2008-11-10 | 13:53:58
Dagens middagstips: Saffranslax

Ett något modifierat recept från Arla. Visst har väl jag bjudit dig på det här Anna? Jag tror vi åt det på en nyårsafton väl?
Sjukt gott är det i alla fall. Originalreceptet finns här.
4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 500 g
3 morötter
salt
svartpeppar
2 1/2 dl Kelda mellangrädde alt. 3 dl vispgrädde
2 tsk torkad timjan, gärna lite lätt smulad
2 tsk citronpeppar
1 påse saffran
Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva morötterna tunt (jag brukar använda osthyveln). Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg på laxen och krydda med salt och peppar. Blanda grädde, kryddor och saffran. Häll det över laxen. Stek i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Servera med sallad och potatismos, alt. ris.
2 Kommentarer
Anna:
jag minns inte vad vi åt, mer än att det var gudomligt gott!
Lina:
Anna: Hahaha, jo, men det var nog laxen... och chokladmoussetårta! :D