2011-07-25 | 11:17:56

Efter "semestern"

Har haft min längsta sammanhängande ledighet för sommaren, tre dagar, och ska tillbaka till jobbet om en liten stund. Är inte alls i form för det känner jag, trött, ont i kroppen , har vaknat av hosta i natt och är allmänt ledsen över att dottern kommer att sova när jag kommer hem och att jag ju knappt hunnit träffa henne alls idag. Hon pratar så mycket nu, och sjunger, det är riktiga ord blandade med egenpåhittade, jätteroligt att lyssna på henne.

Nu ska jag packa ihop matlådan, pussa man och barn och släpa mig ner till cykeln, hoppas att kraften infinner sig när jag väl är på plats.
2011-07-20 | 19:20:09

wtf

Skriver inget här för jag har inget att berätta angående vikten, den står nämligen i stort sett stilla. har pendlat några hekton upp och ner under sommaren, men annars: ingenting!

Har dock fått dra åt skärpet 3-4 hål. Men jag ser inte smalare ut.

Det är så konstigt, jag har alltid gått ner under städsäsongen förut, till och med en sommar när jag i det närmaste levde på skräpmat gick jag ner, man rör sig så sjukt mycket jämfört med vanligt. i år cyklar jag dessutom till och från jobbet varje dag. Och vi går ofta någon timmes promenad med vagnen på kvällen.

jag tycker att jag sköter maten. Har inte orkat fylla i viktväktarlistorna och räkna propoints, men äter regelbundet, nyttigt och ja...hyfsat bra, inte överdrivet med någonting. Dricker vatten.

jag fattar ingenting.

Alltså, jag cyklar 30 minuter nästan varje dag, jobbar med att städa 8-9 timmar (och rör mig då hela tiden, har förut mätt upp att jag går mellan 18000 och 23 000 steg på ett pass), och efter jobbet så är jag och maken ute och går med dottern i vagnen nån timme. Borde det inte ge något viktresultat?

Jag är så trött på det här, att försöka gå ner i vikt, tänka på vikt, älta vikt.
2011-07-18 | 08:30:00

Lammfärsbiffar

Igår kväll gjorde jag lammfärsbiffar, blev supermumsigt!
Jag använde mig av detta recept, vet inte var jag hittat det men bra är det och gott - förstås.

Du behöver för ca 16 biffar:
400 g lammfärs
1 äggula
1 dl matlagningsgrädde
1 ½ tsk salt
1 tsk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
1-2 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta, pressad
(½ gul lök, finhackad)

Blanda samtliga ingredienser (uteslut den gula löken om du inte vill ha den) och forma till små biffar, stora köttbullar eller små kebaber. Stek i smör/olja i ca 5 minuter. Servera med t.ex. bulgur och en fräsch sallad. Det är även gott att fylla pitabröd med sallad, biffar och en enkel sås på créme fraîche & färska örter.
2011-07-17 | 21:20:00

Bukplastik - Före & Efter

Den 24/11-10 gjorde jag en bukplastik på Plastikkirurggruppen/Sabbatsberg i Stockholm.
Ni som hängt här ett tag vet varför jag gjorde den, och ni som inte vet ska få förklaringen här: den 10/2-09 genomgick jag en gastric bypass-operation och med hjälp av den har jag gått ner 74 kg i vikt. Det sätter sina spår på kroppen, då huden inte hänger med... Landstinget betalade operationen då jag uppfyllde deras krav för att få en bukplastik, men operationen utfördes i Stockholm p.g.a. långa köer i Dalarna. Totalt tog min plastikkirurg bort 1,3 kg hud. Och så här blev resultatet som ni ser nedan ↓ , jag behöver kanske inte säga att jag är mer än nöjd? Det skiljer alltså 6 månader mellan förebilderna och efterbilderna. Att jag är blek och har miljoner bristningar får ni stå ut med. Eller jag bjuder på det!Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)