2011-01-18 | 13:39:39
Kesoplättar
Mättande, nyttigt och gott. Jag vet inte exakt hur många plättar det blir, det beror lite på hur stora man gör dem. Jag brukar beräkna 1-1½ msk smet per plätt. Servera dem med t.ex. lingonsylt och rårivna morötter eller komplettera med mer protein, t.ex. skinkskivor. Dom är även goda kalla som mellanmål!
Du behöver:
1 liten burk naturell keso
2 ägg
3 msk vetemjöl
1 nypa salt
(Svartpeppar om så önskas)
Smör/olja att steka i
Vispa upp äggen. Vispa i keso och salt, sist mjölet. Låt smeten stå kallt att svälla en stund. Stek sedan plättar (ca 1-1½ msk smet per plätt) på medelvärme i smör eller olja.
/Lina
2 Kommentarer
Millah:
Hej... Allt bra?
Jag har igång massa roliga tävlingar & det kommer in nya titt som tätt!
Du hittar tävlingarna här---> http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html
Ta hand om dig =) Kramar // Millah
Radar:
Tack för detta recept, det snor jag och hoppas det smakar mums =)