2011-01-18 | 13:39:39
Kesoplättar
Det här blev dagens lunch för mig!
Mättande, nyttigt och gott. Jag vet inte exakt hur många plättar det blir, det beror lite på hur stora man gör dem. Jag brukar beräkna 1-1½ msk smet per plätt. Servera dem med t.ex. lingonsylt och rårivna morötter eller komplettera med mer protein, t.ex. skinkskivor. Dom är även goda kalla som mellanmål!
Du behöver:
1 liten burk naturell keso
2 ägg
3 msk vetemjöl
1 nypa salt
(Svartpeppar om så önskas)
Smör/olja att steka i
Vispa upp äggen. Vispa i keso och salt, sist mjölet. Låt smeten stå kallt att svälla en stund. Stek sedan plättar (ca 1-1½ msk smet per plätt) på medelvärme i smör eller olja.
/Lina
Mättande, nyttigt och gott. Jag vet inte exakt hur många plättar det blir, det beror lite på hur stora man gör dem. Jag brukar beräkna 1-1½ msk smet per plätt. Servera dem med t.ex. lingonsylt och rårivna morötter eller komplettera med mer protein, t.ex. skinkskivor. Dom är även goda kalla som mellanmål!
Du behöver:
1 liten burk naturell keso
2 ägg
3 msk vetemjöl
1 nypa salt
(Svartpeppar om så önskas)
Smör/olja att steka i
Vispa upp äggen. Vispa i keso och salt, sist mjölet. Låt smeten stå kallt att svälla en stund. Stek sedan plättar (ca 1-1½ msk smet per plätt) på medelvärme i smör eller olja.
/Lina
2 Kommentarer
Millah:
Hej... Allt bra?
Jag har igång massa roliga tävlingar & det kommer in nya titt som tätt!
Du hittar tävlingarna här---> http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html
Ta hand om dig =) Kramar // Millah
Radar:
Tack för detta recept, det snor jag och hoppas det smakar mums =)