2009-09-30 | 18:05:35

Wiiiiiiiii, 30-årsdag och karatebebis

har testat vårt wii nu och det är verkligen roligt. med spelet följde ett bodytest där de baserat på ens ålder, längd, vikt och några tester gav en wii-ålder, och min blev 30 år, 3 år äldre än jag är alltså, det ska jag öva bort. På vikten blev jag fet, men det är ju inte så konstigt när jag är gravid, så den delen struntar jag i. Verkar som att jag gått upp lite också, men det är nog mycket semestervikt, jag och maken var på en semesteresa till sundsvall i veckan och helgen. Vi körde lite olika spel och blev riktigt anfådda, så man får verkligen träning ju. Efter step-up-spelet TROR jag att jag kände en spark från min lilla bebis. Det är så svårt att avgöra det där, men jag tycker ibalnd att jag känner hur någon fladdrar runt därinne, speciellt på kvällarna när jag ska sova.
2009-09-29 | 21:20:26

Bröllopsdag

idag firar vi vår bröllopsdag, vi har varit gifta i 2 år. maken fick frukost på sängen i morse, och lunchen åt vi på stan, han en köttfärspaj och jag något som jag längtat efter länge nu: pannkakor med grädde och sylt. Nu står en mackaronilåda i ugnen, det blev jag sugen på i natt, till den serveras en sallad med fetaost (3%), oliver, tomater, gurka och blandad sallad från påse. Efterätt päronhalvor med riven choklad. Vi köpte gemensamt en gemensam present till oss: ett wii-spel och wii-fit, testade det på vår lilla semestertripp till Sundsvall och det var grymt roligt, baktanken är att man ska luras till att träna lite också, jag hoppas kunna stärka bålmusklerna lite. är jätteglad över min man, han är den bästa mannen i hela världen, snäll och omtänksam och rolig och bra på alla sätt! I januari har vi varit tillsammans i 10 år.

2009-09-23 | 23:15:55

på nedgång...

Vägde mig idag och hamnade på 80,3 vilket är en nedgång med 600 gram sedan förra veckan, då vägde jag 80,9 och en uppgång med 200 gram sen förrförraveckan. 1,3 kg upp sen inskrivningen på mvc och ändå blir jag bara tjockare och tjockare om magen. tycker att det är konstigt att jag har gått ner, jag kan intyga att jag äter som tio hungriga hästar, mina portioner skulle räcka till tre gruvarbetare. och just nu har jag semester så jag har inte min jobbförbränning heller. men det kan säkert variera lite, nästa vecka har jag säkert gått upp lite igen.
2009-09-12 | 18:11:16

Rödorange diet

Nu som gravid tycker jag speciellt mycket om att äta röda/orangea saker. i början var det jordgubbar (jag åt en låda färska varje dag), sen gick det mer över i tomater, nu är jag väldigt inne på apelsin, även om tomaterna fortfarande har en speciell plats i min diet. Röd paprika, röda godisar, röda äpplen, tomatsoppa, tomatsås... Min egensnickrade teori är att jag kommer att få ett rödhårigt barn, var själv rödhårig som liten och maken har lite röda pigment i skägget så det är ju inte helt omöjligt och då måste det ju vara så att alla denna röda mat syftar till att hjälpa naturen på traven?

2009-09-12 | 17:50:11

Bra kommentarer

Både The Rese och Elina har kommit med kloka synpunkter på mitt förra inlägg angående förvirringen kring hur mycket man som gravid bör gå upp. har tänkt lite på det de skrivit och kommit fram till att det nog är något som är väldigt svårt att styra över själv, precis som de båa påpekar är det nog väldigt individuellt, om man samlar vatten, om man sväller osv påverkar ju också. Jag kanske ska slopa det där med "målviktstänkande" och koncentrera mig på att påverka de faktorer av viktökningen jag själv kan poåverka: mat och motion så att det inte är extra kakvikt som läggs på utan graviditetsvikt oavsett vad det är av graviditeten som väger...tack tjejer för kloka synpunkter, man behöver någon som hjälper en att landa i tankarna ibland! ska helt klart väga mig hos mvc sedan 8det var frivilligt sa barnmorskan och jag tycker att det känns bra att ända ha någon koll så att det inte skenar iväg)

Postat av: ''The Rese''

Menar du ''målvikt'' som höggravid?

Det är iaf väääldigt olika hur mycket man går upp som gravid och på vilket sätt. Jag gick upp 12 kg från inskrivningsdatumet till några dagar innan Elias föddes. Jag blev inge svullen eller nånting.. enligt BM var det bara magen, moderkakan och Elias på mig som vägde någonting, inge vatten eller så. På mig såg man bara en ''stor'' mage ingenting i ansikte, bakifrån eller liknande.

Min jobbarkompis (fick 1,5 månad efter mig) svullnade upp i hela kroppen och hade gått upp 12 kilo innan hon var halvvägs.. hon har fortfarande massor kvar till sin inskrivningsvikt och är fortfarande svullen. Och då är vi nästan lika långa och ungefär lika smala med samma inskrivningsvikt.

Så jag tror inte man ska läsa en massa, att så å så mycket är normalt att gå upp.. man blir bara förvirrad! Det beror helt från person till person och vilka gener man har. Samma sak då bebisen kommit och man ska gå ner i vikt igen..

2009-09-11 @ 14:53:57

Postat av: elina

min spontana reaktion till de där sidorna du har länkat är: men kom igen! 6-8 kilo låter väldigt lite tycker jag! Jag gick upp 10 kilo när jag väntade signe och det sa alla var lite. Har kompisar som gått upp 30 kilo när de väntat sina..Då kan det iof bero på att de samlat på vatten och sånt men ändå.

Det är precis som Therese har skrivit; det är så individuellt och olika det där. Alla graviditeter ser olika ut. Jag tycker att det verkar klokt av dig att väga dig hos mvc för att se till så du inte skenar iväg viktmässigt. Försök att äta bra och röra på dig som du gör. och ta det lugnt, du är gravid och ska ju såklart gå upp i vikt (som du såklart vet) och sen när du sedan ammar (om du ska det) så kommer det hjälpa kilona på traven!

2009-09-11 @ 15:40:10
URL:
http://www.tungviktaren.blogspot.com

2009-09-11 | 10:07:47

Förvirrad

Enligt growingpeople bör jag gå upp 6-8 kg, enligt barntotal ca 6,8 kg och  samma enligt babycenters räknare

nu blev ju läget mer förvirrat….vem ska man lyssna på? Vilken "målvikt" ska jag ha?

Om jag går upp 6,8 kg hamnar jag på en slutvikt på 85,8
Om jag går upp 8 kg hamnar slutvikten på 87
och om jag går på niomånaders uträkning hamnar ju slutvikten på 91-93

2009-09-11 | 09:16:11

Viktökningstakt

jag väger idag den 11/9 2009 80,1 vilket är 1,1 kg mer än på inskrivningen hos mvc och jag tror att det är 0,9 kg mindre än när jag var hos viktväktarna senast. Det får bli viktutgångspunkt.

har googlat lite och på niomanader.se hittade jag en uträkningsgrej där man fyllde i vikt innan graviditet och längd och fick fram önskad viktökning månad för månad och enligt den rekommenderas jag att gå upp 12 kg och skulle då hamna på en slutvikt på 91 om jag utgår från min vikt vid inskrivning på mvc (vilket ju rent tekniskt innebär att jag redan var i 7-8 veckan då men i allafall).  jag har försökt lägga in bild på mitt diagram men lyckas inte, om ni vill se det så gå in på länken, fyll i 1.64 som längd och 79 som vikt. om jag fyller i 81 som före-vikt så hamnar jag likväl på 12 kilos uppgång, men 93 som slutvikt. så jag ska väl helt eneklet försöka att inte gå upp mer än att jag hamnar på 91-93 kg i mars då. Klarar jag det?

 
2009-09-11 | 08:52:58

Slut på sötebrödsdagarna?

Efter att ha fikat mig igenom sommaren  och mest jobbat och sovit, men inte tränat egentligen (fast jobbet är som ett 8-timmars träningspass ibland, och ofta har jag gått eller cyklat till och/eller från jobbet) så känner jag att det är dags att försöka hitta tillbaka till hälsomsamheten. Tappade lite mark när jag var tvungen att sluta på viktväktarna. Funderar på hur jag ska lägga upp någonting bara, ska ju inte gå ner i vikt och ska gå upp, men helst inte för mycket. Funderar på att räkna points, och då varje dag motsvarande pointsvärdet för att hålla vikten och utöver det lägga till något extra mellanmål eller ska jag strunta i pointsen och bara försöka tallriksmodella mig igenom alltihop och förlägga godisätning/fika till specialla tillfällen elelr lördagen?. När jag var på inskrivning på mvc pratade vi om min vikt på mitt initiativ och barnmorskan sa att jag var överviktig enligt BMI men tyckte inte att jag såg överviktig ut. jag berättade att jag gått ner i vikt, sen jag vägde som mest hade jag då gått ner runt 30 kg under flera års tid. Hon sa då att jag om jag ville kunde få bli vägd i samband med mvc-besöken för att hålla koll och det vill jag. mitt nästa besök ska vara runt v 25 tror jag. om jag äter bra och motionerar borde den vikt jag lägger på mig vara graviditetsvikt och inte ätitförmycket-vikt. Anledningen till att jag trots allt vill tänka på vikten är att jag har väldsamt lätt för att gå upp i vikt, under sommaren börjar jag mer och mer hrmfalla åt gamla före-vv-vanor och det känns så onödigt. och så vill jag äta nyttigt så att barnet får i sig det det som behövs.


någon som tycker något?
2009-09-10 | 13:23:02

Jag kvalar inte in längre!

Vet ni!
En sak slog mig idag. Mitt BMI ligger nu på 32,8 vilket innebär att jag inte kvalar in för en gastric bypass-operation längre. Det känns lite kul att jag lyckats ta ner mig så många enheter (17,6 enheter för att vara petig). Gränsen för att få remiss ligger på 35 alt. 40 i BMI (beroende på vilket sjukhus/landsting vi pratar om).
(BMI suger egentligen, eftersom alla är så olika byggda och har så olika förutsättningar. T.ex. är väl Brad Pitt fet, åtminstone överviktig, enligt BMI - men se på karln, hur tjock är han? Men någon riktlinje lär man ju ha ändå.)

19,3 kilo kvar till mål!!!
2009-09-08 | 07:02:01

Sjunde delmålet uppnått!!!Jaaaa!!!

Lyckan är total och jag trodde väl ändå aldrig att dagen skulle komma. Helt freakin' fantastiskt!
Vågen stod och diffade mellan 89.3 och 89.4 men jag bestämmer 89.3 då den visade det dom första tre gångerna jag vägde mig... hahaha. Sjunde delmålet är uppnått och till nästa delmål är det 2.2 kg. Och då! Då har jag gått ner 50 kg!!! Obegripligt. Obegripgligt. Sa jag obegripligt?!

Bubbel till Lina!
2009-09-07 | 11:38:30

Anna uppdaterar och funderar

Först av allt, tack alla för era grattis!!! Har jobbat mycket och efter det varit sjukt trött så jag ahr inte orkat gå in och skriva något mer förräns idag då jag är ledig hela dagen (sitter fortfarande i nattlinne och morgonrock).

Livet som gravid är lite annorlunda, förutom mina vanliga sysselsättningar spenderas extra mycket tid på att kissa, gråta, sova och äta apelsiner, dessa tre ting verkar vara mina nya största fritidsintressen : ) Annars jobbar jag fortfarande med samma sak, men nu har vi kommit igång med storstädningar vilket är lite tungt emellanåt, men väldigt roligt eftersom jag då kan stressa av på ett annat sätt och får städa tillsammans en jobbarkompis. Sommaren har varit tuff, speciellt högsäsongen, hela början av min graviditet var ju under högsäsong och man jobbar från 5 på morgonen så resten av tiden spenderades för det mesta sovandes.

Med några undantag, jag var på bröllopet i Augusti, hade köpt kläder, men när dagen var där så fick min mage inte riktigt plats, så jag fick tänka om och hitade till slut en klänning i min egen garderob som blev jättebra. Vi var på en hotellweekend i karlstad i juli, åt gott, shoppade etc, men jag var tyvärr väldigt trött så vi fick nöja oss med att sitta på en bänk vid klarälven fast vi var inställda på långpromenad. I Juni firade vi rolig medsommar med vänner också, det var innan jag var gravid och sista gången jag drack alkohol, är tacksam för att det blev mousserande vin. Jag hade på mig en underbar noanoaklänning och kände mig jättefin, precis som jag drömde om förut. Den var i stl 44, Karolina var tyvär inte där men det blir fler midsommrar och fler klänningar.

jag funderar på hur jag eventuellt skulle kunna gå vidare med bloggandet nu när jag är gravid, i början gick jag ner i vikt (3 kg), sen har jag hållit mig ganska stabil och nu verkar jag ha gått upp lite. jag har fikat en heeeeeel del och inte ätit nyttigast i världen och känner att jag måste börja ta tag i maten igen om det här inte ska skena iväg alldeles, även om jag ska gå upp i vikt så vill jag helst inte gå upp mer än nödvändigt, jag är fortfarande rejält överviktig.

Är ni intresserade av att läsa lite annorlunda viktblogg från mig? om hur jag försöker hantera vikten under graviditeten utan att försöka gå ner, men försöka hålla lite styr på det hela? någon som har några idéer på länkar litteratur etc?
2009-09-06 | 13:53:27

Uppdatering från Lina

Först och främst: GRATTIS min älskade lilla Anna! ♥

Nu var det en mindre evighet sen jag skrev här och i fortsättningen kommer det att bli mindre inlägg från mig. Min tanke är att jag ska uppdatera, kanske en gång i månaden, om hur det går och hur vikten ser ut. Skulle det ske något spektakulärt så lär det givetvis ramla in ett inlägg.
Jag har helt enkelt tappat gnistan till att viktblogga, det är inte lika roligt längre och jag vet inte vad jag ska skriva eller skriva om. Sen är det inte så kul när man inte får någon feedback heller, men å andra sidan bloggar jag sällan - så allt går ju jämnt ut.


 • Vikten har varit väldigt seg ett bra tag nu men börjar röra sig neråt igen. Det har varit lite svajigt, upp och ner för att sen går rejält ner och för att dagarna efteråt gå upp 5-6 hg. Helknepigt.
  Min misstanke är att vikten jag är på nu och har varit på, är en vikt jag tidigare haft under en lång period. Om jag inte minns helt fel så vägde jag det jag väger nu (+/- något kilo) under min gymnasietid. Och jag var ganska stabil under min gymnasietid, så jag tror att kroppen vande in sig med den vikten och vill därför inte släppa ifrån sig den så jäkla lätt.


 • Jag väger idag 90,4 kg och har alltså 5 hg kvar till mitt sjunde delmål: under 90 kg!
  Då ska jag fira. Igen! Jag minns knappt när jag vägde så lite (ja, det känns lite!) sist. Men det måste ju ha varit i högstadiet, eller början på gymnasiet. Och jag tyckte då att jag var tjock och stor. Tänka sig... (Och det var då hela min vikthistoria började. Eller helvetet som det också kan gå under.)


 • Jag har blivit hyperkänslig för fikabra. Och bara för att klargöra så ingen kan komma och tro något annat, så äter jag väldigt sällan fikabröd. Nu pratar jag om bullar, wienerbröd, pajer, mjuka kakor etc. Allt med mycket vetemjöl, smör och socker gör mig allt annat än välmående. Det börjar med magont (som mensvärk) och fortsätter med gäspningar. Inom ett par minuter (oftast runt tio minuter) har jag slocknat och sover bort ett par timmar. När jag sen vaknar mår jag bättre, men magen är fortfarande öm.
  Nu vet jag med mig att jag aldrig mer ska äta fikabröd, även om det så handlar om små bitar. Tidigare har jag kunnat tagit en halv bulle el. liknande till fikat, men inte längre - och nej, jag sörjer inte. Det är bara skönt att inte kunna äta fikabröd, och tro mig - det skulle ni också tycka om ni upplevde en deluxedumping...


 • Jag tappar fortfarande hår. Väldigt mycket hår.
  Ska det fortsätta i den här dimensionen så lär jag bli skallig till jul. Kanske en peruk vore något att önska sig?
  Jag tror ju inte så mycket på hälsokostpreparat (dels p.g.a. tidigare erfarenheter, dels p.g.a. mamma som blev sjuk av hälsokostpreparat) men snart lär jag införskaffa mig något mot håret. Och naglarna! Herregud vad dom bryts av lätt, skivar sig och är sköra. Och nagellack, ha, det håller i kanske 2 dagar... Kul!


 • Jag har ätit pizza! Jojomensan. Vi stannade på ett ställe i Heby på vägen hem från Åland i augusti, och där beställde jag barnpizza. Jag fick i mig nästan en halv och andra halvan blev en utmärkt lunch dagen efter. Och inte dumpade jag heller! Knepigt... jag hade räknat med en deluxedumping p.g.a. allt mjöl, fett, ost... men ingenting. Skönt!


 • Klädstorlekar är fortfarande ett mysterium. Jag har ett par stretchbyxor från Å+ i 44 som jag kan ha - men jeansen från Haléns i storlek 46 var för små och 48 var så stora så dom gled av... Det är väl som det är, men det är verkligen en djungel med storlekar, material och passform. Suck.
  Och vad gäller bh:ar är det ännu värre. Det är hur jävla svårt som helst att hitta sin bh-storlek. Är inte omkretsen för stor, så är den för liten, är inte kupan för liten så är det något annat fel. Går jag ner en storlek i omkrets så ökar jag kupan, men likförbannat är det något fel. Kanske för att brösten minskat rejält... sökt sig ännu mer söderut och ja... tappat formen. :(

 • Men... jag mår bra!
  Som jag sagt till alla som undrat, till alla som frågat och alla som gett mig menande blickar:

  Jag ångrar ingenting!

  2009-09-01 | 09:50:25

  Anna på tjocken
  Den här bilden visar en då ca 10 veckor gammal pyttebebis som börjat växa i min mage och som nu är inne på sin 13:e vecka och är beräknad att komma ut i mitten av mars nästa år. Kort sagt: jag ska bli tjock igen! : )
  Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

  Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
  Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.  Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.  Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

  bloglovin
  Start: 1/1 2008
  Anna:
  BMI:

  Start: 1/1 2008
  Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
  BMI: 23.6 (23.1)