2011-02-18 | 11:54:14
Lax under olivtäcke med blomkålsmos
Gjorde en helt unerbar laxrätt häromkvällen som jag hittat i ett gammalt nummer av MåBra.
Jag modifierade receptet lite för att pasa de ingridienser jag hade hemma!
4 portioner ugn 225 grader, 7 propoints/portion för laxen
4 laxfileér
2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
100 gram gröna oliver
1 msk ströbröd
Kör oliver, vitlök och ströbröd i mixer, bred ut blandningen på laxen. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. ät och njut.
---------------------------------------------------------------------
Jag gjorde ett blomkålsmos till genom att koka blomkål och köra den i mixer och tillsätta olivolja och sen krydda med citronpeppar, det blev supergott. Jag gjorde blomkålsmoset med 1 msk olivolja per portion (alltså ganska mycket) så det blev 4 propoints till för blomkålsmoset.
-------------------------------------------------------------------
/Anna
Jag modifierade receptet lite för att pasa de ingridienser jag hade hemma!
4 portioner ugn 225 grader, 7 propoints/portion för laxen
4 laxfileér
2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
100 gram gröna oliver
1 msk ströbröd
Kör oliver, vitlök och ströbröd i mixer, bred ut blandningen på laxen. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. ät och njut.
---------------------------------------------------------------------
Jag gjorde ett blomkålsmos till genom att koka blomkål och köra den i mixer och tillsätta olivolja och sen krydda med citronpeppar, det blev supergott. Jag gjorde blomkålsmoset med 1 msk olivolja per portion (alltså ganska mycket) så det blev 4 propoints till för blomkålsmoset.
-------------------------------------------------------------------
/Anna
2 Kommentarer
Lina:
Det låter supersmarrigt och framförallt enkelt! Man borde kanske kunna byta ut oliver mot soltorkade tomater? Jag har inte riktigt blivit kompis med oliver än, i bröd går det faktiskt än har jag märkt... Får prova helt enkelt! :)
Anna:
ja testa! skriv gärna hur det blev sen, om det blev gott vill jag också testa : )