2009-10-10 | 18:59:57

Jag firar 8 månader som opererad idag!

Idag, 10:e oktober är det 8 månader sen min gastric bypass-operation.


8 månader sedan jag förändrade hela mig, både fysiskt som psykiskt. En transformation jag aldrig kommer att glömma.
Och jag ångrar mig fortfarande inte en sekund! Och den känslan är så förbannat skön.
Det ska erkännas och kan inte upprepas nog, jag har haft mina tvivel och stunder då jag faktiskt funderat vad i helvete jag egentligen har gjort och även ångrat mig... Men sen slår det mig att de positiva stunderna är övervägande fler än de negativa. Jag kan t.o.m. räkna de negativa stunderna på mina tio fingrar.


Det har och är fortfarande omvälvande, psykiskt. Vissa dagar begriper jag allt och tycker inte att något är särskilt märkligt (vadå, jag är ju fortfarande jag!), och andra dagar känner jag inte igen min egen spegelbild, funderar över varför folk & bekanta säger så konstiga saker ("men nu har du blivit mager", jo tjena, I'm still fat you know!). Huvudet hänger inte riktigt med, eller hjärnan, hänger inte riktigt med alla dagar. Men det är ju fullt normalt! 


Det här med mat & motion är lite upp och ner. Många dagar är bra dagar, andra dagar är dåliga dagar. Eller se det så här, många dagar är jag en bra viktopererad och andra dagar är jag en dålig viktopererad, haha!
Det händer att jag missköter mig, d.v.s jag äter inte ordentligt, fuskar med mellanmål, äter för dåligt (för lite protein etc.). Men vem missköter sig inte? Även icke-opererade äter ju kasst ibland, och så är det. Jag är inte sämre för det. Man tar nya tag helt enkelt. Gör om, gör rätt.
Ibland kan jag tycka att jag äter hela tiden. Jag har ständigt något i munnen, är det inte något att tugga på så dricker jag. Och ibland är jag hungrig hela tiden. Och andra dagar är jag aldrig hungrig, utan äter för att jag måste och för att orka.


Jag har börjat äta extra b-vitamin, fick tips om att det skulle vara bra för hår, hud & naglar. Än har jag inte märkt någon skillnad, men vi får se. Jag ger inte upp så lätt!
Jag har även funderingar (och det har jag haft i evigheter nu...) på att köpa proteinpulver för att få i mig extra protein. Jag är nämligen urkass på pålägg på mina smörgåsar till frukosten... och proteinrika mellanmål är det också dåligt med. Och protein är ju livsviktigt för mig, så det måste undersökas mer.


För övrigt då... Jo, jag är väl mallig för att jag äntligen hittar stövlar, haha! Så många år som jag längtat efter att få köpa stövlar... Det är en stor grej. Och att utbudet med kläder blir större och bättre, det är riktigt roligt! Men dyrt... Gissa om presentkort & kläder står högt på önskelistan till jul, haha!?


Jag har hittills tappat 48,5 kg och det är enormt!!! Med andra ord står vågen på 88,6 kg. Jag är otroligt stolt över mig själv över dessa tappade kilon, över att jag vågade göra denna operation. Jag är stolt över att mitt självförtroende stärks dag för dag, att min självkänsla får en boost och att jag är så mycket mer positiv (även om jag fortfarande gnäller, men det är ju bara en del av mig).


Om någon har en fråga eller flera frågor, tveka inte att lämna en kommentar! (Och även om ni inte har en fråga, så får ni gärna kommentera ändå, såklart! Det uppskattas enormt!)
Det går också bra att maila på: [email protected] eller [email protected]

13 Kommentarer
Anna:

88,6? jag vägde 83,9 nu sist när jag vägde mig, snart har du gått om mig din gamla lättviktare : )

2009-10-10 | 21:49:21
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/
Lisa:

Oh vad mycket du har gått ner! Får man se före- och efterbild eller håller du det helst för dig själv? Bra jobbat! :)

2009-10-10 | 22:17:04
Emma:

Ja nu är jag sugen på mer efterbilder!! :)



Men som sagt, du har varit sjukt duktig hela vägen, och modig!



Ang proteinpulver så finns det ju en uppsjö. Själv har jag brukat äta ett som heter Whey 100. Man kan blanda det i vad som helst eg. Pannkakor, smoothies osv. :) Vanilj är lättast att mixtra med

2009-10-11 | 11:48:19
URL: http://emmasform.blogg.se/
Lina:

Anna: Haha, vi får se vad som händer och sker! :)



Lisa: Före- & efterbilder finns redan under mina andra inlägg, nya bilder kommer längre fram. :)



Emma: Tack! :)

Jag har märkt det, det är skitsvårt att välja när det finns så mycket. Apoteket ska tydligen ha, men inte mitt heller... dom visste inte ens att Apoteket sålde sånt. Öh?!

2009-10-11 | 20:37:07
URL: http://linasliv.blogg.se/
Cinn:

Hej Lina!

Det är så bra att få läsa om din resa, står som sagt själv på tröskeln till operationen och är precis lika rädd som du var, OTROLIGT stöd att få läsa om dina tankar. Jag försöker tänka positivt och att det finns risker med att fortsätta vara överviktig och jag ökar tyvärr min vikt smygande hela tiden så diabetesen finns där runt hörnet... Men det ger hopp att veta att det finns fler som genomgått operation med ett gott resultat och att man inte behöver vara exemplarisk som vissa forum verkar ge sken av.

TACK!

2009-10-11 | 21:21:56
URL: http://cinnamonen.blogspot.com/
Babbi - Bloggdesigner:

Grattis :)

2009-10-12 | 00:28:46
URL: http://babbidesign.blogg.se/
Lina:

Cinn: Vad kul att du uppskattar det jag skriver - det gör mig väldigt glad! :)

Tycker det är viktigt att poängtera att ingen är den andra lik, det finns så många som "skryter" över sitt nya hälsosamma leverna och menar på att de aldrig "fuskar" eller gör snedsteg. Jag tror lite på vad jag vill när det gäller det...

Jag är mänsklig och med det menar jag att jag fortfarande äter det jag åt förut, men givetvis inte lika ofta eller i samma mängder (det är ju ändå fysiskt omöjligt för mig). Om meningen var att jag bara skulle äta sallad resten av livet hade jag aldrig gjort operationen. Jag äter givetvis bättre nu än innan, men tillåter mig ändå att äta sånt man "inte borde". ;)



Babbi: Tack! :)

2009-10-12 | 08:33:19
URL: http://linasliv.blogg.se/
Cecilia:

Åtta månader redan? Oj, vad tiden går fort!

2009-10-12 | 20:16:37
URL: http://heartsick.blogg.se/
Sara:

Dum fråga kanske men hur finansierades din operation? Nyfiken på hur resan började...

2009-10-17 | 08:49:12
URL: http://fashionistasara.blogg.se/
Maggan:

Åh, vilket underbart inlägg! Peppande och inspirerande - och bekant! Känner igen mig i så mycket... ler brett och varmt

You GO GIRL!



På återseende! :-)

2009-10-19 | 18:53:48
URL: http://maggansnyaliv.blogspot.com
Magdalena:

Hej igen!



Det försvann som jag nyss skrev. Jo jag blev opererad för 4 dagar sedan och känner mig trött och illa mående hela tiden. Jag tror jag får i mig för lite då jag får i mig 1500 ml/dag så det kan vara därför jag mår så krasst. Hur mådde du i början?



Mvh Magda

2009-10-20 | 11:49:26
Anna:

Hej!! Vilken resa du har gjort..

Kul att läsa o få ta del av din viktnedgång..

Jag gjorde min op för ca 2 månader sen och har gått ner ca 17 kilo..

Mår du illa när du har ätit? Är det nåt du inte kan äta alls idag?

jag tror att jag är känslig för potatis..

Kram Anna

2009-11-01 | 17:44:44
URL: http://thebloggspirit1.blogspot.com
Maria:

Du är grym!

2009-11-08 | 17:39:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.



Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.



Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)