på kunskapskanalen, det handlade om evolutionen utifrån ett fosters utveckling och där fick man bland annat se hur pass lika männiksor, grisar och kycklingar var som embryon och att apor och människor var jättelika varandra länge som foster. ,am fick även veta att valar och delfiner härstammar från en landlevande hundliknande varelse som "återvände" till havet... sjukt intressant!!!!
2010-02-04 | 12:36:33

På lördag åker de

På lördag blir de sista fyra i vårt fågelgäng flyttfåglar.

jag har väldigt dubbla känslor inför detta, på ett sätt känns det bra, det ska bli skönt att slippa deras illvrål 8idag har de skrikit så att jag har fått ont i öronen, på riktigt ont i öronen, och jag har fått sämre hörsel de senaste åren enligt hörseltest), det ska bli skönt att slippa ha dåligt samvete för att de inte får vara ute tillräckligt, samvete för att jag tycker att de är jobbiga när de skriker, slippa vakta så att de inte lägger ägg (och den vara tvungen att vara den elaka som plockar bort äggen), slippa avbryta fågelfajter mellan parvel och Roffe. Samtidigt så blir jag så himla ledsen också, när de inte bara sitter och skriker skriker, när de inte bråkar och drar varandra i fjädrarna då är de helt underbara små personer med alla möjliga egenheter och spännande historier mellan sig. och jag får så dåligt samvete över att de ska få åka långt i bil, och jag får så dåligt samvete över att de ska behöva flytta till okända människor med okända fåglar när det är oss de är vana vid, och jag blir orolig över hur det ska gå med Roffe som är så nervös och svartsjuk av sig och med Barbro som är så följsam när det gäller Roffe, och med Parvel som är aklltid har bott hos oss ända sedan han bara var ett litet ägg och som är den bortskämdaste lilla divan i världen. Jag oroar mig inte för Fina, hon är en tuff brud i lyxförpackning (ja hon är av den dyrare färgen) och hon backar inte för nån och klarar sig alltid. jag kommer att sakna dem och jag kommer att längta efter dem. Vi har haft Roffe sen 2003, det blir sju år, de andra kom 2004 och 2005 om jag minns rätt, parvel är son till Roffe och Klara(som dog 2005). Vi har sett honom ta sina första andetag, sett honom bli matad, sett honom växa, öppna ögonen, få fjädrar, lära sig flyga, sett honom första gången han drack vatten, första gången han åt själv, sett honom bli pappa och ta hand om sina ungar...

Visst, de är "bara djur", men i flera år har de varit familjemedlemmar här. men det här med att de flyttar är bäst för både oss och dem, de behöver mer uppmärksamhet, stimulans och frihet än vad vi kan ge dem och vi behöver mer lugn och ro, att ha dem kvar skulle bara vara missriktad kärlek från vår sida.

Jag följer inte med när de åker, skulle bli för många stopp på vägen med mig med (vet ni hur ofta man kissar i åttonde månaden?) och jag orkar inte heller pga ryggen + att jag har blivit livrädd för att åka längre sträckor med bil ifall det skulle hända något just nu. Så på lördag hade jag tänkt distrahera mig med matlagning och läsning. Ska laga matlådor till frysen som ska ätas i början av föräldraskapet. och jag ska läsa en eller flera böcker. För jag måste distraheras från att fåglarna är borta och jag måste distraheras från att maken ska vara ute och åka på vägarna hela dagen och utsätta sig för vägarnas alla faror.


Parvel när han bara var en månad gammal
2010-02-03 | 14:39:27

Here comes the sun

har precis kommit hem efter lunch med T och känner mig betydligt gladare än innan :D Är även glad över att jag fick hem ett paket från en auktion jag vann på tradera häromdagen med ett par gula sprkbyxor som kommer från ett gammalt lager, vet inte hur gamla de är men de påminenr om byxor jag hade som barn så från 80-talet kanske och helt oanvända jättefina! Skönt att humöret vände, hoppas jag kan hålla mig lite glad nu också :DDen här låten älskar jag och bebisen verkar också gilla den, sparkar och har sig när den kommer på : )(och det passar ju bra, för bebisen är vår sol som började lysa efter att vi haft en lång och jobbig "vinter" med all sorg och så. Det här är min gladlåt och min tröstlåt och bebisens låt!!!!
2010-02-03 | 11:28:22

Surkärring

Är det nu det där berömda graviditetshumöret börjar sätta in på mig? vaknade sur och har bara blivit surare under dagens gång. Började gråta för ett tag sedan för att det inte fanns några rena underlakan och jag vet att jag inte komemr att hinan tvätta några såna idag. Ska snart träffa T i allfall, hoppas att det ska hjälpa till att sudda bort den sura minen från mitt ansikte, jag har dock redan förvarnat om att jag idag är en riktig surkärring...

2010-02-02 | 15:08:11

Förlossning och bb

nyss hemkommen från promenad, skönt att få lite frisk luft och motion! Fick svar idag från ellos att Beställningen med ordernummer: xxxx, är redan levererad och betald. Den är inte skickad på nytt, och det finns således ingen beställning att stoppa." Så det var ju bra, konstigt bara att jag fick en orderbekräftelse på den igår...

Illamåendet igår gick över så småningom och vi var på infon på lasarettet om förlossningen, det var ett bildspel med bilder från förlossningsrummen och två barnmorskor som pratade, den ena om förlossningsavdelningen och den andra om bb och amning. Här i örebro åker man hem inom ett dygn efter förlossningen om allting har gått bra, tidgast efter 6 timmar, så man kommer inte till bb om det inte hänt något särskilt. jag tycker att det känns lite sådär, visst skönt att få komam hem säkert, men när man aldrig har haft barn förut så skulle det vara skönt med en mera gradvis utyslussning till hemmalivet igen...:D Förlossningsrummen såg fina ut tycker jag, och man hade tillgång till dusch, cd-spelare, en skön fotölj osv.
2010-02-01 | 14:37:33

Inte kräksjuk

Har hitills inte kräkts eller gjort något anant vinterkräksjukigt så illamåendet  har säkert bara med graviditeten att göra, en rejäl halsbränna efter min lunch börjar också tala för det....

 Har i allfall pratat med chefen om de viktiga papprerna och lyckats logga in på ellos och där står inte gardinerna som order utan som tidigare beställning så jag hoppas att det ska ordna sig där också. Senare i eftermiddag/kväll ska jag på information på lasarettet om förlossningsavdelningen (om jag fortfarande inte mår jätteilla förstås, riskerar inte att smitta någon annan med något såklart), och det ser jag fram emot, som den goda studenten jag alltid har varit så älskar jag att få information och klara riktlinjer, veta fakta och ha koll på läget. tänker såklart mer och me rpå förlossningen, men känner mig inte speciellt orolig eller rädd eller något sånt, tycker att det ska bli en spännande upplevelse.  är såklart liiite orolig för att det ska bli kejsarsnitt, det kan jag erkänna, men blir det så, får jag väl hänga med i det också, huvudsaken är ju att barnet kommer ut. Det är inte lång tid kvar nu...är beräknad till 15 mars, och det räkans som "normalt" att barnet föds mellan tre veckor tidigare och två veckor senare än det datumet... jag tror på senare eftersom det tydligen är vanligt balnd förstföderskor och ska man tro på ärftlighet i den saken så föddes jag 3 veckor senare än beräknat. Mitt bland alla babysaker som ska köpas så håller jag på att försöka lista ut hur det här med amningsbh funkar, lite svårt när man inte vet vilken storlek ens bröst kommer att ha. funderar på att chansa och köpa en lite billigare att ha först, för att sedan kolla ut några bättre när man har mer kläm på tuttstorleken.

2010-02-01 | 12:00:00

Fel sidaHar idag vaknat (på fel sida) och gått upp väldigt sent, inte för att jag är lyxhustru som ligge roch drar mig halva dagarna utan för att jag inte kan sova på nätterna. I natt gick jag därför upp och tittade på tv vid halvfyra snåret efter att ha legat nån timma och glott...och jag lyckades inte somna förräns vid 6. Och idag har jag en hel del att göra, då vill jag egentligen vara uppe tidigt och få sakerna gjorda, men man måste ju sova också. Ska ringa min chef och reda ut lite papper som ska in till försäkringskassan som arbetsgivaren ska fylla i, vet inte vad som gäller för mig som bara är timanställd, men hoppas att chefen vet.

 Och sen har Ellos skaffat ett fint litet merjobb till mig, jag har nämligen beställt lite kläder därifrån nyligen, och idag när jag går in på min mail så finns det ytterligare en orderbekräftelse på GARDINER. Det är en gammal beställning som jag gjorde förra året, gardinerna har jag fått och de hänger uppe i detta rum jag nu sitter och skriver i. Försökte ringa kundtjänst, men det blev bara tyst i luren. Försökte logga in på "mina sidor" men det var tekniska problem. har mailat och fått meddelande att jag ska få svar inom 3 jävla dagar, men då är det ju försent, ordrar måste stoppas innan en viss tid samma dag som de laggts. Får se om jag får stopp på detta, orkar inte krångla. Jävla ellos!!!! Nu är jag irriterad.

Som krydda på moset mår jag jätteilla, får se om ett tag om det är någon fin vinterkräksjuka man dragit på sig eller om det ger med sig.

idag är jag med andra ord sur och vresig och stressad och mår superilla och har viktiga papper att fylla i, inte någon bra kombo.

Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)