2008-10-24 | 22:47:38
Het köttfärssoppa
Här kommer dagens middagstips som jag hoppas att ni kommer att få användning för!
En supergod och enkel soppa, billig i hösttider samtidigt som den värmer gott.
Har dock ingen bild men det är ju därför som ni ska göra den fattar ni väl? ;)
Gillar man inte köttfärs så funkar chorizokorv som utbytare - den går ju även att göra vegetarisk genom att byta ut köttbuljong mot grönsaksbuljong och addera med grönsaker och/eller bönor/linser. Prova er fram!
/Karolina
Het köttfärssoppa
6 generösa portioner
2 liter köttbuljong (= 2 liter vatten + 4 tärningar)
500-600 g köttfärs
2 gula lökar
4-5 normalstora morötter
3 normalstora palsternackor
6-8 normalstora potatisar
1 dl finhackad persilja
½ - 1 dl chilisås (gärna med vitlök)
salt, nymalen svartpeppar
1 msk paprikapulver
2 msk smör
(mjölk alt. grädde)
1. Skala löken och finhacka den.
2. Skala morötter, palsternacka och potatis. Skär allt i jämnstora bitar.
3. Koka upp buljongen tillsammans med morötter, palsternacka och potatis. Låt koka på normal/svag värme i ca 15 minuter, tills rotfrukterna är al dente.
4. Fräs under tiden köttfärs och lök. Krydda med salt, nymalen svartpeppar och paprikapulver. Rör ner chilisåsen och persiljan.
5. Rör ner köttfärsröran i soppan och smaka av. Är den för mild, tillsätt mer chili och är den för het så rör ner lite mjölk eller grädde som gör soppan mildare.
6. Servera med ett gott bröd!
En supergod och enkel soppa, billig i hösttider samtidigt som den värmer gott.
Har dock ingen bild men det är ju därför som ni ska göra den fattar ni väl? ;)
Gillar man inte köttfärs så funkar chorizokorv som utbytare - den går ju även att göra vegetarisk genom att byta ut köttbuljong mot grönsaksbuljong och addera med grönsaker och/eller bönor/linser. Prova er fram!
/Karolina
Het köttfärssoppa
6 generösa portioner
2 liter köttbuljong (= 2 liter vatten + 4 tärningar)
500-600 g köttfärs
2 gula lökar
4-5 normalstora morötter
3 normalstora palsternackor
6-8 normalstora potatisar
1 dl finhackad persilja
½ - 1 dl chilisås (gärna med vitlök)
salt, nymalen svartpeppar
1 msk paprikapulver
2 msk smör
(mjölk alt. grädde)
1. Skala löken och finhacka den.
2. Skala morötter, palsternacka och potatis. Skär allt i jämnstora bitar.
3. Koka upp buljongen tillsammans med morötter, palsternacka och potatis. Låt koka på normal/svag värme i ca 15 minuter, tills rotfrukterna är al dente.
4. Fräs under tiden köttfärs och lök. Krydda med salt, nymalen svartpeppar och paprikapulver. Rör ner chilisåsen och persiljan.
5. Rör ner köttfärsröran i soppan och smaka av. Är den för mild, tillsätt mer chili och är den för het så rör ner lite mjölk eller grädde som gör soppan mildare.
6. Servera med ett gott bröd!
1 Kommentarer
Anna:
mmm ser ju jättegott ut.