2011-05-10 | 11:43:00

Tips på god marinad!

Den här marinaden brukar jag använda till kyckling, supergod är den och enkel! Chilikryddan kan uteslutas eller ersättas med t.ex. sambal oelek om man hellre gillar det. Eller ta cayennepeppar, chilipeppar o.s.v.

Du behöver för ca 2-3 personer:

½ dl soja
½ dl olivolja
½ dl sweet chili-sås
Chilipepparkrydda
2-3 kycklingfiléer, hela eller i långa strimlor

Blanda soja, olivolja och sweet chili-sås till en marinad, och blanda ner hela bitar kycklingfilé eller strimlor. Låt stå kallt, helst över natten men minst ett par timmar. Trä strimlorna på blötlagda träspett och pudra över chilipepparkrydda efter smak (eller pudra hela filéer). Stek i mitten av ugnen, 200 grader, ca 20 minuter eller grilla dem.
/Lina
0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.



Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.



Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)