2009-01-03 | 21:30:59
Ett sent middagstips
Idag gjorde jag en emiment god pastasås!
Den är både snabb och enkel, vilket uppskattas då man inte alltid vill spendera timmar i köket eller ens har tid att stå hur länge som helst och peta runt i en kastrull...
Använde mig av Crème Bonjour Cuisine Vitlök & Örter som är riktigt god och har en fetthalt på 13% för den som vill veta.
Du behöver för 2 portioner:
- Några skivor god, rökt skinka eller kalkonbröst per person
- 1 burk hela champinjoner utan spad eller 2 nävar färska, skivade eller delade i mindre bitar
- ½ dl soltorkade tomater, strimlade och helst i olja (men låt den rinna av)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk Crème Bonjour Cuisine Vitlök & Örter
- salt, nymalen svartpeppar
- olivolja eller smör att steka i
- valfri pasta, gärna färsk eller tagliatelle som har kort koktid
Strimla skinkan eller kalkonbröstet i lagom stora strimlor och dela de hela champinjonerna eller skiva de färska.
Koka upp vatten till pastan och koka pastan enligt anvisning på paketet. Hetta upp olja eller smör i en kastrull alternativt stekpanna. Fräs runt skinkan/kalkon ca 1 minut, riv ner vitlöken, tomater och champinjoner. Fräs runt någon minut. Rör ner en burk Crème Bonjour Cuisine Vitlök & Örter och låt allt blandas ordentligt. Smak av med salt och peppar.
Häll av pastan och servera med såsen och en god sallad.
Klart på en kvart, jag lovar! (I alla fall under en halvtimme, det garanterar jag!)
/Lina
Den är både snabb och enkel, vilket uppskattas då man inte alltid vill spendera timmar i köket eller ens har tid att stå hur länge som helst och peta runt i en kastrull...
Använde mig av Crème Bonjour Cuisine Vitlök & Örter som är riktigt god och har en fetthalt på 13% för den som vill veta.
Du behöver för 2 portioner:
- Några skivor god, rökt skinka eller kalkonbröst per person
- 1 burk hela champinjoner utan spad eller 2 nävar färska, skivade eller delade i mindre bitar
- ½ dl soltorkade tomater, strimlade och helst i olja (men låt den rinna av)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk Crème Bonjour Cuisine Vitlök & Örter
- salt, nymalen svartpeppar
- olivolja eller smör att steka i
- valfri pasta, gärna färsk eller tagliatelle som har kort koktid
Strimla skinkan eller kalkonbröstet i lagom stora strimlor och dela de hela champinjonerna eller skiva de färska.
Koka upp vatten till pastan och koka pastan enligt anvisning på paketet. Hetta upp olja eller smör i en kastrull alternativt stekpanna. Fräs runt skinkan/kalkon ca 1 minut, riv ner vitlöken, tomater och champinjoner. Fräs runt någon minut. Rör ner en burk Crème Bonjour Cuisine Vitlök & Örter och låt allt blandas ordentligt. Smak av med salt och peppar.
Häll av pastan och servera med såsen och en god sallad.
Klart på en kvart, jag lovar! (I alla fall under en halvtimme, det garanterar jag!)
/Lina
0 Kommentarer