2009-07-29 | 09:44:01

Lägga ner?

Jag funderar på att lägga ner mitt viktbloggande.

Det var roligt i början och roligt veckorna efter operationen. Då fanns det fortfarande nyfikna läsare och jag hade något att komma med. Nu när livet är vardag igen och allting funkar som det ska (oftast) så är det inte lika roligt. Missförstå mig rätt.
Vägningen exempelvis, hur rolig är den för er som läser? ...är det intressant att veta? Jag har ingen koll eftersom det är sällan eller aldrig någon kommenterar. Inte bara viktresultatsinläggen, utan övriga inlägg också.

Jag har min privata blogg och den uppdaterar jag, inte varje dag, men oftare än denna.

Äsch. Jag vet inte.

Om jag säger så här: det är inte roligt längre.
Jag vet aldrig vad jag ska blogga om och det känns som att jag inte har något att säga.

Så jag får väl tänka på saken och återkomma med besked.
2009-07-28 | 09:09:03

Vägning 28/7

Vikt idag: 95,3 kg (95 kg)
Veckans viktminskning: +0,3 kg (0,2 kg)
Total viktminskning: 41,9 kg (42,2 kg)
Viktminskning sen operationen: 29,2 kg (29,5 kg)
BMI: 35 (34,8)

Kommentar: Jaha ja. PMS och vätska gör ju sitt på vågen. Inget att haka upp sig på eller gråta över.
Det här ordnar sig bara lingonvecksjäveln kommer igång...
2009-07-21 | 21:48:29

Vägning 21/7

Vikt idag: 95 kg (95,2 kg)
Veckans viktminskning: 0,2 kg (0,8 kg)
Total viktminskning: 42,2 kg (42 kg)
Viktminskning sen operationen: 29,5 kg (29,3 kg)
BMI: 34,8 (34,9)
Första delmålet: 9/4/09
Andra delmålet: 21/4/09
Tredje delmålet: 30/4/09
Fjärde delmålet: 25/6/09
Femte delmålet: 7/7/09
Sjätte delmålet: 14/7/09

Kommentar: Jaja. Jag orkar inte klaga eller gnälla. Det är inte dåligt. Jag går ner, jag mår bra - det är huvudsaken. Det behövs inte så mycket mer just nu. Eller jo, det gör det, men orka.
Lite stiltje gör detsamma just nu.
2009-07-20 | 07:21:17

Ännu mer glädjande nyheter

Ja, för vet ni vad?
Jag kan äta bröd! Jojomensan. Direkt efter operationen och några månader framåt har jag ju brutaldumpat så fort jag ens gluttat åt en brödsmula. Men dietisten sa ju att det kunde ta ett tag (upp till 1 år) innan man kunde äta bröd. Nyfiken som jag är så vill jag såklart testa och se hur magen mår några månader senare med lite bröd inuti den.

Det började med att jag smakade lite, lite av en mjuk kaka för några veckor sen vilket funkade sådär. Sen provade jag en smal remsa blåbärskaka vilket funkade bra. När jag var i Gävle förra veckan så skulle vi alla käka på MAX och jag tänkte då att det var ett ypperligt tillfälle att testa bröd. Istället för vanligt vitt bröd blev det GI-brödet och vad händer? Jo, jag kan äta bröd! Ha. Se på fan.
Jag fick i mig en halv hamburgare MED bröd, och jag blev lite svullen efteråt men jag fick inte ont och jag behövde inte gå och sova (= brutaldumpa).

Så nu har jag köpt hem bröd och rostat, och tuggat i mig till frukost ett par dagar. Och det har funkat!
Fan, så fint!

Dock får det inte vara för ljust eller degigt bröd, förvisso blir allt bröd degigt till slut men det får liksom inte vara degigt från början till slut om ni förstår vad jag menar.
Nu kanske jag t.o.m. vågar mig på att baka foccacia och äta lite...?

Mums!
2009-07-15 | 09:56:50

Före- och efterbilder

The point of no return!
Jag får brutal hjärtklappning nu och svettas som en klimakteriekossa men here I go...

Före- och efterbilder!

Jag vet att ni är ett gäng där ute som undrar och vill se. Några av er har redan sett.
(Ignorera mina raggsockor och min dåliga hållning. Jag kan faktiskt stå som en normal människa men... ja.)
Allt som allt har jag gått ner 42 kg sen min viktresa började. Jag hade en startvikt på 137 kg och vågen står nu på ca 95 kg. Det är en bit kvar till mål men jag är mer än nöjd hittills måste jag säga.
Bara att få vara tvåsiffrig... bara det är total lycka! :)

2009-07-14 | 14:06:31

46

Den glädjande nyheten är att jag kan ha mina byxor i storlek 46!!!
Jag kunde ha dem för några veckor sen också, men då spände dom så gräsligt över magen så det gick ju inte att sitta ordentligt i dem. Men nu så.

Jag har ju samma byxor fast i storlek 50 också, men dom är väldigt för stora nu. Dom funkar när dom är nytvättade, men sen blir det bara säckigt och hängigt.

Jag är glad!!!
Minns inte ens när jag hade 46 på byxor senast... högstadiet? Nä. Jo.
Nä. Jag minns inte...
2009-07-14 | 09:07:42

Vägning 14/7 - Ännu ett delmål!

Vikt idag: 95,2 kg (96 kg)
Veckans viktminskning: 0,8 kg (2,6 kg)
Total viktminskning: 42 kg (41,2 kg)
Viktminskning sen operationen: 29,3 kg (28,5 kg)
BMI: 34,9 (35,2)
Första delmålet: 9/4/09
Andra delmålet: 21/4/09
Tredje delmålet: 30/4/09
Fjärde delmålet: 25/6/09
Femte delmålet: 7/7/09
Sjätte delmålet: 14/7/09

Kommentar: Jag fick för mig att jag skulle nå prick 95 kg för att nå sjätte delmålet, men så var inte fallet! Så TJOHEJ! Ännu ett delmål uppnått! Nu har jag nått sex delmål av tio. Sen får vi se vad mina nya delmål blir.
Och jag är nöjd med veckans resultat. Med tanke på att jag gått ner nästan 5 kg på två veckor så känns det fullkomligt naturligt att jag hamnar under 1 kg's viktminskning denna vecka.
Till nästa delmål är det lite längre, hela 5,2 kg - men jag hinner än. Jag är fortfarande överlycklig över att vara tvåsiffrig. Även om vikten bara är några siffror så ligger det för mig, en skam, i att vara tresiffrig... Kanske för att jag varit tresiffrig så länge och större delen av tiden blundat för det.

Jag har en annan glädjande nyhet också, men den tar jag sen! :)
2009-07-10 | 12:04:04

Sorterat kläder

idag är jag ledig och det regnar ute så morgonen har använts till att pröva igenom alla plagg i garderoben och rensa ut sånt som är för stort, för litet eller sitter dåligt. jag har bestämt mig för att på galgarna sak bara kläder som jag kan ha NU hänga, de lite för små kläderna får åka ner i sin låda så länge och plockas fram när jag tror att de kan passa. De för stora kläderna får åka till myrorna, alternativt om de ska säljas, men jag har inte tid och ork att hålla på och sälja på tradera, även om jag skulle vilja, det är ju en del jobb: tvätta stryka fotografera lägga ut annons kolla så att köpare har betalt packa paket väga paket skicka paket osv, jag orkar knappt hålla ögonen öppna länge nog för att kolla på nummerpresentatören om någon ringt när jag kommer hem från jobbet och har för få lediga dagar för att orka ägna tiden till klädsäljande under dem. och för lite förvaringsutrymme för att ha kläderna liggandes här hemma också. Så det får kanske bli myrorna, vilket är synd på vissa plagg som jag aldrig hunnit använda och som ju ändå kostat mig en slant att köpa, skulle vara kul att kunna köpa kläder jag kan ha för de pengarna istället.

men i allfall, det är skönt att få en fin garderob, ska fortsätta med sorteringen under dagen och sen ta tag i kök, hall och badrum, behövs mstädas och plockas undan där, har kommit efter med det nu pga allt jobbande. Ska lyssna på radion under tiden, det är trivsamt....eller ska man gå ens väng till statoil och köpa sig en ljudbok att lyssna på?
2009-07-09 | 21:24:17

Anna här

om någon undrar var jag är och vad jag gör kan jag berätta att jag jobbar, jobbar och jobbar lite till, och därför orkar jag inte blogga. Försöker tänka på vikten, men konsentrerar mig mer på att försöka hålla vikten just nu i mitt liv som består av att jobba och sova, eller storleken som jag har, är en 44. Det är högsäsong på mitt jobb och det kommer att bli mer och mer hektiskt tills industrisemestern gått över. Jag återkommer, jag lovar : ) (imorgon är jag ledig så då ska jag ta ftram lite kokböcker och planera upp en matsedel för en eller ett par veckor framöver och handla hem så det finns vettig mat hemma).


Idag åt jag smågodis för första gången på länge. De tre första var goda, resten sådär och på slutet mådde jag illa, precis som jag visste innan att jag skulle göra, skulle ha köpt jordgubbar istället.
2009-07-09 | 10:44:12

Ny upptäckt

För någon vecka sedan upptäckte jag att jag kunde dricka till måltiderna, utan att få ont eller dumpa som en häst!
Jag har blivit lärd att man inte bör dricka till maten för att man "sköljer ut den i tarmen för fort och därmed blir näringsupptaget sämre" plus att man kan dumpa.

Men det verkar inte vara så farligt ändå...
Jag dricker inte till alla måltider, men då och då klunkar jag lite och det funkar bra. För det är inte så roligt om man äter något kryddigt/kryddstarkt, eller känner hur munnen torkar ihop...

I början efter operationen var jag livrädd för att dricka för fort efter maten. Jag var livrädd för i stort sett allt.
Jag satt mest och väntade på att få ont i magen eller dumpa så fort jag ätit något. Idag har jag en helt annan attityd, en mer avslappnad sådan och äter lite av varje och undviker sånt eller äter mindre av sånt jag vet inte funkar så jättebra.

Det som är skönast är att jag känner mig mer avslappnad i förhållande till maten nu, än i början.
Jag försöker att inte göra så stor grej av operationen, utan mer se det som att jag äter mindre.

Och på tal om mat så är det dags för lite mellis!

2009-07-07 | 07:12:48

Vägning 7/7

Vikt idag: 96 kg (98,6 kg)
Veckans viktminskning: 2,6 kg (2,1 kg)
Total viktminskning: 41,2 kg (38,6 kg)
Viktminskning sen operationen: 28,5 kg (25,9 kg)
BMI: 35,2 (36,2)
Första delmålet: 9/4/09
Andra delmålet: 21/4/09
Tredje delmålet: 30/4/09
Fjärde delmålet: 25/6/09
Femte delmålet: 7/7/09

Kommentar: Men hejsan hoppsan!
Ytterligare ett delmål! Jag fattar inte... Men helgen bjöd på en hel del eskapader så det är nog tack vare det. Haha. Jag var nere och svävade på 95,5 kg ett tag men i och med att lingonveckan början tåga in så kommer även vätskan på köpet.
Nu har jag 1 kg kvar till nästa delmål som är 95 kg = under 35 i BMI.

Så nu har jag allt som allt gått ner över 40 kg!!! Det är för mig helt ofattbart.
Jag känner det och det syns, men samtidigt hinner inte huvudet med. Jag borde korka upp ytterligare en gång men just idag orkar jag inte fixa fram bubbel. En annan dag! Men fira ska jag göra med jordgubbar i alla fall! :)
Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)