2011-01-05 | 08:42:00
Fiskfavoriter från Arla
Det här är några fiskfavoriter från Arla som jag har.
Givetvis kan man byta ut alla feta produkter mot mindre feta/light om man så önskar, eller mot laktosfritt etc. Och modifiera med grönsaker, kryddor o.s.v. Ibland har man ju inte allting hemma så man tager vad man haver!

Snabb citronfisk - länk
En snabb och enkel rätt, och jag som avskyr kokt potatis äter hellre ris eller potatismos till. Annars tycker jag att spenat är gott, och särskilt stuvad, till fisk.

Foliebakad fisk - länk
Även detta är en snabb och enkel rätt. Jag gör den i ugnen eftersom det inte riktigt är grillsäsong just nu, haha. Sen väljer jag att ha persilja & dill som örtkryddor, och ibland även aromat och/eller fiskkrydda från Knorr. Att tillsätta lite tomatskivor/tomathack är också gott, precis som det står i kommentarerna till receptet.

Champinjonfisk - länk
Återigen en snabb och enkel rätt. Jag tycker dock att potatismos är godast till denna rätt och inte ris. Dessutom kan man ju göra fiskgratäng av denna genom att röra ner en äggula i moset och spritsa/klicka ut moset runt fisken och gratinera tills moset fått lite färg.

Fisk- och tomatsoppa - länk
Det kan knappast bli snabbare och lättare här. Koka upp soppan, i med fisk och låt sjuda några minuter och servera med ett gott bröd. Klart! Jag menar, det är faktiskt tillåtet att vara lat...

Apelsin- och rosmarinlax - länk
Det här är mitt favoritrecept av alla jag länkat till. Så galet gott! Men rosmarin är inte min favorit så jag byter ut den mot (torkad) timjan istället. Det blir lika gott med ris som potatismos till, och något annat som är gott till är fräst bladspenat/babyspenat med lite vitlök och eventuellt champinjoner. Mumsigt!


Givetvis kan man byta ut alla feta produkter mot mindre feta/light om man så önskar, eller mot laktosfritt etc. Och modifiera med grönsaker, kryddor o.s.v. Ibland har man ju inte allting hemma så man tager vad man haver!

Snabb citronfisk - länk
En snabb och enkel rätt, och jag som avskyr kokt potatis äter hellre ris eller potatismos till. Annars tycker jag att spenat är gott, och särskilt stuvad, till fisk.

Foliebakad fisk - länk
Även detta är en snabb och enkel rätt. Jag gör den i ugnen eftersom det inte riktigt är grillsäsong just nu, haha. Sen väljer jag att ha persilja & dill som örtkryddor, och ibland även aromat och/eller fiskkrydda från Knorr. Att tillsätta lite tomatskivor/tomathack är också gott, precis som det står i kommentarerna till receptet.

Champinjonfisk - länk
Återigen en snabb och enkel rätt. Jag tycker dock att potatismos är godast till denna rätt och inte ris. Dessutom kan man ju göra fiskgratäng av denna genom att röra ner en äggula i moset och spritsa/klicka ut moset runt fisken och gratinera tills moset fått lite färg.

Fisk- och tomatsoppa - länk
Det kan knappast bli snabbare och lättare här. Koka upp soppan, i med fisk och låt sjuda några minuter och servera med ett gott bröd. Klart! Jag menar, det är faktiskt tillåtet att vara lat...

Apelsin- och rosmarinlax - länk
Det här är mitt favoritrecept av alla jag länkat till. Så galet gott! Men rosmarin är inte min favorit så jag byter ut den mot (torkad) timjan istället. Det blir lika gott med ris som potatismos till, och något annat som är gott till är fräst bladspenat/babyspenat med lite vitlök och eventuellt champinjoner. Mumsigt!
/Lina


1 Kommentarer
Anna:
Tack Lina!!!