2008-02-26 | 21:03:51

Dagens

Dagens frukost: apelsin- och ananasjuice, två lingongrova-smörgåsar
Dagens lunch: köttfärslimpa, klyftpotatis, grönsaker
Dagens mellanmål: banan och juice
Dagens middag: stekt ris med wokgrönsaker (det är smart att ta tillvara på överblivet ris + att woken är fettsnål) och till "efterrätt" apelsin

Jag försöker att äta mycket c-vitaminrik frukt eftersom jag blivit så fruktansvärt trött igen. Tycker fan att jag är trött hela tiden, gnäller, klagar och jämrar mig. Gäspar.
Det kan finnas tre orsaker till tröttheten:

1) Min vårdepression är på väg (Neeeeeeeeej!)
2) Järnbrist (Suck... då får man ju tabletter som ger förstoppning. Hallelujah. Not!)
3) Allmän trötthet p.g.a. mörker, vinter, tristess etc. (Det är vad jag gissar och "hoppas" på!)

Så med detta sagt är det godnatt!
(Ja, helt ärligt, jag är helt slut i kropp och huvud trots att jag knappt lyft ett finger idag... hmm...)
2008-02-25 | 08:42:04

Lyxfrukost

American pancakes


Idag blev det lyxfrukost!

Gjorde amerikanska pannkakor/plättar igår kväll och fick några över så jag snickrade ihop en lyxfrukost idag bestående av pannkakor, blåbär/hallonmos, färsk apelsin & kaffe latte. Perfekt start på en sur måndag!

Här är receptet, och det går säkert bra att byta ut vetemjöl mot dinkelmjöl, fullkornsvetemjöl eller byta ut någon dl mot havregryn. Jag hade inte tillräckligt med mjölk hemma och ingen fil, så jag använde vaniljyoghurt och kan tala om att det blev huuur gott som helst! Lite vaniljsöta pankisar, så använder du youghurt som jag - uteslut sockret.
En sak till: dessa pannkakor är godast när dom är nystekta...

Amerikanska pannkakor

25 g smör
2 ägg
5 dl mjölk/filmjölk (eller yoghurt)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(2 tsk strösocker)
½ tsk salt

Smält smöret och låt det svalna lite grann.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och ev. socker i en bunke, tillsätt ägg, smör och hälften av mjölk/fil. Vispa/rör till en slät smet (jag använde slickepott, det funkade utmärkt!). Tillsätt resterande mjölk/fil och vispa smeten slät.
Värm en stekpanna eller plättpanna på medelvärme och stek pannkakor eller plättar med smör.
Servera med de klassiska tillbehören smör & lönnsirap eller gör som jag och servera med frukt & bär.

/Karolina
2008-02-21 | 06:32:03

Konstaterande

Dom godaste grynen är från AXA


Axa:s havregryn slår Lidl:s havregryn med hästlängder.

Anledningen är att Lidl:s havregryn är dåligt skalade och jag tycker inte om havregryn med kostym. Havregryn ska inte fastna i tänderna och havregryn ska inte ge mig skärsår i munnen.
Så nu vet ni det - Axa är bäst!
2008-02-20 | 19:36:37

Blängsylta

Hur går det egentligen med detta projekt?
Jag har mycket att skriva, men glömmer bort och sen när jag väl ska skriva så blir det bara blaha.
Gör ett försök nu.

Det går okej. Jag sköter mina frukostar, lunchar, mellisar, kvällisar och mat och allt. Jag sätter mitt mål med minst 3 långpromenader i veckan. Ibland gör jag lite avslappningsövningar hemma. Ibland tar jag trapporna istället för hissen när jag ska på projektet (det ligger högst upp).
Ibland skiter jag i detta och äter socker, socker, socker, extraråmycket kolhydrater och fett. Ibland är jag så duktig att jag vägrar allt sött, fett och "fel". Jag försöker att hitta en balans och jag försöker att hitta alternativa vägar eftersom jag inte är beredd att ge upp sötsaker helt, eller vissa maträtter/produkter helt. Jag vill kunna ta en tårtbit utan att tänka/känna att jag är en dålig människa eller att "oj, nu går jag nog upp 5 kg". Ibland är jag lat, ibland är jag bekväm. Ibland bryr jag mig helt enkelt inte.

Jag fattar att allt skulle (kanske) gå så mycket snabbare om jag skippade den där chokladkakan, den där bullen, eller den där extra smörgåsen... Men för mig handlar det inte om att det ska gå fort, att jag ska tvinga min kropp att gå ner 14 kg på 14 veckor. Jag vill hitta en bra balans, och då måste jag experimentera, prova, få bakslag, få glädjeskutt och få använda mig av karta för att hitta MIN väg.

Jag tycker det låter sunt i min hjärna och så får det bli.

För övrigt var jag och mamma ute på långpromenad idag och jag förstår fan inte vad det är med folk som GLOR såinåthelvete?! Har ni aldrig sett en tjockis gå utan att flåsa eller? Okej, jag flåsar, men inte så jävla mycket att jag låter som en valross.
En del åker förbi med sina bilar och halvt vänder sig om för att glo! What's up with that?!
Okej. Antingen är jag a) jävligt het b) ful som en hund eller c) värd att glo extra på (= alternativ a)

Har ni käkat blängsylta med tittsås?
Det är väl en sak att man tittar på andra - det gör ju jag också, men när man GLOR så blir jag faktiskt jävligt förbannad. Den här gången muttrade jag mest, men andra gånger har jag inte haft lika mycket tålamod - då har jag pekat ett fint och redigt "fuck you" till den som glor. Omoget, of course. Men vill du att jag ska bete mig vuxet? Ja, men så sluta att glo då!

Hursomhelst. Nu är det jag, duschen & bodybutter som gäller.
Hejs!
2008-02-18 | 11:46:38

komma tillbaka

Nu börjar arbetet med att komma tillbaka till stället i livet där man mår bra igen. Det lär ta lång tid. Mycket lång tid. Och det får ta den tid det tar, man tjänar inget på att stressa fram, även om allt är väldigt stressigt just nu. Mycket ska fixas.

När man väl har tagit sig för att äta, har det blivit mycket skräpmat + fika med olika tillbehör och godis under den senaste veckan vilket har resulterat i att min kropp mått ännu sämre, magen har varit som en ömmande ballong. Motionen har bestått i att leka med barn. Sömnen har det blivit dåligt med, man ser själv hur sliten man ser ut i ansiktet.

jag har inte vägt mig, men gissar på att jag har gått upp, det känns så. Ska väl ta tag i det och väga mig också någon dag, men det får nog bli i slutet av veckan, söndag kanske, för jag har så mycket att göra just nu. Det är inte det viktigaste heller när det gäller kroppen i dagsläget, det viktigaste är att komma igång och äta ordentlig mat regelbundet, att dricka vatten, att komma ifrån det nyväckta sockersuget som ligger och drar i en igen, att få till det med sömnen och även få tillfällen att röra på sig och att koppla av. kroppen behöver näring och vila och lyckoendorfiner istället för stress. jag tror fortfarande fullt och fast på att själens sår läker bättre och mer bekvämt i en kropp som mår bra. men att leda sig själv dit är inte så lätt det heller.

jag vill inte lämna ut någon annan det är därför jag bara skriver om hur JAG mår här. men jag tänker på de andra konstant och alltid. om jag mår så här dåligt, hur ska då de inte må? det är tur att man har varandra, man ska vara rädd om sina medmänniskor och älsklingar.
2008-02-14 | 18:41:04

Tack Emma!

Sojabönor


Emma
tipsade mig om rostade, saltade sojabönor som snacks.
Och idag hittade jag dem bland naturkost/naturgodis på Willys. Kommer hem, öppnar påsen (okej, det var väl inte det första jag gjorde...) och mmmm! Supergoda!
Så ett tipstack till Emma! :)

För övrigt blev det en långpromenad idag i isiga vindar med lätt snö/hagel. Brrr.
Nu är det jag som värmer mig med soppa!
2008-02-13 | 18:55:23

Sug

...ja, cravings alltså!

Det är intressant att se hur kroppen fungerar och vilka signaler den sänder ut.
Som nu, när jag har mens, så vill jag ha kolhydrater - bröd, bröd, bröd, pasta, pasta, pasta. Och choklad. Men mest bröd och pasta.
Innan mensen (vid PMS vill säga) så vill jag ha choklad mest hela dagarna (skulle kunna äta det till frukost, lunch, middag och mellis) och ALLT (nåja, nästan) som är salt; chips, popcorn, cashewnötter, riskakor (såna där med salt eller krydda på) - eller mat som går att salta extra, typ potatisprodukter, eller ja... vilken mat som helst med extra salt på. Det är nästan så att jag kan ta en tesked salt bara för att jag är så saltsugen.
Och allt salt binder ju vätska = jag dricker mycket = sväller upp som en ballong = grinig Karolina. ;)

Det vore ju klart bättre om jag blev sugen på typ... oliver, vilket jag hatar = inget sug. Eller solrosfrön - eftersom det är nyttigt. Eller varför inte knäckebröd? Nyttigare än chips, men godare? Nej. Och definitivt inte roligare.

Däremot har jag börjat snöa in på torkade aprikoser - vilket jag inte alls har gillat tidigare.
Och aprikoser är ju ändå bättre än att smälla i sig en påse smågodis och ha magknip halva natten...

Ni som läser - vilka sug får ni?
2008-02-13 | 18:42:56

Dagens

Dagens frukost: grovt bröd, ost, juice (för lite frukost för mig men en tidig lunch fixade så att jag inte fick ett äckligt blodsockerfall).
Dagens lunch: köttfärsjärpar, lök, paprika/broccoli, ris.
Dagens fika/mellis: kaffe, en skiva sockerkaka (jaja...).
Dagens kvällis: har inte klurat ut ännu, men troligtvis fil och flingor med hallon.

Dagens motion då? He, det fick bli hjärngympa (plugg) då jag inte hade lust alls att röra mig idag trots solsken. Med fläskmens, öm mage och överjäst vetedegsmage så kändes det bara njääää.

Men imorgon blir det promenad. Banne mig.
2008-02-12 | 11:29:11

Men äntligen!

-0,8 kg!

Heja mig!
Hade vägning idag hos sköterskan och trodde stenhårt att jag hade gått upp flera kilo. Dels p.g.a. slarv (både medvetet och omedvetet) och dels p.g.a. PMS. Men icke!
För mig betyder det här massor och jag känner mig så glad!
Förra gången var det fjuttiga 0,05 kg (jaja, neråt, men vad faaan...) - och nu lossnade det lite till. :)

Jag tänker inte sätta något större mål till nästa gång utan tar allt i den takt det kommer.
Praise the lord - jag har gått ner!

2008-02-11 | 00:42:51

Nytt undantag

Då en anhörig gått bort under helgen (inte samma person som var sjuk tidigare) så har hela jävla världen vänts upp och ner och jag kommer inte att synas här på bloggen på ett tag. Men jag kommer tillbaka, jag vet bara inte när. Fortsätt att stötta Karolina ni som läser och Du Karolina, fortsätt att kämpa med vikten.

Kram/Anna
2008-02-10 | 13:04:10

Feber?

Bloggandet går lite på sparlåga, som sagt.

Mår inte speciellt bra just nu, förutom mitt eviga tjat (?) om PMS så känns det som om jag har någon förkylning eller äckel i kroppen. Sånt där som inte riktigt bryter ut, utan mer ger frossa, vallningar, snorig näsa, ont i halsen och så vips!, är det borta.
Igår kväll måste jag ha haft feber, hela jag kokade och frös omvartannat. Bäddade ner mig vid tio och sov till runt halvåtta imorse, vilket behövdes...

Mår lite bättre nu, men känner mig hängig.
Fick en promenad igår i alla fall och bra mat. Idag blir det kanske promenad, om jag piggnar till lite mer.

Nu: mat = energi?

2008-02-08 | 18:12:00

Nytt delmål

istället för att sätta ett helt nytt delmål förlänger jag delmålsperioden och låtsas att den börjar nu. Så nästa delmålsperiod sträcker sig mellan 8: februari och 8: mars och målet blir  4 kilo mindre än 2 februari. kommer komam igång med motion helt naturligt på söndag då jag ska jobba, sen jobabr jag rätt så mycket veckan efter också. Då brukar mattiderna skärpas också, genom att man har raster etc. Så jag tror att det är en bra nystart.

2008-02-08 | 18:06:40

Undantagstillstånd

har ju rådit lite undantagstillstånd här under tiden som det hänt en massa jobbiga saker, men nu verkar det som att saker ordnar upp sig.

har inte blivit så bra med maten de senaste dagarna (senaste veckan?) har försökt hålla det någorlunda men det har varit svårt. Som tur är så har det itne brutit ut i någon godisfrossa i allafall. jag har stått framför godishyllorna och funderat på att tillåta mig att falla, men inte gjort det så det är positivt, hade det varit förut så hade jag inte stått emot. men det har varit svårt.

med maten har det blivit lite si och så, jag har ätit dåligt (läs: nästan ingenting) på dagrana och varken jag elelr maken har haft någon egentlig ork och lust att laga ordentlig mat. och så när kvällen kommit har man ändå blivit hungrig och kanske ätit lite för mycket. Ojämt helt enkelt. UYtom igår då vi åt laxfilé med grönsaker och bröd till. Vi har gjort vårt bästa inom de ramar som situationen gett oss så att säga. men som sagt, det har ljusnat och det börjar bli dags att gå vidare och ro nästa mål i hamn.
2008-02-06 | 19:26:14

Dagens

Jag är lite dålig på att blogga just nu... det blir bättre snart.
Det går inte så bra motionsmässigt just nu.
Och det beror på isgata + regn ute = bad kombo samt noll motivation. Jag hoppas att den återkommer inom kort.
Matmässigt då? Jo... det går okej.
Jag har fruktansvärd PMS och ärligt talat, jag lider varje gång... det är vid såna här tillfällen jag önskar att jag var född man eller kunde slita ut livmodern...

Dagens frukost: 1 banan + kaffe med mjölk.
Dagens lunch: Ugnsfalu, dinkelpasta, knäckebröd, mjölk.
Mellis/fika: 1 kanelbulle, 1 sockerkaksbit + kaffe med mjölk. (Mammas nybakade bullar...)
Kvällis: Fullkornssmörgås med ost & paprika, mjölk mixad med hallon.
2008-02-05 | 21:29:02

En läxa

Det blev etnGI-burgare från MAX med grönsallad och mineralvatten till middag idag. Första gången sen första december som jag ätit en hel måltid från MAX, men jag tyckte verkligen att maken gjorde bra val när han valde. Det tyckte han också, han hade funderat och tänkt ut vad som kunde vara bra till mig.man tänker ju att GI-burgare måste ju vara bra. men så kollade jag in den här listan
och vi båda lärde oss en läxa, bara för att det heter något som man tutats i är nyttigt så betyder det inte att det är så.
2008-02-05 | 16:30:40

Inspitration

Film kan ge god isnpiration när man vill ha lite motivation. När det gäller träning, vikt och självkänsla så har jag en personlig favorit:

Ruthless people med Bette Midler och Danny DeVito. i filmen blir Midlers karaktär kidnappad och i ren tristess börjar hon träna med de redskap hon har till hands och framför träningsfilm på tv i källaren där hon hålls fången och tillsut mår hon bättre än någonsin och är i bättre form också.

men det finns så många fler inspirationer:

Sen har väl inte många missat den berömda scenen när Sylvester Stallone i rollen som Rocky springer i sin gråa träninsgoverall upp för en trappa? jag tror aldrig att jag sett en hel Rockyfilm, men den scenen blir man ju i alalfall totalinspirerad av.

Och Jackie Chan en man med toatal kontroll över sin kropp, smidig som en katt, men filmerna med honom är inte kattskit.

Och Demi More som G.I Jane jag blir i alalfall sjukt träningssugen när jag ser den filmen.

Någon som har fler tips?
2008-02-05 | 16:00:38

Ta hand om sig

När allting omkring en rasar och man varken vet ut elelr in, när man är ledsen och när man inte orkar tänka på att äta, träna, sova osv så tror jag att det är precis det man måste försöka göra i allafall. Vissa saker kan man inte påverka. jag kan inte påverka omständigheterna runt det som händer i mitt liv just nu. Allt jag kan göra är att ringa en massa samtal och vänta vid telefonen. jag kan dela med mig av information jag har. jag kan ta reda på fakta. men jag kan inte påverka utgången.

jag skulle ljuga om jag sa att jag bara sitter och accepterar. jasg gråter en hel del också. och oroar mig. jag skriver iten på uppsatsen fast jag borde. jag har koncentrationssvårigheter och svårt att sova. och jag känner mig så liten. jag kan inte kontrollera och bestämma hur jag ska känna, det komemr ju naturligt.

men efter att ha ätit dåligt i några dagar, inte tränat osv så har jag hunnit tänka mycket på vad jag kan göra för mig själv och för att jag ska må bättre.

jag har kommit fram till att det misnata jag kan göra för mig själv är att i alalfall försöka ta hand om mig.

Sova en stund när tillfälle ges även om det inte blir på natten. äta riktig bra mat även om jag injte är hungrig. och försöka träna och hålla igång kroppen och få mig en nypa frisk luft emellanåt.

så idag har jag sovit hela 7 timmar (från 4-tiden i natt till runt 11 på förmiddagen), jag har ätit lunch (lättvarmkorv med grovt bröd, senap, ketschup och råkostsallad), jag har druckit vatten och jag har tränat 2x15 minuter på crosstrainern och jag har kommit ihåg att dricka vatten. Den friska luften kanske får maka på sig idag till förmån för en välbehövlig städning, har man ordning omrking sig brukar man också må lite bättre.

jag ska försöka hålla mina må-bra-punkter så gott det går:

* Bra mat
*Drick vatten
*Sömn/vila
*Motion
*Frisk luft


Förhoppningsvis får jag tillbaka lite krafter och kan ta tag i uppsatsarbetet igen.
2008-02-05 | 01:12:50

Galen

Sitter här och försöker hålla mig klok och sansad. Det är svårt i en sån situation jag just nu befinner mig i. jag mår skitdåligt rent ut sagt. håller ihop men det är knappt. dagarna består i att ringa, vänta samtal, försöka sova och försöka hålla sig sysselsatt så att man inte bryter ihop. Det där med mat och träning blir det inte så mycket med. jag orkar inte tänka på det så mycket.

Måndagens mat såg ut så här:

frukost: smoothie

Lunch: smoothie

Middag: alldeles för mycket kinamat. men jag försökte i alalfall göra ett bra val och tog kyckling med blandade grönsaker istället för den vanliga "tre små rätter".

träning: ingen. om man inte räknar ett intensivt springande fram och tillbaka i lägenheten medan jag talade i telefonen.

Vissa stunder kanske jag ser lugn ut. men jag är inte lugn. På insidan är det full storm och jag föersöker hitat saker att hålla fast mig vid så att jag inte blåser bort. Så är Annas dagar just nu.
2008-02-05 | 01:03:19

utmaningslite-tidsfördriv

Sitter och försöker fördriva tiden tills jag ska ringa ett viktigt samtal till Thailand. Vill inte tänka på något och försöker hålla mig sysselsatt, så jag kan likagärna anta en utmaning från Lina.

Regler
Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg där den svarar på frågorna. I slutet av inlägget utmanar bloggaren nya personer.


Vad gjorde du för tio år sedan?
jag var 15 år. jag pendlade mellan att vara i sjunde himlen och i helvetet. jag spelade teater och hade massor av kompisar som jag umgicks med framförallt på helgerna som jag oftast spenderade i Norberg.
                                                                         
Vad gjorde du för ett år sedan? 
Planerade mitt bröllop, oroade mig för min vikt, skrev på samma uppsats som jag skriver på nu.
                                                                        
Fem snask du gillar?
Mörk choklad , wienergum, ferarribilar, hockeypulver och sura godisar.                                                                               

Fem sånger du kan hela texten utantill?
 jag vet att jag kan betydligt fler än 5 sånger utantill, men nu kan jag såklart inte komam på en enda...


Vad skulle du göra om du var miljonär?
Betala CSN, ta körkort, kanske köpa en bostad, skaffa fadderbarn, strö lyx och flärd över min make, dela med mig av pengarna till mor + bror, investera i en caféverksamhet åt några kompisar som vill jobba i branchen.


Tre dåliga vanor?
jag har väldigt höga krav på mig själv,  jag skjuter upp vissa saker, jag hatar tjafs och bråk och undviker det gärna om jag kan.


Fem saker du gillar att göra?
Läsa, skriva, tänka, umgås, drömma


Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?
jaa du...moderat-reklamknappar och t-shirts, foppatofflor, tröja som visar magen, superslimmade jeans (och allt detta får alla andra ha på sig hur mycket de vill, men jag skulle inte klä i det) 


Fyra favoritsaker?
Min vigselring, datorn,  vår riskokare, min vårrusetmedaljsamling


Personer jag utmanar:
Min man (du har ju ingen blogg men du kan maila din lista till mig om du vill alternativt läsa upp den vid middagsbordet), min kompis Ingela och den där gubben jag träffade på tåget 2001 (?)

2008-02-04 | 19:43:52

Nja...

...helgen som gått har matmässigt varit riktigt dålig.
Sugen har varit alltför stora och jag har inte kunnat motstå frestelser - men nu vet jag vad det beror på: pms.
Detta djävulska helvete!
I skrivande stund längtar jag nåt så inåt helvete efter grillat kött (och jag gillar inte ens grillat kött, bara grillad fläskfilé och något mer kött jag inte minns namnet på) och lakrits! Fan alltså.
Hemma har jag rester från en pastaomelett, grillkorv och torkade aprikoser. Känns sådär.

Idag har det gått mycket bättre matmässigt men motionsmässigt gick det inte så bra.
Det blev en ½ promenad, med tanke på blåisen så ville jag inte riskera mina ben, armar eller ansikte... men hellre en liten promenad än ingen alls.

Nu: skriva klart inköpslista till IKEA!
2008-02-03 | 19:24:58

Sovit

idag har jag sovit bort det mesta av dagen vilket var väldigt skönt och välbehövligt med tanke på allt som pågår.  jag har ätit det som serverats mig, först köttsoppa och sen rostad (?) baguette med sallad. Och jag vet inte hur kvällsmaten kommer att se ut, ska iväg och handla snart tänkte jag. kommer bli en hel del telefontid imorgon också gissar jag på, men jag ska försöka träna lite på crosstrainern då i alalfall och skriva på uppsatsen, för tyvär, de skriver sig inte av sig själv. ska köpa hem så att det finns tillgång till lättlagad bra mat så att det inte blir något tok imorgon i alalfall, ska jag klara - 4 kg till andra mars så måste jag lägga manken till, för de försvinenr inte heller av sig själva.
2008-02-03 | 01:41:16

Konstiga lördagen

kan inte sova så jag försöker mig på att blogga lite istället. Lördagen som gått har varit otroligt jobbig och psykiskt påfrestande. jag har tillbringat större delen av dagen i telefon eller i väntan på samtal. jag sova knappt någonting natten mellan fredag och lördag eftersom att jag var beredd på att telefonen kunde ringa när som helst. men nu på kvällen har jag sovit några timmar då min man helt eneklet tog över alal telefonerna och tvingade mig.

I ett försök att gör anågot normalt och för en chans att se något annat än vår lägenhet så åkte vi och fikade idag. vi hade tänkt gå en promenad, men det snöade och blåste så förbaskat, så det blev bilen istället . Jag unnade mig en rejäl fika: varm choklad och kladdkaka (kakan delades med maken) och jag kom på att jag nog ska inleda varje nytt delmål när det gäller vikten så, med en rejäl fika för att det ska kännas roligt och som symbol för hur jag vill leva, nyttigt men kunna ta mig en fika utan att få dåligt samvete. inte som belöning alltså utan som start. om jag är sugen de dagarna dvs.

 jag har  mer eller mindre tappat matlusten, men har en snäll man som försett mig med frukost och sen tvingat i mig "middag" (blev väl vid 22-23 tiden nu i kväll). min matdag såg ut så här:

Frukost: lättfil med gavrepuffar och en klick sylt

mellan: Fika med varm choklad och lite kladdkaka, och en halv "dammsugare"

Middag: stekt laxfilé, fullkornspasta, broccoli och morötter.

2008-02-02 | 13:03:39

Vägningen

Trots allt kaos och timmar i telefon med alla möjliga, så kom jag i allafall ihåg att väga mig imorse.

Detta delmål var att gå ner 2,5 kg mellan den 2 januari och 2 februari och resultatet blev -3,5 kilo!!!!!  vilket blir 875 g i veckan i snitt. ligger väldigt nära ett kilo i veckan så man kanske skulle lägga manken till lite mer och satsa på -4 kg till den 2:a mars? jag får börja jobba med det så får vi se om det måste justeras senare beroend epå vad som händer här med allt annat, jag har ju tankarna och fokuset på lite annat håll just nu, men tänker så gott det går och jag orkar försöka fortsätta att äta bra mat och motionera, finns ingen anledning till att jag ska må ännu sä¨mre än jag redan gör.

Utvärdering etc av delmål 1 får jag också återkomma med.
2008-02-01 | 22:19:29

Nypremiär crosstrainer

Nu har jag ätit wok och tittat på en riktig b-film : )

Städade lite innan för att skingra tankarna. och när vi tittade på filmen fick jag för mig att ta en tur på crosstrainern, kände att jag behövde lite roligt. Halsontet har gått över och jag är bara lite snuvig. men jisses vad fort det går att försämra sin kondition, som tur är brukar jag ha lätt för att återfå konditionen också. Men de senaste veckornas stillasittande har verkligen tagit ut sin rätt, jag var helt slut efter 5 minuter, men på ren envishet körde jag på i en kvart i allafall. eftersom att det gick lättare första gången jag använde crosstrainern så måste det tyda på att de promenader jag gjorde innan gav resultat även fast de var ganska korta, man skall alltså icke underskatta korta promenaders verkan. De kommande veckorna lär jag försöka arbeta upp konditionen igen så att jag klarar av att börja testa löpträningen sedan, för den lär bli tuff, speciellt eftersom att jag kommer att jobba mer då också.

nu ska jag gå och bada och titta på film från badkaret på makens bärbara dator, mysigt!

imorgon blir det som sagt vägning. har tänkt göra det på morgonen. Får se när jag loggar in och rapporterar resultat. måste fundera över nytt mål sen också, men tänkte ta det utifrån morgondagens resultat.


usch, har så svårt att släpa tankarna på det som hänt idag, men jag kan ingenting mer göra just nu. lika bra att förska hålla sig sysselsatt och vänta på nyheter.
2008-02-01 | 18:01:48

Jobbig dag

Idag har det hänt en massa tråkigheter  då en anhörig blivit sjuk, så jag har inte hunnit orkat äta mer än ett par ägg, men i kväll blir det wok med rött kött och färska wokgrönsaker, det ska bli gott. jag mår inte så jättebra pga omständigheterna, men jag tänker inte sätta mig coh tröstäta  heller. saker ligger till som de ligger till. och förhoppningsvis så blir saker bättre.

Imorgon är det stora vägaredagen då vi får veta om mitt mål - 2,5 kilo från 2 januari har uppfyllts.

Imorgon ska jag och min man även gå och fika har vi tänkt, jag har siktet isntällt på semla, men vi får se vad det blir. Blir en proemad först i alalfall och sen bara ren och skär fikanjutning!

Har nog varit lite i choktillstånd hela dan för just nu känenr jag mig jättekonstig, fryser osv. Det blir nog så när man landar.
Vi tog ett gemensamt VIKTigt beslut, att gå ner i vikt för att sedan hålla vikten, men har olika sätt att uppnå målet.

Anna använder sig av ViktVäktarnas program som bas.
Lina genomgick en GBP den 10/2 -09.



Båda har sedan bloggens start 1/1 -08 gjort en viktresa nedåt. Under sommaren -09 blev Anna gravid och fick pausa sin nedåtresa. Under graviditeten gick hon upp 21 kg och efter förlossningen i mars -10 är vikten återigen på väg neråt. Linas vikt tickade stadigt nedåt efter operationen. 11/9 -10 nådde hon sin målvikt, och fokus ligger nu på att hålla vikten. Den 24/11 -10 genomgick Lina en bukplastik.



Vi bloggar om viktens mot - och medgångar, om livet i stort, motion, mat & recept, tankar & känslor.

bloglovin
Start: 1/1 2008
Anna:
BMI:

Start: 1/1 2008
Lina: -72,6 kg (-74,1 kg)
BMI: 23.6 (23.1)