2010-02-06 | 19:18:27
Tonfisk - och champinjonpaj
4 port, ugn 225 grader
2 satser pajdeg enligt grundrecept
1 purjolök
200 g champinjoner, färska eller på burk
5 dl grönsaksbuljong av tärning
2 dl lättmjölk
2 msk vetemjöl
3 burkar tonfisk i vatten
0,5 dl hackad persilja
salt och peppar
50 g riven ost
kavla pajdegen tunt och klä en pajform med den. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills den fått färg.
strimla purjolöken, skiva champinjonerna om de är färska, låt champinjonerna rinna av om de är konserverade. koka upp buljongen i en kastrull, koka purjolöken och champinjonerna i buljongen på svag värme under lock ca 3-5 minuter. vispa mjöl och mjölk till en redning, rör ner redningen i kastrullen och låt koka ytterligare 3-5 minuter. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt den väl avrunna tonfisken, pesiljan och salt och peppar. Häll stuvningen i pajdegsformen och strö över ost. Grädda ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera med grönsaker.
En portion: 463 kcalorier.
Hämtat från
2 satser pajdeg enligt grundrecept
1 purjolök
200 g champinjoner, färska eller på burk
5 dl grönsaksbuljong av tärning
2 dl lättmjölk
2 msk vetemjöl
3 burkar tonfisk i vatten
0,5 dl hackad persilja
salt och peppar
50 g riven ost
kavla pajdegen tunt och klä en pajform med den. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills den fått färg.
strimla purjolöken, skiva champinjonerna om de är färska, låt champinjonerna rinna av om de är konserverade. koka upp buljongen i en kastrull, koka purjolöken och champinjonerna i buljongen på svag värme under lock ca 3-5 minuter. vispa mjöl och mjölk till en redning, rör ner redningen i kastrullen och låt koka ytterligare 3-5 minuter. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt den väl avrunna tonfisken, pesiljan och salt och peppar. Häll stuvningen i pajdegsformen och strö över ost. Grädda ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera med grönsaker.
En portion: 463 kcalorier.
Hämtat från
Viktväktarnas Lätt och gott, Wahlströms förlag 1988, sidan.149
0 Kommentarer