2010-04-20 | 09:18:08

Uppdatering från Lina

Nu var det ett tag sedan jag skrev!
Och det har ju hänt lite sen sist jag skrev. Det som händer just nu är att jag spräckt -60 kg! I skrivande stund har jag gått ner 61.6 kg för att vara exakt vilket är helt sjukt, galet och omvälvande... Vågen står alltså på 75.5 kg. Jag är mer än nöjd med min prestation och även om jag inte är "klar" med min viktminskning så känns det fantastiskt!


Efter mitt återbesök fick jag ju äta Folacin mot folsyrabrist, men nu behöver jag inte äta mer medicin eftersom det inte finns någon brist längre.
Däremot är jag mitt uppe i min järndroppsbehandling. Jag ska få sammanlagt fem behandlingar och två är avklarade. Det ser ut som jag får coca cola i droppform, men tro mig - det är det inte! ;)


För övrigt har jag fått både remissbekräftelse och tid till plastikkirurgen i Falun för bedömning av överskottshuden. Det gäller alltså en undersökning för att se om jag kvalar in för bukplastik eller inte. Men, med tanke på hur mycket hud jag har och häng... så jo, jag tror nog att jag blir godkänd. Jag hoppas det i alla fall!
Jag ska även diskutera möjligheterna för ett bröstlyft, jag har inga pengar/möjligheter för att göra inlägg - men det vore skönt att kanske kunna hissa upp det lilla som är kvar ett antal våningar... haha!

Till er som har frågor & funderingar, lämna en kommentar eller maila mig: viktigtbeslut@gmail.com

2010-04-06 | 10:49:46

En vit månad

Har haft en trevilg första påsk med lilla älsklingen, stora älsklingen och stora älsklingens bror. Påskmat och godis och allt det där. Men nu känner jag att jag vill ha en godispaus, mitt sötsug blir bara större och större, så jag måste dämpa det lite och då gör jag som jag gjort förut. För att göra det lätt för mig får jag äta fikabröd och sånt om jag råkar bli bjuden på fika hemma hos någon eller är på kalas, men godis (typ smågodis, choklad och liknande) är bortplockat en hel månad ur mitt matintag, alltså fram till den 6 maj. En vit månad brukar man väl kalla det när man avstår från alkohol under en månads tid. Det här får bli min motsvarighet i godisform. Alkohol avstår jag redan, vill inte riskera att spetsa bröstmjölken.

Annars så mår jag väldigt illa idag, hade tänkt ge mig ut på en promenad efter nästa amning, men vi får se hur det blir med det. I och för sig kan det vara skönt med lite frisk luft...som sagt, får se hur det blir.

har bestämt mig för att börja skriva upp vad jag äter igen, misstänker att jag äter för lite vissa dagar, åtminstonde alldeles för ensidigt.

Lilltjejen har fått finnar! Som tur var hade bvc-tanten redan berättat att det kunde hända, beror tydligen på mina hormoner, så det blev ingen panik när hon blev rödprickig i ansiktet.
2010-04-03 | 00:07:38

Mamma Anna

Är dålig på att skriva här, har annat roligt som upptar min tid, sitter kanppt vid datorn längre, går dagar utan att jag ens är vis skrivbordet. men jag hoppas kunna få till en liten bloggpaus oftare framöver. just nu ligger vår lilla flicka i famnen hos sin far och blir vaggad för att distrahera från otäckt magont, och det är knappt jag klarar av att sitta kvar här framför datorn för när det gör ont i henen så gör det ont i mig också. Den här veckan har barnvagnspromenaderna kommit igång ordentligt tack vare T som varit här och rastat oss två gånger, och maken som också varit gåsugen övriga dagar. Har ännu inte varit ute ensam med barnvagn och dotter, men planerar att vara det nästa vecka. annars uppfylls livet mest av amning, blöjbyten, gosestunder, fikabesökare, rapning och äta/sova/duscha/gå på toa när det blir en liten paus över. Och vår lilla dotter är fantastisk, jag hade ingen aning om att små spädbarn var så smarta och envisa och roliga att umgås med.

Gällande vikten så har jag en del att ta tag i. Amning ska ju göra att kilona "bara rinner av"...det gärller tydligen inte mig trots att jag ammar så tuttarna glöder. De vägde mig när jag kom in på förlossningen, då vägde jag (håll i er...) 100 kg! Vägd emig dagen efter förlossningen när jag kommit hem från bb. Då vägde jag 92. 8 kg försvann alltså bara sådär pang bom. Efter ytterligare några dagar hade jag gått ner 2 kg till och vägde runt 90. idag väger jag 89,6 så det verkar som att viktnedgången stannat av och jag gissar på att de 10 kg jag hitills har gått ner har varit kilon som kommit enbart av graviditeten. De drygt 10 kg jag har kvar ner till den vikt jag hade vid inskrivningen på mvc är antagligen "vanliga" kilon som kommit av att jag rört på mig mindre under höst och vinter. och att jag kommer att behöva göra en kraftansträngning med kost och motion för att bli av med dem, sedan vill jag fortsätta min viktnedgång där jag acvslutade den, har en hel del kilon efter dessa 10 som ska bort. Men det får ligga lite på framtiden, just nu så vill jag koncentrera mig på att vara mamma.

Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)