2009-03-31 | 18:03:38

Tid till dietisten

Igår ringde dietisten mig för att uppdatera sig om hur det går för mig.
Och det går ju bra! Visst, det går inte lysande - jag dumpar lite hejsan hoppsan och får inte i mig all vätska som jag ska, men det går bättre än förväntat. Jag trodde att hela livet skulle vändas upp och ner och det har det ju inte gjort.
Hon tyckte inte att det var så farligt att jag inte fick i mig all vätska, det blir ju bättre med tiden.

Jag har inte fått någon riktig brakdumping (förutom chokladen) sen jag åt bröd, men däremot minidumping kommer lite då och då. Oftast har jag ätit för fort eller för mycket, och då blir jag däst och väldigt trött men det brukar gå över ganska omgående. Man lär sig ju av sina misstag!
Jag sa förresten att jag inte kan äta mjukt bröd och det var väldigt vanligt, och hon sa att det kan ta upp till ett år innan man ev. kan äta mjukt bröd igen. Hoppsan!
Men jag ska väl inte sörja, det finns ju faktiskt gott hårt bröd. Och knäckebröd är ju en bättre utmaning för tänderna! ;)

Fick en tid till henne i slutet på april, då skulle vi vara några stycken opererade som skulle få träffas och prata - dela erfarenheter, råd & tips antar jag. Ska bli spännande! Hoppas att det är några från min grupp med, det borde det ju vara. Kanske känner man igen något ansikte sen sist?

För övrigt har jag fått ont i halsen vilket inte bådar gott då jag ska till IKEA i helgen. Jag har inte tid att bli sjuk nu.
Det räcker ju fan med lingonveckan. Jag är sur nog ändå.
Nu ska jag äta resterna från dagens lunch: thaibuffé! Och kvällens mellanmål blir en smoothie på färska jordgubbar! Det ni!
2 Kommentarer
Emma:

Är nog bra och givande att diskutera med andra nyligen opererade!

2009-03-31 | 20:16:06
URL: http://emmasform.blogg.se/
Tezz:

Låter ju bra att ha ett gruppmöte.

Det kommer inte vi ha tyvärr.Och byta lite erfarenheter.Och jag har inte ens något mer möte med dietisten.Här har man endast ett möte med henne efter 2 v efter operationen.

2009-04-01 | 07:54:14
URL: http://tezzviktresa.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.



Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.



Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)