Tacopaj

Jag gjorde denna otrooooligt goda tacopaj igår till mig & dom som satte mig till världen. Väldigt mättande, väldigt enkel och som sagt: gooood! (Jag vet inte hur pointsvänlig den är, men vetemjöl går ju att byta ut mot t.ex. fullkornsmjöl, graham etc. Crème fraîche finns i lättvariant o.s.v.)
Recept + bild är lånade från Victoria.
Tacopaj
Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin, mjukt
1 ½ dl filmjölk
Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gärna en med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°.
Fyllningen:
600-700 g köttfärs
1 st. gul lök, hackad (grovt eller fint spelar ingen roll)
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st. tomater
4-6 st. feferoni (kan uteslutas eller bytas ut mot t.ex. rödlök)
Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Koka så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg allt i pajskalet. Hacka tomater och feferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.
Topping:
2 dl crème fraîche
4 msk majonnäs (jag uteslöt majonnäs)
2 dl riven ost
3-4 st. pressade vitlöksklyftor
Blanda alltsammans och bred toppingen ovanpå pajen. Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg.
Servera med en fräsch sallad, salsa och nachos.
/Karolina
Dregglar! DET tycker jag att vi ska äta på vår svulla-sista-gången-innan-Karros-operation-middag!!!!
Anna: Jag håller med dig - för pajen är helt sjukt god! Vitlöken i toppingen är liksom pricken över i:et... yummy! Och så något med choklad till dessert... typ chokladmousse, choklad-crème brûlee eller nåt. Ahhhhhhhh. :D
Den såg verkligen sjukt god ut! Och med tanke på era kommentarer misstänker jag att den är det också.
Kram
Ela83a: Jajamensan, den är farligt god... :D
Kram!
Tack för receptet, det ska jag testa till helgen :o)
Mildamakter: Tacka Victoria! ;)
ja absolut något chokladigt till efterätt!!!!