2008-01-07 | 19:50:59
Gudomligt god grönsakssoppa!

Av bilden att döma lär jag ju aldrig bli något matfotograf, haha!
Men hur som helst.
Soppan blev huuuuur god som helst och jag kommer definitivt att göra den flera gånger. Gjorde en stooor sats och fick på så vis 3 lådor infrysta också. :)
Ena varianten på soppan finns i föregående inlägg, här nedan följer receptet på det jag hade i soppan:
Grönssakssoppa - 0 points
3 små morötter
2 palsternackor
1 "huvud" broccoli (färsk, men fryst går säkert bra det med)
1 paprika
1 gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar (eller fond på flaska)
salt, nymalen svartpeppar
oregano, timjan, persilja
en nypa socker
1 ½ liter vatten
Skala morötter, palsternacka, lök och vitlök. Skär morötter och palsternackor i mindre bitar. Hacka löken grovt. Krossa vitlöken. Dela paprikan och kärna ur och ta bort hinnor. Skär i mindre bitar. Skölj broccolin och skär av buketter. Dela purjolöken, ta bort de yttersta bladen och skölj purjolöken noga. Strimla den grovt.
Hetta upp en stor kastrull/gryta med lite olivolja och fräs alla grönsaker ett par minuter på medelvärme. Strö över salt, peppar, oregano, timjan och persilja. Fräs ytterligare några minuter.
Häll över tomatkross, socker, smula ner buljongtärningarna och slå över vatten. Låt koka upp och småkoka sedan soppan under lock ca 20-25 minuter. Mixa sedan soppan med stavmixer eller i mixer.
Smaka av och krydda ev. mer och späd med mer buljong om det behövs.
Strö persilja över vid servering. Ät!
3 Kommentarer
Linda:
Det lät gott, det kanske man skulle testa! Soppa är ju så gott nu när det är regn och rusk (och ibland kallt) ute. :)
Karolina:
Linda: Jag tycker absolut att du ska testa, för den är galet god, räcker länge och ger inga points. Kan knappast bli bättre! :)
Anna:
jag brukar också göra en variant av den soppan. Jättegott och man får ju i sig lite av varje!