2011-01-05 | 11:16:00

Jamen, hur går det då?

Ni som läser här kanske undrar hur det går för mig...?
Jag skriver som sagt alldeles för sällan men ska försöka skärpa mig mer på den fronten. Och jag lever i alla fall och står upp, det är en sak som är säker.
Det har snart gått 2 år sedan jag gjorde min gbp och snart 1 ½ månad sen min bukplastik. Sjukt! Tiden går så fruktansvärt fort, och det är väl skönt på ett sätt men samtidigt hinner man ibland inte mer än blinka så har det gått ett år...

Bortsett från strul med en karl så mår jag trots allt ganska bra. Det är lite svajigt just nu men jag tror mycket beror på att saker och ting lägger sig efter bukplastiken. Den här gången kom inte ångesten innan operationen, utan mer efteråt. Jag levde på adrenalin några dagar efter den tror jag... jag var lite speedad, och sen landade jag och blev väldigt trött. Och nu går jag ganska ofta runt och inser att jag är så mycket mindre än tidigare och att jag har en platt (nåja, nästan) mage. Det är mycket som är surrealistiskt och det är mycket som ska hinna ikapp både kropp & själ.

Det har ju varit lite upp och ner med diverse brister av t.ex. folsyra och järn. Jag äter mina vitaminer och ibland även tillskott av b-vitamin, det är inte alltid jag kommer ihåg... Järnbristen är något av det drygaste jag varit med om. Just för att depåerna töms och kroppen blir helt matt och knepig. För att inte tala om trött! När det var som värst ville jag ingenting, jag orkade ingenting heller. Jag var blek, glåmig, naglarna skivade sig, sprickor i mungiporna, andfådd, hjärtklappning, lågt blodtryck... Hurra liksom. Tur att det finns behandling!

Med maten funkar det lite si & så. Vissa dagar är bättre än andra och sen beror det såklart också på vad som finns hemma i kyl & frys, tid och ork, inspiration... Nog för att jag älskar att laga mat men det är inte alltid jag vill eller orkar. Då är det väldigt lätt att bara koka lite pasta och sen sitter jag där i soffan och känner mig som en ballong och ångrar mig bittert. Jag får betala för mina dåliga val varje gång. Och jag är inte bättre eller sämre än någon annan, alla har vi väl gjort våra felval när det gäller mat.

Jag försöker att äta så proteinrikt som möjligt, d.v.s. mycket kött, fisk, kyckling. Rött kött har jag fortfarande svårt för, men jag lär mig mer och mer även om det tar tid. T.ex. åt jag grillad rostbiff (inte tunna skivor från charken utan rejäla biffar) på nyår! Kyckling och fisk (framförallt lax) är favoriterna, och man kan ju variera dem i all evighet. Annars blir det (tyvärr) mycket pasta, ris och gärna gratänger. Men jag tycker ändå att jag äter ganska varierat och min kropp verkar ju trivas då jag fortfarande går ner (i alla fall för tillfället) alt. står still.
Nu när det är kallt ute och mörkt, så äter jag hellre rejäla rätter och soppor och mycket "comfort food" men jag längtar efter våren och sommaren för då vill jag ha smoothies, fruktsallader, grillat och lättare rätter.

Hur äter jag då?
Jag äter ca 6 ggr/dag vilket innebär: frukost (t.ex. kaffe, macka, frukt), mellanmål (just nu blir det en macka nio ggr av tio...), lunch, mellanmål & fika (även där blir det oftast en macka + frukt, och ibland något gott till kaffet, t.ex. en liten chokladbit), middag och mellanmål (macka även här, och/eller frukt).
Det är viktigt att blodsockret ligger på en jämn nivå så man slipper dom där äckliga blodsockerfallen och inte får den där enorma hungerkänslan (det är då det är lätt att välja fel mat)...

Annars? Jag vet inte...
Är det något särskilt ni vill veta så lämna gärna en kommentar!


0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)