2008-12-15 | 13:19:27

GI-noll

Under min lunchsurf hittade jag en intressant artikel om den nya LCHF-trenden, och de här artiklarna om GI-noll är ju också vara relaterade till detta.


En sak jag länge undrat över är om de som äter enligt den principen går ner i vikt för att

1. De blir mättare och äter mindre än de skulle göra annars 

eller

2. pga vad de äter, om kroppen vill gå ner i vikt när man äter mer fett och mindre kolhyderater


eller


3. En komination av ovanstående eller 4. pga något annat.


Någon som vet?
3 Kommentarer
m:

Gissar på en kombination av båda sakerna, att man inte blir så sugen och överäter. Men också att man förbränner mer eller inte går upp lika mycket som man kan göra med kolhydrater. Insulin som utsöndras när man äter kolhydrater är ett fettinlagrande hormon (sägs det), hur mycket det spelar roll för viktnedgång/uppgång verkar folk ha olika uppfattningar om. LCHF-anhängare menar ofta att det är den enda orsaken till viktuppgång, men jag har svårt att tänka mig att man går ner om man äter mer än man förbrukar.. grejen är väl att det kan vara svårt att äta för mycket av fett och protein, till skillnad från bullar som man kanske kan trycka in mängder av fastän man storknar. :P Jag tror dock man kan äta mer och ändå gå ner lika mycket som man skulle kunnat göra med "vanlig mat" och mindre kalorier. Det är lättare också eftersom man inte blir hungrig på samma sätt. Jag kör med det för att slippa sockerberoendet/överätningen men jag har börjat halka tillbaka i gamla spår, annars hade det nog funkat jättebra för när jag varit striktare har jag knappt varit hungrig alls. Gick ner fem kilo först också (utan att svälta och det gick inte übersakta heller, helt otroligt), trots fusk, men efter diverse orgier varje helg med kakor och sånt har jag gått upp 1-2 kg igen. Tänker dock fortsätta med det här för att jag mår så bra när jag vågar släppa taget om kolhydraterna/tröstätningen. (Tänk att man kan sakna något som man hatar så mycket...)

2008-12-15 | 14:15:16
Anna:

M: tack för ditt svar! jag tycker att det är intressant med olika ätfilosofier, även om man inte äter precis så, så kan man alltid läsa på lite på olika metoider och plocka/testa det man tycker verkar vettigt.

2008-12-15 | 20:17:39
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/index.html
Anna:

Man kanske äter lite mindre, man äter ju inte en massa godis och sånti af :) Men mest är det nog att en kropp som får fett förbränner fett. Socker och stärkelse lagras in som fett.

2008-12-16 | 10:08:14
URL: http://www.noweightgain.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.



Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.



Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)