2011-02-28 | 19:51:40

Tonårshy på nytt

Min hy har blivit galen!
Jag kanske inte ska överdriva men min hy är verkligen inte fin just nu. Har ingen aning om vad som har hänt, men jag får utslag på utslag, finnar, pormaskar, blemmor... you name it. Hela tiden! Det spelar ingen roll att jag tvättar mig med bra rengöring (jag använder en oparfymerad rengöring från Clinique som jag vet är bra), har bra ansiktmasker, peelingar eller dyra krämer. Skiten kommer ändå.

Jag misstänker att det har med operationerna att göra. Kroppen gör på något vis sig av med slaggprodukter. Att det är fett eller något som ska ut, och kommer då ut i form av utslag & liknande. Inte alls särskilt kul. Jag är 28 år och vill inte ha hy som en fjortis... Likadant så blir jag blank & oljig av minsta lilla. Det spelar ingen roll att jag smörjer in mig med krämer som ska motverka blank hy, överskottsfett eller vad fan det heter - efter en kvart är jag blank i alla fall. Irriterande!

Vore det hormonspiralen det berodde på så skulle ju min hy se ut så här hela tiden. Det har den inte gjort. I samband med pms/mens så får jag mer finnar & sämre hy, men det är inte dags för det nu så det beror ju inte på det heller. Jag vet, i-landsproblem - men hur kul är det? Det blir ju inte bättre av att jag sminkar över det heller, för då täpper jag ju till allt och så får jag dubbelt tillbaka nästa dag. Ekorrhjul?

Får kanske ta upp det här med min läkare när jag ska dit nästa vecka, och se vad hon har att säga.
För jag känner mig inte fin, och framförallt inte fräsch. Vissa dagar är det inte så farligt, men andra dagar vill jag bara dra på mig en rånarluva och slippa se helvetet...

Någon som har några råd att ge?
2011-02-28 | 19:32:38

MUMS!

2011-02-28 | 07:24:32

Blodprov

↑ Idag är det dags för blodprov!
Får hoppas att dom på VC gör som jag bad dem - d.v.s. tar så prov på så mycket som möjligt. Jag vet hur noga det var med blodproverna inför förra återbesöket, då tycker jag att det borde vara lika noga nu med.
Kan bara hålla mina tummar på att jag inte har några dåliga värden eller brister någonstans, vi får väl se med den saken? Det här med järnbrist t.ex., att jag varit enormt trött väldigt länge kan ju lika väl bero på stress eller att jag hade förkylningen i kroppen. Men som sagt - proverna får berätta sanningen sen.
När jag ändå är där i trakterna på lasarettet så ska jag få ett stick i röven också - det är nämligen dags för en dos Behepan. Fint!

Nu: kaffe!
2011-02-23 | 17:05:42

Längtar

Längtar efter att gå en riktigt lång härlig vinterpromenad!

Men nu är jag tyvärr sjuk (håller på att bli riktigt dunderförkyld...) så jag orkar inte gå knappt en meter. Bara att handla på affären idag var en kraftansträngning. Vanligtvis brukar inte en förkylning däcka mig men jag har ju tagit influensasprutan, så det kan ju inte vara det. Skitsamma, orkar inte spekulera mer i det nu. Jag är sjuk, punkt slut.

Är inte så lätt att få i sig näring nu heller märker jag, det gör så förbannat ont i halsen så jag vill mest dricka vatten, juice, kaffe, te, yoghurt & glass. Mm, mycket näring. Som tur är har jag proteinpulver så jag kan göra mängder med smoothies! Nudlar är ett annat säkert kort när jag är sjuk, den salta buljongen är som en smekning för själen...

Men nu ska jag inte sitta här och plåga mig längre, utan bädda ner mig med mer juice & panodil!
2011-02-21 | 19:05:33

Dagens

Frukost: 1 rostbröd med 2 skivor rökt skinka, 1 ½ dl a-fil med Risenta müslimix, 2 koppar kaffe med mjölk
Mellanmål: 1 banan
Lunch: 1 ½ dl pasta, 1 ½ dl gryta med fläskkött, champinjoner m.m.
Mellanmål: 1 bananmuffins, 1 pepparkaka, 1 kopp kaffe med mjölk

...och här fick jag ett vackert blodsockerfall!

Middag: 1½ dl ris, 1½ dl fläskfilégryta
Mellanmål: 1 mandarin, 1 banan
Motion: ...promenad hem från affären

+ 1 Multivitamintablett
+ vatten
2011-02-21 | 14:48:17

Jippie!!!!

Jippie!!! jag har gått ner 1 kg sen vägningen förra veckan!!!! och väger numera 78,6. Så kan det vara när man utnyttjar bonuspropointsen. Övrigt idag: det har varit gubbar här med ny BARNSÄKER spis till oss, maken är ledig idag och jag försöker ringa och söka jobb men har hitills inte fått tag i personen jag behöver prata med. Och jag är numera uppe i 50 portioner fisk i år!!!
2011-02-18 | 12:11:00

Hänt i veckan

Dottern (som nyss har lärt sig gå några steg för övrigt) ligger och sover och jag sitter och väntar på att fastighetsskötaren ska komma och fixa ett stopp och en läcka som vi har i samma rör. Skönt att få det fixat, jag glömmer nämligen bort det varannan minut och går där och spolar i kranen i allafall...

Tycker att veckan hitills har gått bra, jag har ätit massor av fisk, jag har varit ute och promenerat någragånger med vagnen och jag har troget bokfört varenda liten oliv i vv-programmet. Har legat lite över mina dagliga points i några dagar, men det tas från veckobonusen och motionspointsen så jag ligger inte över egentligen. Ska bli intressant att se om det påverkar vikten negativt eller inte.

Tyvärr så har både man och dotter varit lite sjuka i veckan, maken med samma som jag hade förra veckan och dottern med mystisk feber och ev. magont eller tandsprickning eller växtvärk som höll henne vaken och uppe nästan en hel natt då hon bara grät och grät. jag misstänker tänder eftersom hon grejjar så mycket i munnen, men man får ju inte titta så länge så det är svårt att veta. men hon har bara 2 tänder hittills så det är ju inte helt otroligt om det ploppar fram fler. Nu mår hon i allafall bättre och maken är tillbaka på jobbet efter att ha legat i sängen några dagar, ordningen återställd. Jag hoppas att vi kan hålla oss friska nu så att vi kan komma iväg till öppna förskolan nästa vecka, skulle vara kul för dottern att få leka lite. Vi hade våra vänner på besök här förra helgen med sin härliga fina son som är ett år äldre än dottern och hon var som ett litet frimärke på honom så hon behöver nog mer barnkontakt!

har inga speciella planer för helgen men vi lär garanterat inte vara sysslolösa, det finns ställen att städa på, förråd att rensa ur, försenade födelsedagspresenter att dela ut, pyssel att pyssla osv så något lär vi säkert hitta på. Nästa vecka fyller maken år, har beställt ett gitarrfodral till hans Lucifer, vi får se om han kanske får följa med och hämta paketet och få presenten i förväg i helgen, jag tror att paketet är ganska stort och blir bökigt att bära hem och gömma.

2011-02-18 | 11:54:14

Lax under olivtäcke med blomkålsmos

Gjorde en helt unerbar laxrätt häromkvällen som jag hittat i ett gammalt nummer av MåBra.
Jag modifierade receptet lite för att pasa de ingridienser jag hade hemma!


4 portioner ugn 225 grader, 7 propoints/portion för laxen

4 laxfileér
2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
100 gram gröna oliver
1 msk ströbröd

Kör oliver, vitlök och ströbröd i mixer, bred ut blandningen på laxen. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. ät och njut.



---------------------------------------------------------------------
Jag gjorde ett blomkålsmos till genom att koka blomkål och köra den i mixer och tillsätta olivolja och sen krydda med citronpeppar, det blev supergott. Jag gjorde blomkålsmoset med 1 msk olivolja per portion (alltså ganska mycket) så det blev 4 propoints till för blomkålsmoset.
-------------------------------------------------------------------

/Anna

2011-02-14 | 21:53:06

I väntan på Shameless

Sitter och väntar på att min favoritserie (jag är förälskad i denna serie, serieöst, det pirrar i magen när jag vet att den kommer att gå ) ska börja, SHAMELESS!!!! Dagen har gått bra, jag har ätit tre portioner fisk! Och jag har fått allahjärtansdagkladdkaka av maken min! Just ja... Jag vägde mig imorse...79,6 kg. Bloggar mer om vikten någon annan dag för nu är det snart igång. Shameless är det nya svarta i min värld i allafall : )

Shameless går på tv4 komedi, så den som är nyfiken vet.
2011-02-13 | 21:00:00

Tradera

http://www.tradera.com/auktioner/Lina_Lina82 ← Länk!
Har lagt ut lite annonser på Tradera ifall någon är intresserad!
Säljer bl.a. jeansleggings & fin vårjacka.
2011-02-13 | 17:08:41

Dagens

Var ett tag sen jag gjorde en sån här! Känns bra att det börjar bli liv i denna blogg igen, ibland har man helt enkelt inte tid, ork, lust eller inspiration till att blogga. Men nu så!

Frukost: Kellogg's Special K Red Berries, mjölk, 1 tunnbrödmacka, 2 koppar kaffe med mjölk
Mellanmål: ...inget. Så uselt! ← Var för trött, låg på soffan...
Lunch: 3/4 laxfilé, 1 ½ dl ris, ½ dl romsås, paprika
Mellanmål: 1 liten bit blåbärskaka, ½ dl vaniljsås, 1 liten chokladbit, 1 banan, 1 kopp kaffe med mjölk
Middag: Grillad kyckling, klyftpotatis, sweet chilisås, wokgrönsaker
Mellanmål: Troligtvis fil & flingor eller smörgås + frukt
Motion: Promenad à 30 minuter + städning

+ 1 Multivitamintablett
+ vatten, apelsinjuice
2011-02-12 | 23:24:14

Sådetså!


Och snart så är sommaren här också! Faktiskt!!!!



Jag vet, jag är inte bäst på att blogga! tur att Lina har hållit låda under tiden. jag lovar, jag ska bättra mig, ta mig tid. Fiskutmaningen går framåt, men jag ligger lite efter och måste försöka göra nästa vecka till en extra fiskig vecka, helst med fisk till minst två mål mat om dagen. jag är för närvarande uppe i 31 portioner fisk i år, vilket ger ett snitt på 5 portioner i veckan, vilket är ganska bra, men jag behöver komma upp i snitt 7 portioner per vecka för att klara utmaningen. Viktväkteriet har gått blandat, jag har svårt med motivationen och orken och har varit sjuk och haft en massa andra ursäkter, men från och med måndag så ska det köras hårt med det med. Jag sökte ett jobb inom min branch, fick komma på intervju men fick inte jobbet,däremot tyckte chefen att jag skulle höra av mig om att få jobba timmar och det är ju också en väg att gå. är ju föräldraledig nu och det är meningen att vi ska bytas av i maj då jag eventuellt börjar jobba några dagar per vecka på vanluga jobbet och sen rullar det på. Jag fattar inte hur jag ska kunna vara borta från min lilla flicka hela dagarna, men hon kommer att ha det kanonbra hemma med sin pappa. Tiden går så fort så fort. nu tänker jag gå och lägga mig. Men jag ska skärpa mig med bloggen.Jjag ska äta mera fisk. jag ska viktväkta, jag ska njuta av mina sista månader som föräldraledig och av att lyxen att få umgås med mitt fina barn hela dagarna och jag har klippt mig så då ska jag tamejfasiken fixa ett jobb i rätt branch också. Sådetså!
2011-02-11 | 06:56:00

Humörhöjare!

2011-02-10 | 19:12:36

Dumplings


↑ Kvällens middag!
Äntligen fick jag tag i dessa. Har letat ihjäl mig efter dessa efter att ha sett dem i ett ICA-blad för några veckor sedan. Har även läst om dem hos Katta Kvack. Sjukligt goda! Snabbt att tillaga, mättande och ja, sjukligt goda - så får ni tag i dem så kööööp. Finns även med fiskfyllning, dessa jag köpte är med köttfärsfyllning.
/Lina
2011-02-10 | 08:09:00

2 år idag!

↑ För 74 kg sedan...
Idag är det 2 år sen min operation! 2 år sen jag låg på operationsbordet och lät två kirurger öppna min mage och möblera om inuti mig. 2 år sedan jag ändrade mitt liv drastiskt och fick en total omställning. Det har varit en resa fylld med energi, glädje, hopp, förtvivlan, sorg, vrede... Det har varit en bergochdalbana känslomässigt och är fortfarande stundtals. Jag kämpar fortfarande med att se det andra ser, att se det min spegelbild visar mig. Jag försöker fortfarande ta in att jag har gått ner 74 kg. Det är väldigt mycket som händer, det är väldigt mycket tankar, det är väldigt mycket känslor.

Men fortfarande: jag ångrar ingenting!
2011-02-09 | 08:09:56

Tips för att få bort tejprester!

↑ Medicinsk bensin!
En sån här liten flaska på 100 ml kostar 30 kronor. Fungerar suveränt för att få bort envisa tejprester från kirurgtejp och annan tejp. Dutta på lite på en bomullstuss eller liknande och dra försiktigt över det du vill få bort, vips så har det försvunnit! Ungefär som nagellacksremover. Givetvis luktar det väldigt starkt av medicinsk bensin och den är uttorkande, men då kan man ju smörja in sig efteråt med något fet kräm. Tvätta även huden efteråt med vatten och använd den absolut inte i öppna sår!
Önskar att jag hade fått veta om att medicinsk bensin fanns när jag hade gjort min gastric bypass, men icke. Då hade sluppit stå och scrubba mig röd på magen för att få bort den envisa kirurgtejpen...

Så, mitt tips till er med envisa tejprester är: medicinsk bensin!
2011-02-09 | 06:39:12

Dille på fil!

↑ Och inte vilken fil som helst...
A-fil ska det vara. Jag är uppväxt med denna, mina föräldrar har ätit den i perioder och jag har alltid själv tyckt att den är god och inbillar mig att den även är bra för magen. Om det är sant eller inte orkar jag inte spekulera vidare i nu. Nu var poängen att säga att jag har fått dille på fil och äter inget annat till frukost, tror jag har ätit fil i snart två veckor och inte tröttnat. Det är fil med Special K Red Berries, Risentas müslimix, socker, kanel & socker, banan + socker, banan + kanel & socker, banan + kanel & socker + färska blåbär... Det är ju så gott!
Men vänta bara, snart kommer jag totaltröttna och då äter jag något i två veckor istället. Konstigt hur man funkar!
2011-02-08 | 19:49:57

Ursäkta röran!

Det pågår arbete med designen, därav röran!
Ha överseende!

Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.



Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.



Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)