2009-03-05 | 17:54:38
Säg omelett!
Kvällens middag blir omelett. Med en twist!
Det här är lite av en favorit hos mig, dels för att den är enkel men också för att den god.
Och proteinrik, förstås.
Till 2 generösa portioner = normalportioner behövs:
2 ägg
2 msk vatten eller vispgrädde
salt, svartpeppar
persilja, finhackad
1 dl riven god ost, gärna parmesan eller någon annan med mycket smak
2 portioner överbliven pasta (ska rätten få kallas snabb så gills det inte att man kokar ny pasta)
smör + olivolja
(kyckling, kött etc. som tillbehör)
Vispa snabbt ihop ägg med vatten. Krydda generöst med salt, peppar och persilja. Rör i osten.
Stek pastan på medelvärme i en stekpanna i lite smör + olivolja, den ska få lite stekyta. Slå över smeten så att den blir jämnt fördelad över pastan. Stek tills omeletten stelnar, vänd den och stek ytterligare någon minut. Skär upp i tårtbitar och servera med t.ex. kyckling eller vad man gillar, kanske blandad sallad eller vitlöksfrästa champinjoner.
Det här är lite av en favorit hos mig, dels för att den är enkel men också för att den god.
Och proteinrik, förstås.

2 ägg
2 msk vatten eller vispgrädde
salt, svartpeppar
persilja, finhackad
1 dl riven god ost, gärna parmesan eller någon annan med mycket smak
2 portioner överbliven pasta (ska rätten få kallas snabb så gills det inte att man kokar ny pasta)
smör + olivolja
(kyckling, kött etc. som tillbehör)
Vispa snabbt ihop ägg med vatten. Krydda generöst med salt, peppar och persilja. Rör i osten.
Stek pastan på medelvärme i en stekpanna i lite smör + olivolja, den ska få lite stekyta. Slå över smeten så att den blir jämnt fördelad över pastan. Stek tills omeletten stelnar, vänd den och stek ytterligare någon minut. Skär upp i tårtbitar och servera med t.ex. kyckling eller vad man gillar, kanske blandad sallad eller vitlöksfrästa champinjoner.
0 Kommentarer