2010-05-18 | 09:20:55

Vårruset 2010 imorgon

har 5 minuter medan dottern sover, tänkte bara passa på att skriva att jag som vanligt kommer att delta i vårruset och att det kommer att hända imorgon och jag är så glad och ser verkligen fram emot det. Som vanligt kommer också min kompis J hit, vi har en tradition sedan 2003 att gå/springa/ta oss runt vårruset tillsammans. J har för övrigt blivit utsedd till att vara dotterns Gudmor (något jag lovat henne redan för många många år sedan, att om jag någonsin skulle få barn så skulle hon bli Gudmor) och det är första gången de två kommer att träffas ikväll!!!!  Under årens lopp har även fler hängt på under olika vårrus, alltid lika kul när det är fler som vill vara med, imorgon kommer förhoppningsvis min fina kompis Å, kusin med j för övrigt, och hennes underbara lilla dotter också hit. Imorgon blir det troligtbvis vårrus med barnvagn, så man kan väl inte hoppas på någon supertid, men det gör ingenting, det är stämningen och medaljen jag vill åt : ) efteråt har min snälla man bokat relaxen på sitt jobb och beställt mat åt oss från en restaurang.

jag har inte träna så mycket, men jag går ju mycket med barnvagnen så förhoppningsvis komemr jag att orka igenom loppet utan att vara alltför slut efteråt.

Två vårrusettraditioner som vi alltid gör:

Köper skosnören till förmån för bris
Köper en godisrem att ha och snaska på under loppet

nu måste jag logga ut igen och försöka passa på att dammsuga lite medan lillflickan sover.

ska ni /har ni vara/varit med i vårruset i åt?

2010-05-13 | 11:28:04

Eeeee

jag fattar inte hur "alla andra" hinner sitta så mycket vid datorn när de har bebisar, när min sover, de gånger hon inte sover på mig, så försöker jag hinna med lite hushållsarbete, brukar hinan hänga ungefär en halv maskin tvätt eller dammsuga ett par golv : ) men alla andra kanske inte hinner mer de heller, kanske bara jag som fått det för mig? hur som helst så lever jag ett mysigt liv just nu. Det är jätteroligt att se hur dottern utvecklas mer och mer, häromdagen blev hon två månader. För några veckor sedan vände hon sig för första gången från mage till rygg, sen gjorde hon om det tre gånger samam dag och efter det har hon inte gjort det något mer, det kanske var tråkigt? : D Många gånger varje dag fyrar hon av sitt vackra tandlösa leende mot en och man smälter lika mycket varje gång, hon säger smarta saker som "Aouuu" och "eeeeee" och "gaou" och hon äter som en liten häst. Sist vi var hos bvc för några veckor sen vägde hon 1 kg mer än när hon föddes och var 7 cm längre. jag brukar vara ute och gå med henne 1-2 timmar om dagen i vagnen, först en timme själv och sen brukar det även bli en halvtimme- timme på kvällen med maken också. Gällande maten försöker jag först och främst att hinna med 3 mål + ett par mellanmål och oftast blir det nyttigt. ,klarade "vita månaden" sånär som på ett fusk och funderar på att köra en månad till, ett bra knep för att inte köpa godis.

ska förska hinna blogga lite mer framöver. Nu ska jag gå och amma. hej så länge


2010-05-03 | 18:41:02

Godkänd för bukplastik!!

Jippie, tjohej och fadderallanlej!
Jag var supernervös när jag skulle in till plastikkirurgen och gick igenom alla mina argument inuti huvudet. Jag kan säga som så att jag inte behövde vara nervös och jag behövde inga argument alls. Har man gjort denna operation (gastric bypass) och kommit under BMI 30 så "kvalar" man in för en bukplastik.
Jag fick i vanlig ordning vänta innan kirurgen kom, han var ca 20 minuter sen så jag hann bli både irriterad och ännu mer nervös. Hur som helst, jättetrevlig karl som direkt menade att jag skulle få bukplastik. Han klämde lite, fotograferade magen (uuuhhh...) och förklarade ingreppet. Klart!
Ja, mer än så var det inte. Det tog ca 10 minuter allt som allt och sen gick jag därifrån med ett fånsmil på läpparna. Efteråt kom jag såklart på att jag skulle frågat om det, det och det. Nåja... Jag kan alltid googla mig fram till svar och ringa sköterskorna, dom har ju fått några samtal av mig förut, haha.

Däremot får jag inte bröstlyft. Jag hade fått fel uppgifter från kirurgen som utförde magsäcksoperationen på mig. Så bröstlyft får jag göra privat vilket känns riktigt surt och ledsamt, då jag vet att jag och mina avlånga russin hade kvalat in... Plastikkirurgen menade att bysten kan man fixa med bh:ar. Jo, visst... men utan bh då? Hur snygg känner jag mig?

Lårplastik och armplastik ("gäddhäng") kan man också få beviljat, men då måste man verkligen "kvala" in och det gjorde inte jag på något av det. Skitsamma, jag kan stå ut med dallriga lår och lite armhäng - men brösten? Gaah. Jag har inte 30.000:- till övers... Så jag får helt enkelt hoppas på att jag får ett jobb så småningom och tjänar tillräckligt väl för att kanske kunna ta mig ett banklån. För ja, så viktigt är det för mig att få brösten fixade.

Jag är i alla fall jätteglad över att jag ska få bukplastik! Om jag förstod honom rätt så blir operationen av inom 8 månader, så jag siktar på att vara opererad lagom till min 2-års dag, det vore väl ändå en fin present!
Det kommer att bli bukplastik enligt denna konstruktion, med ny navel & allt:

Snitt vid bukplastik Bukmuskulaturen stramas upp med stygn Avlägsnande av överskottshud vid bukplastik


När sjukhusbesöket var över åkte vi till Plantagen och shoppade lite blommor och växter, och efter det blev det ICA Maxi och matshopping. Herregud, jag skulle kunna handla ihjäl mig på den affären. Jag ääälskar att vandra i mataffärer och speciellt av den typen som har hur mycket som helst i sitt utbud.
Efter matshoppingen var vi alla tre hungriga så det blev en tidig middag på Donken, gott men flottigt. Nu ska jag bara smälta detta och googla fram ännu mer information om bukplastik.

Vass 2010, beach 2011? ;)
Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)