2010-02-06 | 19:18:27

Tonfisk - och champinjonpaj

4 port, ugn 225 grader

2 satser pajdeg enligt grundrecept

1 purjolök
200 g champinjoner, färska eller på burk
5 dl grönsaksbuljong av tärning
2 dl lättmjölk
2 msk vetemjöl
3 burkar tonfisk i vatten
0,5 dl hackad persilja
salt och peppar
50 g riven ost

kavla pajdegen tunt och klä en pajform med den. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills den fått färg.
strimla purjolöken, skiva champinjonerna om de är färska, låt champinjonerna rinna av om de är konserverade. koka upp buljongen i en kastrull, koka purjolöken och champinjonerna i buljongen på svag värme under lock ca 3-5 minuter. vispa mjöl och mjölk till en redning, rör ner redningen i kastrullen och låt koka ytterligare 3-5 minuter. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt den väl avrunna tonfisken, pesiljan och salt och peppar. Häll stuvningen i pajdegsformen och strö över ost. Grädda ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera med grönsaker.

En portion: 463 kcalorier.

Hämtat från 

Viktväktarnas Lätt och gott, Wahlströms förlag 1988, sidan.149

0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.



Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.



Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)