2011-01-09 | 11:34:28

Två fiskrecept till - Viktväktarvänliga!

Jag hittade en bunt med gamla Viktväktarrecept hemma och nu tänkte jag dela med mig av två fiskrecept. Den som inte viktväktar kan ju byta ut lättprodukter mot fetare om man så vill.


Lax med champinjoner
2 portioner - 4 ½ points/portion

2 portionsbitar laxfilé à 125 g
100 g färska champinjoner
2 tsk flytande margarin
1 dl lättmjölk
1 tsk Maizena redning för ljusa såser
salt & nymalen svartpeppar
persilja/dill, citronklyftor

Värm ugnen till 200 grader.
Lägg laxbitarna i en ugnssäker form, salta och peppra. Täck med aluminiumfolie och ugnskoka fisken tills fiskköttet är fast och har fått ljusare färg, ca 15 minuter. Borsta av champinjonerna om dom är jordiga, skiva dem sedan. Fräs dem i margarinet i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då. Vispa ihop mjölk och redning, rör ner i champinjonerna. Låt såsen koka ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och garnera med persilja/dill och citronklyftor.Marinerad lax
4 portioner - 3 ½ points per portion

4 portionsbitar laxfile à 125 g
2 msk soja
1 tsk flytande honung
½ tsk kinesisk kryddblandning alt. ingefära + paprikapulver

Värm ugnen till 200 grader.
Blanda soja, honung och kryddor i en ugnssäker form. Vänd laxfiléerna i blandningen så att de täcks runtom av kryddmarinaden. Lägg fiskbitarna (med skinnsidan ner om det är skinn på dem) i formen och ugnsstek i mitten av ugnen tills fiskköttet är fast och har fått ljusare färg, ca 15 minuter.
Servera med t.ex. ris och sparris.

/Lina
1 Kommentarer
Anna:

Tack för rcepten!!! Ska laga det översta idag, tyvärr så har de ju änrat om i pointsräkningen så nu kostar en portion 8 propoints. jag tycker att vv har blivit lite sämre faktiskt, man har inte fått lika många "extra" points som de har höjt maten på.

2011-01-12 | 18:42:44
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)