2010-12-31 | 10:52:10

Gott nytt liv

Haha, jag ligger före alla andra och börjar mitt nya hälsosamma liv idag istället för imorgon :P Det nya året ska firas in med promenad, nyttig trerätters, återupprättande av vvpropintsräknande och förhoppningsvis lite wii-spel till kvällen (beror på hur det utvecklar sig under dagen, börjar få lite ont i huvudet....), om vi ska spela wii-spel så ska vi ta något hoppigt som låter ner till grannen under, den barnsliga gubben har nämligen börjat ha det som sport nu att störa oss med sin tv, förut tittade han bara med höga ljudet på helgen, men efter att vi klagade så har han börjat göra det varje dag och gärna en bit in på natten. Men jag väntar nog med att väga mig i några veckor till, orkar inte se negativa siffror på vågen, om mina brallor satt så illa igår att jag kan räkna med negativa.

Ha ett bra nyårsfirande!
(om någon skickats sms till mig den senaste veckan från julafton och framåt och inte fått svar beror et på att jag inte haft några pengar på telefonen, har kontantkort)
2010-12-29 | 19:21:03

Slutat amma!

Nu har jag ändrat inställning i mitt viktväktarprogram till ammar inte, har inte ammat på två nätter och två dagar nu så då är det väl officiellt kan jag tänka : ) Blev av med 7 propoints så nu kommer jag vara tvungen att tänka till lite mer när jag planerar maten. Men just nu har jag vv-paus, kör väl igång igen till helgen kan jag tänka (som resten av sverige...världen typ :D ). men nu när jag bara behöver tänka på att förse mig själv med mat så kan jag ju iallafall gå ut lite hårdare om jag känner för det och jag ska börja med mina kära kostillskott igen också. Känns lite sorgligt samtidigt, en era som är över, min karriär som mejeri är förbi :D

i Övrigt så var jag på en långpromenad idag, skönt att komma ut lite. Håll tummarna för att jag sliper bli sjuk igen, hade ont i örat igår och lite idag och huvudvärk igår, gick och la mig tidigt igår, det var välbehövligt.
2010-12-28 | 12:00:44

Tanka ljus eller tänker i allafall på det

Hade tänkt att gå ut innan lunch, men dottern somnade under påklädningen så jag la henne i sängen istället, får hoppas att jag hinner ut sen istället medans det är ljust ute, hon hann få på sig allt utom overålen. Börjar få lite ljuspanik nu, var ju inne stora delar av sommaren för att det var så varmt, har varit inne mycket nu under vuntern på¨grund av sjukdom och sen av kylan och jag vet hur et blir i vår om jag inte får ljus, då kommer jag me största sannolikhet att bli depprimerad och det vill jag såklart inne, men det är inte så lätt när man aldrig kan få gå ut. Tror att jag har lyckats sluta amma nu i allafall (har inte ammat alls i natt eller idag, men igår och natten till igår) så nu kan jag börja med mina kostillskott igen snart, då kommer ju pms.en att stabiliseras också så då kommer kag att må mycket bättre. Äter så mycket fisk jag kan får d-vitaminet och omgea-3ns skull, det har nog räddat mig många gånger, men längtar efter mitt mirakelmedel bidrottningele och mitt kalktillskott. Funderar återigen (som varje vinter) på att köpa en ljusterapilampa, men de är så dyra och jag är så osäker på om de fungerar, det bästa är ju att komma ut och få ljuset på naturlig väg men det är inte så lätt, jag kan ju inte gärna dra ut dottern på långpromenad när det är 20 minus och blåser och maken går ju till jobbet när det är mörkt och kommer hem när det är mörkt så jag kan ju inte gå ut utan dottern på vardagarna heller. Ibland känns det som att jag/vi har svårt att få till en vanlig vardag här, känns som att alla andra gör så mycket mer saker på dagarna, jag fattar inte hur de hinner och orkar...men de kanske har hjälp? eller får sova på nätterna? eller har barn som är mer stillsamma? eller så är det bara jag som tror att de hinner mer? Hur det än är så får jag väl gilla läget och ta saker som de kommer, barndomen är en kort tid i en människas liv, snart är dottern stor och vill inte umgås med gamla mamma så jag täker njuta av alla sekuner jag får med henne!!!!!
2010-12-27 | 13:18:29

Peppa mig!!!!

Den glada julen kom tillbaka med kompisen T igår när hon kom förbi och tog en promenad tillsammans med mig och dottern. Vi skissade upp lite planer inför 2011, blan annat en del tävlingar och utmaningar oss emellan. jag ska se om jag kan tjata till mig att hon också börjar blogga igen så att ni kan följa våra tävlingar. Jag hoppas på att detta ska ge mig den motivationsskjuts jag behöver. Har ni andra lite motivationstips så tar jag tacksamt emot...beach 2011 funkar inte som motivation då jag aldrigf befinner mig på någon beach....: )

2010-12-26 | 12:40:21

Nu är glada julen slut slut slut

eller inte riktigt än är väl julen slut, men min mamma har åkt hem nu så jag känner mig lite ledsen, visste att jag skulle bli det, jag har alltid haft svårt med avsked, får alltid en smula separationsångest, att skiljas är att dö lite grann...Har dessutom pms och så hade vi lite bråk med en granne igår(som tog en enkel fråga om han kunde skruva ner sorroundljudet på sin tv lite (eftersom vår lägenhet förvandlas till en baslåda när han har det på och min mamma lider av svår tinnitus och den går igång på basljud) väldigt väldigt fel och trodde att vi ville att han skulle flytta och menade att vi stör honom när vi går på våra golv (hur lär vi oss att flyga???) och vår dotter låter (kan man operera bort stämbanden på en snart 10- månaders bebis???) .Vi har aldrig tidigare klagat på honom fastän vi hör hans tv nätterna igenom ibland och nu bad vi honom sänka lite just igår och han blev redigt förbannad och undrade om vi tyckte att han skulle flytta, klagade på oss och bad oss skicka hem mamma...) så det har också dämpat humöret lite. Men annars har jag haft en fin jul med några va de personer som betyder mest för mig av alla och jag inser att jag är så väldigt lyckligt lottad och tacksam för min familj. Mamma och jag satt och släktforskade lite inatt och hittade en del frågetecken och smaskigheter som vi ska gräva mer i, klart står i allafall att vi tillhör en mycket fin släkt beståene av e människor som bygge Sverige: vanliga människor, oäktingar och arbetare och pigor och karlar som verkar ha ragit från by till by och befruktat kvinnorna...eller nåt sånt : ) Nu har ottern vaknat. go fortsättning!
2010-12-23 | 23:59:07

God Jul önskar Anna

Sitter uppe och väntar på mannen och min mamma, mannen har hämtat henne i Avesta och jag hoppas att de snart är här. Dottern ligger och sussar sött i sin säng iklädd pepparkakedräkt och med napp i munnen, hon började nämligen med napp i måndags, något hon vägrat använda tidigare. Känns bra för det bir mindre och mindre amning. Nu ska jag slå in sista klapparna, gäller att sysselsätta sig medan man väntar, är jättetrött men kan inte sova förrän de är här, läget ute på vägarna är ju inte det bästa. Jag struntade i att väga mig den här veckan, får ta tag i det efter jul igen, vi har i allafall bestämt oss för att det blir nyttig mat på nyår och wii-spelande, jag vill börja det nya året på bästa sätt.

förresten, tack ni som skickat oss julkort, vi har inte skickat några julkort i år, skänkte pengar till musikhjälpen istället.
2010-12-13 | 23:08:54

Viktstatistik 7, 13/12 2010

Datum: 29/11 2010
Startvikt 17/10 2010: 82,1 kg
 Vägning sen start:7
veckor sen start:8 ?
Vikt denna vägning: 80,1 kg
Sen förra vägningen: Minus 1,6 kg
Sen viktväktarstart: Minus 2,0 kg
Sen förlossningen den 11/3 2010, då jag vägde 100 kg: - 19,9 kg
Nästa delmål: 79,9 kg
Kvar till nästa delmål: 0,2 kg
 Slutmål: 62 kg
Kvar till slutmål: 18,1 kg
 Kommentar: Jo jag vägde mig förra veckan och jag vägde 80,7 tror jag, men jag glömde att rapportera. Just nu känns det som att jag mest försker att inte gå upp i vikt, jag känner mig så omotiverad att kämpa för att gå ner fastän det egentligen är det jag vill. Behöver pepp och inspiration. och ork.
2010-12-08 | 12:36:23

Vad händer med Lina?

Ja, jag är ju den sämsta bloggaren i denna blogg...
Men jag bloggar ju mer i min andra blogg! Så vill någon veta vad som händer med mig så är det ett hett tips att besöka min andra blogg: Linas liv ← Länk
2010-12-04 | 09:49:22

optipessimism

Jag tjyvägde mig i morse och vad hade då hänt, jo jag hade gått ner och vägde 79,7 kg!!!!! Känner mig glad, samtidigt som jag i ren pedantisk anda inser att det inte räknas eftersom det inte är den officiella vägningsdagen och i pessimistisk pms-anda tar jag ut sorgen i förskott över att jag kommer att väga mer på måndag när det är dags för riktiga vägningsrapporten...men just idag har jag nått delmål ett och är samtidigt bara 0,7 kg från den vikt jag hade när jag skrev in mig på mvc förra året...fast långt ifrån den kropp jag hade då, en graviditet busar till det lite med skinn och sånt. Vilket optipessimistiskt inlägg : D Hoppas att alla får en fin helg!

2010-12-03 | 19:32:42

Fina Linas fina mage...

Lina har på sin blogg lagt ut före och efterbilder av bukplastiken och jag måste verkligen säga att man ser stor skillnad!!!! Tycker att hon har varit väldigt modig som gjort både gastric bypassen och denna bukplastik. Det är ingen liten sak att operera sig, och jag vet hur mycket hon har fått kämpa både under livet innan operation ens kommit in i någon tanke (Lina och jag har kännt varandra länge), för att få bli prövad för att få operation, året inann operationen för att "visa sig värdig" eller vad man ska kalla det, efter operationen med läkningar och omställningar etc och så nu då med läkning och sånt efter den nya operationen, så de människor som kallar såna här operationer för quick-fix vet inte vad de talar om!!!! med det här inlägget ville jag egentligen bara säga grattis till Linas nya fina mage och bra kämpat!!!

Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)