2010-02-06 | 19:36:34
Kycklinggryta med grönsaker
4 port
800 g kyckling utan skinn
200g morötter (för mig blev det ca 2,5 morot)
1 gul lök
200 g färska eller konserverade champinjoner
4 tsk margarin
2 msk tomatpur´
en burk passerade tomater
0,5 hönsbuljongtärning
0,5 tsk salt
1 kryddmått paprikapulver
0,5 tsk timjan
Dela kycklingen i grytbitar. Skala morötter och lök, skiva morötterna tunt och hacka löken. smält margarinet. Bryn kycklingbitarna, tillsätt grönsaker och svamp. Häll i tomatpuré, passerade tomater, buljongtärning, salt och kryddor. låt koka på svag värme under lock ca 20 minuter tills kycklingen är färdig. servera med ris.
Jag hade lite fraiche hemma så jag hade i det också, har provsmakat och grytan blev jättegod.
Hämtat från
800 g kyckling utan skinn
200g morötter (för mig blev det ca 2,5 morot)
1 gul lök
200 g färska eller konserverade champinjoner
4 tsk margarin
2 msk tomatpur´
en burk passerade tomater
0,5 hönsbuljongtärning
0,5 tsk salt
1 kryddmått paprikapulver
0,5 tsk timjan
Dela kycklingen i grytbitar. Skala morötter och lök, skiva morötterna tunt och hacka löken. smält margarinet. Bryn kycklingbitarna, tillsätt grönsaker och svamp. Häll i tomatpuré, passerade tomater, buljongtärning, salt och kryddor. låt koka på svag värme under lock ca 20 minuter tills kycklingen är färdig. servera med ris.
Jag hade lite fraiche hemma så jag hade i det också, har provsmakat och grytan blev jättegod.
Hämtat från
Viktväktarnas Lätt och gott, Wahlströms förlag 1988, sidan.156
3 Kommentarer
Lina:
Den verkar riktigt mumsig!! :)
Anna:
ja den var jättegod1 tror att den med fördel kan få ligga till sig lite innan man äter den, tycker att den blev godare när man hade haft i lite fraiche också.
Joselana:
Detta är bland det första jag ska prova när jag får börja äta vanlig mat igen. Första gången sedan operationen för en vecka sedan som jag faktiskt känner mig sugen på mat :)