2009-04-27 | 09:57:14

Annas svaghet

jag har upptäckt....eller snarare noterat en svaghet hos mig själv på sista tiden. De sista dagarna har jag jobbat mycket och det har inte blivit hemhandlat riktig mat och då har det blivit smörgås istället och då tappar jag räkningen på pointsen. om det inte finns riktig mat hemma, så är det som att jag bara ger upp och ger efter. det här är ett problem som jag måste jobba med, för det är inte första gången (och säkert inte sista). men jag tar faktiskt inte på mig hela skulden själv, vi är två personer i den här familjen och vi måste bli bättre på det här båda två. min man har en tendens att bara köpa bröd när han går och handlar, även om vi har massor av bröd hemma i skafferiet och kanske till och med i frysen, så är hans hjärna inställd på att köpa det. Och jag har en tendens att bara köpa frukt, keso och kökshandukar, min filosofi är att finns det bara keso och tillräckligt med kökshandukar så klarar jag mig i alla lägen :D

Nä nu blir det inköpslista som gäller! inga fler"vi tar några smörgåsar istället" och många färre "vi kan väl stanna på MAX" (även om deras slimburgare är perfekt med sina 8 p)

Nu är jag ledig några dagar och ska ägna tiden till att bli färdig med uppsatsen. Förhoppningsvis hinner jag få någon dag att bara vara ledig på också! Nu är det dags för frukost och jag börjar med att bryta mot smörgåsregeln, måste ha något i mig innan jag drar iväg till affären för att handla riktig lunchmat. När maken komme rhem ska jag ta ett allvarligt snack med honom om det här, jag har kommit spå långt och vill inte förstöra min viktminskning på ren slöhet.
0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.



Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.



Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)