2008-05-26 | 09:44:27
Dille på lax
Jag inser att jag har inom loppet av 5 dagar ätit lax 3 av dom... Galet.
Men det är ju så gott! Och mättande. Dessutom går det att variera smaken en hel del, t.ex. svensk med dill eller asiatisk med ingefära & chili.
Min favorit är den enkla ugnsbakade varianten, ni vet: en bit laxfilé på aluminiumfolie, på med aromat, citronpeppar, dill och lite smör. Vik ihop, baka i 15-20 minuter. Servera med kall sås på crème fraîche, rom & dill.
Nu har jag dock testat Findus finfina lax, den som är marinerad med citron & peppar - supergod! Till den serverar jag spaghetti som jag blandat med några matskedar grädde, citronpeppar, salt, svartpeppar & en hel del persilja. Sjuuuukt gott. Prova!
...och vet ni, jag ska äta det idag!
Fatta vad smartARE jag kommer att bli - på 6 dagar har jag ätit lax 4 gånger. :)
/Karolina
Men det är ju så gott! Och mättande. Dessutom går det att variera smaken en hel del, t.ex. svensk med dill eller asiatisk med ingefära & chili.
Min favorit är den enkla ugnsbakade varianten, ni vet: en bit laxfilé på aluminiumfolie, på med aromat, citronpeppar, dill och lite smör. Vik ihop, baka i 15-20 minuter. Servera med kall sås på crème fraîche, rom & dill.
Nu har jag dock testat Findus finfina lax, den som är marinerad med citron & peppar - supergod! Till den serverar jag spaghetti som jag blandat med några matskedar grädde, citronpeppar, salt, svartpeppar & en hel del persilja. Sjuuuukt gott. Prova!
...och vet ni, jag ska äta det idag!
Fatta vad smartARE jag kommer att bli - på 6 dagar har jag ätit lax 4 gånger. :)
/Karolina
2 Kommentarer
Anna:
mmmmmmmmmm lax är så gott! Åt grillad lax med grillade grönsaker och smörstekt potatis igår...mumma!
Karolina:
Anna: Ååååhhhhhh, grillad lax! JAG VILL HA!