2008-06-18 | 16:12:59
Pajdeg, svar på Karolinas efterlysning
Skrev tidigare ett svar på karolinas efterlysning av smal pajdeg, kom på att jag ju kan lägga ut det så här också:
Här är den som jag brukar använda, smal och god)
För två port:
6 msk vetemjöl
4tsk margarin
2 msk natrell yoghurt eller lättfil
Lägg mjölet i en liten skål. Finfördela margarinet med fingrarna i mjölet till en grynig massa. Tillsätt yoghurt eller fil och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter innan den används.
Jag brukar göra en större sats än receptet anger, och använder även degen till piroger. både jag och ame tycker att det är en god pajdeg.
Receptet kommer från Viktväktarnas Lätt och gott s. 144 (Whalströms 1988)
/Anna
1 Kommentarer
Lina:
Du är utmanad! :)
http://linasliv.blogg.se/2008/june/utmanad-av-emma.html