2008-06-18 | 10:57:54
EFTERLYSNING: Smal pajdeg
På Midsommar ska jag göra en Västerbottenspaj och eftersom innehållet är ganska fett (grädde, ost...) så tänkte jag balansera upp det med en smal pajdeg.
Jag hittar inte mitt recept på smal pajdeg (har säkert slarvat bort det bland alla andra miljoner recept) men såg ett på Tasteline, men tycker ändå inte att proportionerna låter rätt...
Har ni något recept på smal pajdeg som är bra och inte smakar ...konstigt?
(Pajen ska vara till 4-6 personer.)
/Karolina
Jag hittar inte mitt recept på smal pajdeg (har säkert slarvat bort det bland alla andra miljoner recept) men såg ett på Tasteline, men tycker ändå inte att proportionerna låter rätt...
Har ni något recept på smal pajdeg som är bra och inte smakar ...konstigt?
(Pajen ska vara till 4-6 personer.)
/Karolina
3 Kommentarer
Anna:
Här är den som jag brukar använda, smal och god)
För två port:
6 msk vetemjöl
4tsk margarin
2 msk natrell yoghurt eller lättfil
Lägg mjölet i en liten skål. Finfördela margarinet med fingrarna i mjölet till en grynig massa. Tillsätt yoghurt eller fil och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter innan den används.
Jag brukar göra en större sats än receptet anger, och använder även degen till piroger. både jag och ame tycker att det är en god pajdeg.
Receptet kommer från Viktväktarnas Lätt och gott s. 144 (Whalströms 1988)
Anna:
ame ska vara MAKE :D
Karolina:
Anna: Oohh, det här ska jag skriva ner! :)
TACK för receptet!