2009-12-28 | 15:31:08

däbbt i däsan

Jävla förkylning, nu får det vara bra! Jag orkar ju inte göra någonting, skulle velat ut lite på mellandagsrean och handlat, men har inte orkat, skulle vilja ta en promenad idag, men har inte orkat, skulle behöva städa lite här hemma men orkar inte. Fick sms från en kompis att de var is tan och undrade om vi skulle ta en fika, men vill inte riskera att smitta henne och hennes sambo...men det är sååååå trååååkigt att inte träffa folk. Är glad att jag inte har feber i allafall, men hosta, igentäppt näsa, snuva och trötthet är inte så festligt det heller. Ljuspunkten är att ligga i soffan och känna lilal bebisen åla runt under huden, det är inte lång tid kvar nu. Har beställt vagn(en sån man kan göra om till sittvagn sen) och köpt babyskydd (Fick köpa ett jättefint av T's syster), har lite kläder också (både köpta och fådda), i samband med vagnen beställde vi en fin åkpåse och fick en skötväska på köpet, men det är en hel del kvar att fixa innan h*n kommer ut.

» Beräknad förlossning 15 mars 2010
» Jag är gravid i vecka 29+0 (läs mer)
» Jag har varit gravid i 203 dagar
» Jag har 76 dagar till förlossningen
» Jag har klarat av 72% av graviditeten
» Bebisen väger c:a 1454 gram
» Bebisen är c:a 40,6 cm
» Stjärntecken: Fiskarna

©2009 blimamma.se

2009-12-25 | 14:49:37

Julafton igår, flyttfåglar idag

är verkligen en riktig dunderförkylning jag har åkt på, fick tillbaka smaken tillfälligt i går kväll och då passade jag på att äta chokladmoussen vi gjorde till efterätt och lite chokladpraliner och testa en köttbulle (de var goda), under dagen åtr jag ett jättefint julbord som vi gjort, gott var det säkert också för den som kundne känna smak : ) nu är smaken dock borta igen, men det kan ju vara bra på ett sätt, jag är ju inte direkt sugen på godis och sånt och det ger mig ingenting att äta det, så det hjälper ju om man vill hålla igen på onyttigheterna. Det tråkiga är att nyttigheterna inte heller smakar något.

hade i övrigt en mycket fin julafton tillsammans med mannen, skippade kyrkan i år då jag inte orkade gå ut, men resten av ttraditionerna kom med. Fick många fina julklappar också.

Idag flyttar Molly, Larsa och Benke till en annan familj, det ska bli skönt men känns lite sorgligt också, de är ju kläckta och uppvuxna helt hos oss. Det var ett litet äventyr att få över dem i nya buren, men det gick bättre än väntat i allafall, nu sitter de där inne och pustar ut, vid 18-tiden kommer deras nya matte och hussar och hämtar dem. Tror att det blir bra för dem och för oss. Nu är det bara 4 kvar som ska ha hem, två par som vi inte skiljer på såklart.

2009-12-23 | 23:07:22

Tappat smaken

Vi ladade upp med lite gott nu för "lilla julafton", men vad har hänt? Jo jag har tappat smaken antagligen för att jag är förkyld och täppt i näsan, brukar aldrig tappa smaken men nu så har jag alltså gjort det...till jul. Hoppas att jag får tillbaka den till imorgon då ska vi ju göra julmat, känns lite tråkigt att inte känna vad maten smakar. Eller luktar. så kan det gå : ) tapper som jag är så försökte jag ät alite godis ändå, mend et känndes lite onödigt, får jag inte tillbakaka smaken unde rjulhelgen så får jag väl spara mitt godis till ett senare tillfälle : )
2009-12-23 | 14:04:10

Hurra 2

hurra hurra vår soffa kom hit ida'!

Nu står den här i ett stort paqket som jag inte vågar mig på att mickla med, så det får vara tills maken kommer hem, men jäklar vad det ska sittas i helgen!!!!!! Vi ska bli såna sofpotatisar!


Bild fortfarande lånad från IKEA.se
2009-12-23 | 12:06:16

Hurra

Hurra hurra, mitt bälte kom med posten ida'!
2009-12-23 | 09:41:28

Fånga dagen, blodiga Lucia

Dan före dan och jag verkar vara den enda i hela sverige som inte stressar : ) Fick en julklapp av T igår, väggord: carpe diem och det är något som är verkligt bra att bli påmind om ibland, att man ska fånga dagen. enda julklappen jag öppnat i förväg, resten ligger under vår fina gran.

var hos barnmorskan i går, allt såg bra ut, jag låg prick på kurvan igen och hon tyckte inte att vikten var något problem. Känns skönt.

I natt, och de senaste nätterna har jag sovit väldigt dåligt, hade jätteont av foglossningen i natt + att jag blivit jättetäppt i näsan, en kombination av gravtäppa och förkylning som det verkar. har börjat blöda näsblod också, har varit lite varje dag nu ett tag och igår kom en rejäl störtflod, innan jag hann få tag i nåt att stoppa med hade jag blod över hela mig, jag hoppas att fläckarna går bort, hade en ganska ny vit dyr bh på mig och när jag fick av mig tröjan var det mycket blodfläckar på den. För en stund sedan stod jag en dusch och då började jag blöda näsblod igen, ingen idé att försöka nå papper och bloda ner hela badrummet så jag knep bara åt om näsan och det funkade bra.

Ett luciaminne
Kom att tänka på en lucia då när jag såg blodet mot den vita bh:n. Gick i mellanstadiet och skulle vara lucia. hann bara med ett na i natten går tunga fjät och sen började jag störtblöda näsblod, har sällan blödit så mycket som då. fick lämna över kronan till någon annan och smyga in och sätta mig hos mamma, men ni skulle ha sett föräldrarnas miner när jag kom in genom dörren i ett nedblodat lucialinne :D träffade min dåvarande klassförestånadare på konsum en gång tidgare i år och han berättade att varje lucia så brukade han tänka på den händelsen, och det gör jag också. Måste ha satt sina spår för jag har inte deltagit i något luciatåg efter det.

Idag kommer förhoppningsvis vår soffa hit om de lyckas ta sig hit med den i all snön. Det blir en gemensam julklapp till oss själva.

Bild från IKEA.se
2009-12-21 | 14:54:00

Rolf, Barbro, Fina, Parvel, Molly, Larsa och Benke

Hej! 

Vi är sju små gullefjun som söker nya hem, är någon intresserad av att ta hand om några av oss så skriv en kommentar på detta inlägg och fyll i mailadress för mer info om oss , vi finns i Örebro. Observera att våra nuvarande människor är väldigt noga med vart vi hamnar, och drar i många trådar för att hitta de perfekta hemmen för oss, bland annat har de varit i kontakt med ett omplaceringshem för fåglar, stöd gärna det, för det är en viktig verksamhet och det borde finnas fler! tyvärr är det inte säkert att det hemmet har plats för oss nu. Vi behöver flytta pga tidsbrist.

Med vänliga hälsningar Rolf, Barbro, Fina, Parvel, Molly, Larsa och Benke!

2009-12-21 | 14:17:13

Stödbälte

har varit hos sjukgymnasten och fått pröva ett stödbälte och vilken skillnad det blev, kännde mig som ny där i henens lilla rum. Har beställt ett eget bälte, får se om jag hinner få det innan jul. dset bästa av allt var att hon sa att om jag användetr bältet kanske jag kan träna styrka igen om jag har bältet på mig undertiden, så efter nyår ska T få sällskap tuill gymmet! och jag kommer förhoppningsvis kunna gå längre promenader igen, då blir jag inte lika fast här hemma utan kan ta mig ner på stan och sånt igen. Känner mig både lättad och lycklig, tack Gode Gud för sjukgymnaster!

Se hela bilden

Semielastiskt stödbälte, bild lånad från gula rehab, www.gulare.com 
2009-12-16 | 09:07:36

Dagens crawing: lakrits!

Ett sugf som jag i allafall VET har med graviditeten att göra eftersom jag inte tycker om det överhuvudtaget annars: lakrits! Jag är jättesugen på lakrits idag. Får se hur det går med det, om jag kan stå emot eller inte. Kollade upp näringsvärdet på en malaco truly-portion med lakrits och det verkar inte så farligt....ja vi får se helt enekelt, när det gäller maten får man välja sina kamper tror jag.
 
Vaknade i morse med världens kramp i benet, brukar kunna få det att stanna genom att böja tillbaka foten, men idag hann jag inte så hela benet gjorde ont och foten gick inte att rubba för mig, som tur var så var maken hemma och han kom springande när jag dramatiskt ropade på hjälp och han kunde böja upp foten så att krampen gick över.

 Matdagen igår blev jättebra, inte ett enda fikabröd eller något godis passerade in i min mun (tog inte ens min chokladbit i chokladkalendern), istället blev det allehanda nyttigheter: Gröt, fisk, broccoli, soppa med grönsaker, frukt...och till kvällen när jag var väldigt hungrig: osötad fullkornsvälling med russin och kanel. Så jag är nöjd. har beslutat mig för att försöka fokusera på att äta bra mat så ofta jag kan och inte stira mig blind på vågen, även om jag faktiskt är orolig då jag hitills gått upp sammanlagt 12,7 kg.... och det finns risker med att vara överviktig och vänta barn.

Ska fråga sjukgymnasten på måndag om det finns någon form av träning jag kan hålla på med utan att göra foglossningen värre. Spelade i alalfall bowling och boxning med vårat wii häromdagen och fick träningsvärk i armarna(!). Idag ska jag ge mig ut på en kort promenad också.

För en stund sedan ringde IKEA och berättade att vår soffa kommer den 23.e, så JIPPIE, det blir en jul med soffa att mysa i!Bild lånad från http://www.leafsweden.se/index.php?action=item-view&item-action=view&item-hash=98260ee3c9be6aaced1ddd48f6c90a31

2009-12-15 | 09:13:19

Viktchock

Fick ordern av barnmorskan att inte väga mig innan dagen jag ska till henne och det är på tisdag och imorse så tänkte jag att jag bara ville kolla ändå ungefär "vart jag står" speciellt efter helgens julbord och inför måndagen då jag ska träffa sjukgymnasten och sånt....och jag fick tamejfan en chock. Sen förra barnmorskebesöket den 26 november har jag gått upp 5 kg!!!!!!!!!!!!! Hur är det möjligt? hur kan det vara möjligt??????? visst lite julbord och lite julfikor men ändå... jag vet inte vad jag ska göra, det kan ju inte fortsätta så här, jag har 13 veckor kvar till beräknad förlossning, om jag ska fortsätta att gå upp 5 kg varje fyraveckorsperiod så kommer jag att väga 105-106 kg när jag ska in på förlossningen, det vill jag INTE. Jag hade lovat mig själv att aldrig hamna över hundra igen, gravid eller ickegravid, det vill jag inte!!!!! Det blir till att vara ännu mera vaksam på vad jag äter, jag kan ju inte direkt träna pga foglossningen. NU måste jag ta fram den envisa urkraften i mig och börja ladda för målgången av graviditeten...jag släppte nog efter lite för mycket med godis och fika och sånt efter bm-besöket när jag ine bekymmrat mig om vikten, jag tar tillbaka kontrollen nu, ALLT som åker in i munnen ska åter skrivas upp och bokföras och övervägas  (det jävliga är att jag har hela skafferiet fullt av kakor och frysen full i lussebullar, min snälla mamma har bakat och lämnat in och sånt kastar man inte bara ut, inte när någon har stått där och slitit för en. Det blir en prövningarnas tid, men jag måste vara stark och jag får väl bjuda eventuella fikagäster av överflödet). Nu är jag inte bara orolig över vikten, jag är faktiskt på riktigt rädd för vart detta ska sluta...
2009-12-14 | 14:34:27

Fått tid

Direkt efter att jag publicerat förra inlägget ringde sjukgymnasten upp och jag har fått en tid på måndag + lite tips på hur jag ska röra mig och så under veckan för att inte göra det hela värre. Skönt!

2009-12-14 | 14:23:46

Två julbord och en foglossning

Har haft en underbart fin helg, varit på två julbord, ett på karlslunds herrgård i lördags med familj och släkt som reste hit från dalarna och ett på mat på stubben igår med make och en kompis, slagit in julklappar, julpyntat och nu är det jättefint hemma, städningen i fredags tog hela dagen och en bra bit av kvällen, men det var det värt för resultatet blev jättebra. På första julbordet hade jag på mig en röd klänning jag köpt och en svart kofta + svarta byxor, jag såg ut lite som en julgranskula :D

Det enda som kännts lite tråkigt är det här med foglossningen, jag blir så frustrerad när jag inte kan röra på mig som jag vill, gick ut på en proemnad idag, tog en sväng runt kvarterwet och tänkte sedan gå coh handla, men fick skippa handlingen då jag en bit ifrån affären insåg at jag inte skulle kalra av att både handla och sen gå hem, så jag valde att gå hem. Förut kändes det mer i ryggen, men nu är det ljumskarna som är värst. och allra värst är det på morgonen eller natten när jag har bråttom till toaletten, då gör det jätteont att gå den biten, sen brukar det bli lite bättre. Att kliva in och ur bilar är inte heller det skönaste.

 Lina undrade i en kommentar på mitt förra inlägg vad man kan göra åt det och vad jag förstår så kan man gå till sjukgymnast och få hjälp med övningar att göra, och så finns det nåt bälte man kunde pröva ut som ska hjälpa till att hålla ihop bäckenet och sen verkar det som att man får försöka anpassa sitt vardagsliv så att man inte gör allt värre; röra sig med benen tätt ihop, inte gå promenader längre än 30 minuter, gärna cykla istället för att gå (vilket jag inte kommer att våga göra, är livrädd för att cykla på vintern). jag har ringt till sjukgymnastikens telefonsvarare och lämnat namn, nummer, ärende och telfonummer och det är bara att hoppas att de har en tid för mig där snart. The rese kommentarade föra inlägget och berättade att övningarna hon fått mot foglossning inte hjälpte och med ett jobb som brevbärare måste det ha varit jättejobbigt. jag jobbar ju inte just nu, men det är tråkigt att konstatera att om de ringer och frågar och har timmar åt mig så måste jag tacka nej, funkar ju inte att jobba med städning just nu.

Jag blev riktigt ledsen över det här igår, känns så trist. men samtidigt har jag varit lyckligt lottad under resten av graviditeten, inte mått särskilt illa, bara spytt ibland osv, nåt ska jag väl också få : ) och det komemr ju vara värt det i slutänden när bebisen väl kommer!

2009-12-11 | 01:05:05

Inlagd gurka, ruttna ägg och foglossning

ja, jag är vaken fastän klockan är kvart i ett och jag vet att jag borde sova, speciellt eftersom att jag är trött men jag kan inte för allt jag kan göra är att tänka på att i affären som nu är stängd stängd stängd så finns det inlagd gurka i en hink som jag inte komemr åt hur sugen jag än är. ni vet sån inlagd som inte är på burk utan som de lägger in i affären eller nåt...den gurkan är mina drömmars mål.

Idag var jag på ICA och hämtade ut ett paket med för mig okänt innehåll, hittade en avi under skohyllan igår, den måste ha blåst under där när posten kom, och det var bara ren tur att jag råkade flytta på skorna och hittade den samma dag. den gäldle ett blueboxpaket, och det var för sent på kkvällen när jag hittade den för att jag skulle hinna hämta ut paketet. Under natten drömde jag om detta paket, jag drömde att någon skickat kokta ruttna ägg till mig. jag hämtade paketet idag och det var verkligen inga kokta ruttna ägg, det var en julklapp till oss från min söta vän Sandra. Ett inslaget paket som vi tänker öppna på julafton. jag vet itne vad de tär i paketet, men jag betvivlar att det skulle vara ruttna ägg i allafall :D Tack söta snälla fina underbara!!!!

Imorgon ska jag komma ihåg att ringa sjukgymnasten, tror att jag har fått foglossning, något min barnmorska också misstänkte när jag beskrev hur det kändes. imorgon ska jag städa vilket tar sin lilla tid när man måste sätta sig och vila mellan varven, men jag har hela fredagen på mig ju så det ska nog gå bra. jag ska även julpynta lite mer, just nu är det bara halvfärdigt. på lördag dyker det nämligen upp familj och släkt här och då vill man ju att det ska vara fint och färdigt. Tyvär kan jag inte be dem slå sig ner i soffan för vi har ingen, vi har kastat våran gamla spruckna som det i alalfall bara fick plats 1,5 person i och beställt en ny och fin som preliminärt skulle komma dagen innan julafton, så det blir spännande att se om det blir en jul med eller utan soffa här :D


Bild lånad från IKEA.se, en sån soffa har vi beställt.
2009-12-10 | 07:07:14

10 månader idag!

Jaha ja, idag fyller jag 10 månader som opererad! Grattis till mig! 
Känns rätt overkligt att tänka på det, att jag för 10 månader sen vid den här tiden rullade in på en operationssal (opererades kanske inte så här tiiiiidigt, men det var iaf vid 7-tiden jag rullade ner).
...då ville jag skrika och gråta och bara stoppa operationen för att jag var så rädd, men tur att man var drogad så man knappt orkade lyfta händerna.  Jag låg nog mest och såg fridfull ut, haha!

Och inte trodde jag väl 10 månader senare att det skulle gå så bra som det har gjort.
40 kg sen operationen är borta. 53 kg allt som allt. My godness!! 

Ja... det känns bra. Bra!
(Och då bortser jag från att överskottshuden, hänget och slänget gör mig deprimeraddeprimeraddeprimerad.)

Jag tänker fira med laxöring till middag!
Och kanske en Bacardi Breezer till kvällen...
2009-12-08 | 15:22:08

Säng säng säng

TRÖTT. Jag är så sjukt trött. Hela tiden. jag tror att det är mörkret, säsongen, jag blir trött på vintern, speciellt när det aldrig blir riktigt ljust utan man får välja mellan mörkt, halvmörkt eller grått. jag hopaps att det inte är järnet, det var ju bra sist så det borde väl inte vara det? Idag ska jag offra mig, för barnet sskull och äta blodpudding. vad gör man inte för sin älskade unge. Jordgubbar ska jag också plocka i mig, ska vara mycket järn i dem.

Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)